Και μετά από τόσες υγιεινές προτάσεις, ας το ρίξουμε και λίγο έξω! Σήμερα σας έχω υπέροχη αρωματική πορτοκαλόπιτα! Πανεύκολο γλυκάκι με απλά υλικά, νοστιμότατο και εγγυημένα σουξεδιάρικο!Η συνταγή είναι από το υπέροχο μπλογκ της Ζαμπίας. Αξίζει να το δοκιμάσετε!Η μεθοδολογία είναι αυτή της πατσαβουρόπιτας.
Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
200ml ηλιέλαιο
200ml γάλα
200γρ. ζάχαρη
200γρ. γιαούρτι
4 αυγά
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 baking powder
1 κ.γ. εσάνς πορτοκαλιού
Για το σιρόπι:
400 ml νερό
400γρ. ζάχαρη
250ml χυμός πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύω το γάλα με το γιαούρτι. Κατόπιν ενσωματώνω σιγά σιγά και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το φύλλο. Σε αυτή την αραιή κρέμα που θα δημιουργηθεί ρίχνω τα φύλλα κρούστας τα οποία τα σκίζω με τα χέρια και τα βρέχω μέσα στο χυλό. Ανακατεύω ώστε να βραχούν καλά όλα τα κομμάτια. Ρίχνω το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνω στους 180C για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα. Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζω από το φούρνο και αφήνω να κρυώσει. Στο μεταξύ φτιάχνω το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι. Από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός, μετράω 5 λεπτά και κατόπιν αποσύρω από τη φωτιά. Ρίχνω το καυτό σιρόπι στην πίτα, την οποία έχω προηγουμένως κόψει σε κομμάτια. Κάνω υπομονή να ρουφήξει τα υγρά η πιτούλα και μετά … αναστενάζουν τα πιρούνια! Καλοφάγωτη!
Ingredients:
450gr. phyllo pastry
200ml canola oil
200ml milk
200gr. yogurt
200gr. sugar
4 eggs
20gr. baking powder
zest of 2 oranges
1 Tsp orange essence
For the syrup
400 ml water
400gr. sugar
250 ml orange juice
Directions:
In a large bowl dissolve yogurt in milk. Then add all ingredients except for the phyllo pastry and mix gently. Tear off phyllo pastry sheets in small pieces with your hands and put them into the bowl. Mix well so that they all get wet. Empty mixture in a greased baking pan and bake at 180C for 30-40 minutes until golden brown. Remove from oven amd allow to coll. In the middletime make syrup in a small saucepan. After 5 minutes of boiling remove from heat and pour hot syrup over the cool pie that you already have cut in pieces.You need to wait until syrup is absorbed. Then you will definitely devour it in no time!
εξαιρετική η πορτοκαλόπιτα σου…να σαι καλά και χάρηκα πολύ
What a delicious treat! I love the orange flavors – it reminds me of the sunshine!
Mary x
Wow! It’s delicious! Really good! I want to try it! Best wishes for today and a big kiss! 🙂
Bellissima la nuova immagine del blog e buonissima questa ricettina! Baciiii
Eksairetiki!!!
Ποτέ δεν λεω όχι σε μια πορτοκαλοπιτα!
Και τι όμορφη που την έφτιαξες Λένια!
Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε!
Ευχαριστώ για την αναφορά στην κουζίνα μου!
Z.
Απλή, μυρωδάτη και σίγουρα νοστιμότατη!! Καλό ΣΚ!!
Good morning, my dear. So many days since I don´t comment your fantastic blog. I wish you a happy weekend
Κορίτσια καλησπέρα! Θέλω πολύ να κάνω αυτή την πορτοκαλόπιτα με το φύλλο αλλά δεν θέλω να χρησιμοποήσω αυγά. Μήπως μπορείτε να μου δώσετε μια συμβουλή τι μπορώ να βάλω αντί για αυγά για να βγει καλή; Ευχαριστώ και καληνύχτα!
Καλημερουδια, Αλεξάνδρα μου! Δεν την έχω φτιάξει χωρίς αυγά, οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Ίσως αν έβαζες πουρέ μήλου να πετύχαινε.
Πάντως στο μπλογκ υπάρχει και αυτή η πορτοκαλόπιτα, η οποία είναι υπέροχη!
https://theveggiesisters.gr/portokalopita/
Φιλάκια πολλά και καλή εβδομάδα!