The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Ορεκτικά - συνοδευτικά Πίτες Τάρτες

Τάρτα με κολοκύθια – Zucchini tart

DSCN8369
Την αγάπη που έχουμε στο κολοκύθι πρέπει να την έχετε καταλάβει. Το βάζουμε παντού ωμό στις σαλάτες, μέσα στην ομελέτα, σε μακαρονάδες, σε πίτες, γεμιστό, τηγανιτό, το κάναμε και τάρτα. Μια νόστιμη τάρτα με κολοκύθια που γίνεται ακόμα πιο νόστιμη άμα την φάτε κρύα. Άμα σας μείνει γέμιση από την τάρτα κάντε την ομελέτα, εγώ ομελετίτσα την έφτιαξα την επόμενη μέρα και ήταν λουκούμι!!! Μην νομίζετε ότι δεν έχουμε άλλες συνταγές με κολοκύθι, σας περιμένει μια εξαιρετική πίτα με φύλλο καταϊφι …..


Για την ζύμη
200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γραμμάρια βούτυρο
Τάρτα με κολοκύθια 1 κρόκος αυγού
3 κσ νερό
λίγο αλάτι1 κσ άνηθο
Για την γέμιση
3 κολοκύθια τριμμένα

250γρ μανιτάρια

1 κρεμμύδι
3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

4 κσ γιαούρτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 αυγά
1 σφηνάκι γάλα φρέσκο
αλατοπίπερο
1 κολοκυθάκι σε ροδέλες
100γρ τριμμένη μοτσαρέλα

Εκτέλεση:

για τη ζύμη: Ανακατεύω το αλεύρι με το βούτυρο (το βούτυρο το χρησιμοποιώ κατευθείαν από το ψυγείο) μέχρι να γίνει μια ζύμη-τρίμμα, προσθέτω τον κρόκο, τον άνηθο, το αλάτι και το νερό, ανακατεύω καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Καλύπτω την ζύμη με μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά. Μετά την απλώνω στην ταρτιέρα (διαμέτρου 22εκ), την πηρουνιάζω, βάζω από πάνω λαδόκολλα, λίγο βάρος (λίγο ρύζι, φασόλια..) και την ψήνω στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.

για την γέμιση: Τρίβω τα κολοκύθια και τα στοίβω να φύγουν τα πολλά υγρά τους.Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Σε ένα τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο και ρίχνω το κρεμμύδι , ανακατεύω μέχρι να γίνει διάφανο, προσθέτω τα τριμμένα κολοκύθια, τα μανιτάρια και τον άνηθο, αλατοπιπερώνω και τα αφήνω για 5 λεπτά. Ρίχνω την γέμιση μέσα στην τάρτα. Χτυπάω τα αυγά με το γιαούρτι και το γάλα, να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα και το ρίχνω πάνω από την γέμιση. Κόβω σε πολύ λεπτές ροδέλες κολοκύθι και το απλώνω πάνω από το μείγμα. Πασπαλίζω με τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνω για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα.

Τάρτα με κολοκύθια

I am a pie/tart lover! This one is one of my favorite! Delicious and loaded with veggies! Enjoy!

Ingredients:
For the dough

200gr. self rising flour
100gr. butter
1 egg yolk
3 Tbsp water
pinch of salt
1 Tbsp dill, finely chopped

Τάρτα με κολοκύθια For the filling
3 zucchini, shredded
250gr. mushrooms, sliced

1 onion, chopped
3Tbsp dill, finely chopped

4 Tbsp yogurt
3 Tbsp olive oil
2 eggs
1 shot of fresh milk
salt and pepper
1 zucchini, very thinly sliced
100gr. mozzarella, grated

Directions:

For the dough: Cut cold butter in the flour and combine until you get a crumbly mixture. Add egg yolk, dill, salt and water and mix until well combined. Cover dough with aplastic wrap and chill in the refrigerator for 30 minutes. Then roll out dough and transfer on a tart pan (22cm), prick it with a fork, line it with foil and add dried beans. Bake in preheated oven at 200 C for 10 minutes.

For the filling: Squeeze grated zucchini with your hands. In a frying pan saute onion until translucent. Add zucchini, mushrooms, dill and season with salt and pepper. Let cook for 5 minutes. Empty this mixture on the crust. Beat eggs with yogurt and milk until well combined and pour this mixture over the filling. Garnish with the thin zucchini slices. Sprinkle with mozzarella and bake for 40 minutes in preheated oven at 180C.
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1.906 times, 1 visits today)

14 Comment

  1. Η απόλυτη καλοκαιρινή τάρτα!
    Με χειροποίητη ζύμη και πολύ πλούσια γέμιση, ότι καλύτερο σε συνδυασμό με ένα καλό λευκό κρασάκι!
    Φιλιά πολλά!

  2. Καλησπερα απο Μελβουρνη κ χρονια πολλα.
    Αυτο με τα φαολια ή το ρυζι πανω στη ζυμι δεν το καταλαβαινω….please help!!! μου αρεσουν τοσο τα κολοκυθια !!!!

    1. Χρόνια πολλά, Μαράκι μου! Σου στέλνω σύνδεσμο για να δεις την εικόνα και να καταλάβεις. Βάζουμε λαδόκολλα πάνω από την τάρτα κι από πάνω για βάρος τα φασόλια. Φιλιά πολλά από την πατρίδα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *