The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Χωρίς κατηγορία

Μια πιο ελαφριά εκδοχή του τιραμισού!-A lighter version of tiramisu!

DSCN7832Μια παραλλαγή του αγαπημένου μου τιραμισού, με πολύ λιγότερες θερμίδες, χωρίς όμως να υστερεί σε γεύση.


Υλικά:
Αντί για σαβαγιάρ
Μια πιο ελαφριά εκδοχή του τιραμισού!-A lighter version of tiramisu

400γρ γιαούρτι 2%

3 αυγά

2/3φλ. κορν φλάουρ
4κσ ζαχαρίνη
2κγ μπέικιν πάουντερ

2 δόσεις καφέ εσπρέσο
σκόνη κακάο

Για την κρέμα

200γρ τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών (5%)
200γρ γιαούρτι 2%
6κσ ζαχαρίνη
2 αυγά

Εκτέλεση:
για το παντεσπάνι:
Ξεχωρίζω τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα.  Ανακατεύω τους κρόκους με το γιαούρτι και προσθέτω το κορν φλάουρ, την ζαχαρίνη και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύω καλά με αυγογδάρτη και έπειτα προσθέτω την μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με μαρίζ. Απλώνω σε λαδόκολλα το μείγμα μου και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  για 25 περίπου λεπτά (στα 20 λεπτά κοιτάξτε το).
Αφού ψηθεί το αφήνω να κρυώσει.
για την κρέμα:
Ξεχωρίζω τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ανακατεύω τους κρόκους με το γιαούρτι και το τυρί κρέμα και προσθέτω την ζαχαρίνη. Μέσα στο μείγμα μου ρίχνω την μαρέγκα και με απαλές κινήσεις την ενσωματώνω.
Φτιάχνω τα εσπρεσάκια.
Κόβω το παντεσπάνι στα δύο, τοποθετώ το ένα πάνω σε πιατέλα ή σε πυρέξ και το ραντίζω με καφεδάκι. Απλώνω την μισή κρέμα, βάζω και το υπόλοιπο παντεσπάνι και τελειώνω με την υπόλοιπη κρέμα. Πριν σερβίρω πασπαλίζω το κομμάτι με κακάο.
Μπορείτε να το φτιάξετε και σε ποτηράκια, ατομικές απολάυσεις
To γλυκάκι αυτό μπορεί να καταναλωθεί και από άτομα που ακολουθούν την δίαιτα dukan (από την 2η φάση και μετά)

Μια πιο ελαφριά εκδοχή του τιραμισού!-A lighter version of tiramisu
This is a lighter version of my favorite tiramisu. It has less calories but it still tastes heavenly!
 
Ingredients:
For the substitute of savoiardi biscuits
Μια πιο ελαφριά εκδοχή του τιραμισού!-A lighter version of tiramisu400gr.yogurt 2%
3 eggs
2/3 cup corn flour
4Tbsp aspartame
2tsp baking powder
2 espresso doses
cocoa powder
For the cream
200gr. low fat cream cheese (5%)
200gr. yogurt 2%
6Tbsp aspartame
2 eggs
Directions:
for the substitute of savoiardi biscuits:
Separate yolks from whites. Beat whites to a meringue. Combine yolks with yogurt. Add corn flour, aspartame and baking powder. Stir well with an eggbeater and then add meringue in this mixture. Stir gently with a spatula. Spread this batter on a baking tray lined with baking sheet and bake in preheated oven at 180 C for about 25 minutes (chec it out 5 minutes earlier). When ready, allow to cool.
for the cream:
Separate whites from yolks. Beat whites to a meringue. Combine yolks with yogurt and cream cheese. Add aspartame. Empty meringue in this mixture and with gentle moves stir to incorporate all ingredients. Make the coffee.
Assembly:
Cut the baked batter(the substitute I mentioned before) in two layers. Place the one layer on a platter, sprinkle with espresso coffee, Spread half of the creme. Then do the same with the second layer. Before serving sprinkle with cocoa powder.
You could also make this tiramisu in glasses.
It is ideal for people who follow the dukan diet (after the second phase)
 
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 395 times, 1 visits today)

13 Comment

  1. Πολύ ενδιαφέρουσα η light εκδοχή του αγαπημένου αυτού γλυκού!
    Το παντεσπάνι με γιαούρτι δεν το έχω ξαναδεί, θα το σημειώσω να το δοκιμάσω κι εγώ, ίσως σαν βάση και για άλλα παρόμοια γλυκά.
    Καλημέρα Manousina και καλή βδομάδα να έχεις!

  2. Πολύ ενδιαφέρουσα η εκδοχή που μας προτείνεις! Μου αρέσει που η βάση περιέχει γιαούρτι! Θα γίνεται πολύ ελαφριά! Μπαίνει στα υπόψιν…
    Καλό βράδυ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *