The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Ορεκτικά - συνοδευτικά

Σκορδάτα μανιτάρια – Garlicky mushrooms

Σκορδάτα μανιτάρια - Garlicky mushrooms
Η σημερινή συνταγούλα είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη. Μανιτάρια με άρωμα σκόρδου, γευστικά, θρεπτικά και πολυχρηστικά! Μπορείτε να τα παρουσιάσετε ως σάλτσα για ζυμαρικά ή απλά ως ορεκτικό. Αν είστε φίλος των μανιταριών (εγώ πάντως είμαι κολλητή τους!), δοκιμάστε τα!
 
Υλικά:
500 γρ. μανιτάρια
μισό ματσάκι μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. τυρί κρέμα (φυτικό)
1/4 φλ. γάλα φυτικό
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζω με βρεγμένη πετσέτα τα μανιτάρια, τα τεμαχίζω. Σε ένα τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο και το σκόρδο ψιλοκομμένο, σωτάρω (σε μέτρια φωτιά) το σκόρδο και προσθέτω τα μανιτάρια, ανακατεύω. Αν δεν βγάλουν υγρασία, προσθέτω λίγο νερό (1/2φλ). Προσθέτω τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το αφήνω μέχρι να ψηθούν τα μανιτάρια. Όταν δοκιμάσω και είναι έτοιμα προσθέτω  το τυρί κρέμα και το γάλα, ανακατεύω διαρκώς μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει μια ωραία κρέμα. Αλατοπιπερώνω.
Αν τα θέλετε πιο κρεμώδη προσθέστε περισσότερο τυρί, αν τα θέλετε πιο υγρά, προσθέστε περισσότερο γάλα.
Σκορδάτα μανιτάρια - Garlicky mushrooms

I am a huge mushroom fan! So tasty and healthy! Today we are cooking mushrooms scented with garlic! A very easy recipe that can be served as an appetiser or as a sauce for your pasta dish. You could even top grilled meat with them. I am sure you will love them! Lots of love!

Σκορδάτα μανιτάρια - Garlicky mushrooms
 
Ingredients:
500gr. mushrooms, sliced
1/2 bunch of parsley, finely chopped
2 garlic cloves, finely chopped
2 Tbsp olive oil
3 Tbsp vegan cream cheese
1/4 cup plant based milk (
salt and pepper
Directions:
Slice mushrooms after you have cleaned them with a wet paper towel. In a frying pan pour olive oil and sautee garlic over medium heat. Add mushrooms and stir. If they don’t exude water, pour 1/2 cup water. Add parsley and let cook until mushrooms are done. When done, add milk and cream cheese, keep stirring until cheese is melt and you get a nice creamy sauce. Season with salt and pepper. If you want them more creamy, add more cheese. If you want them moister, add more milk.
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 252 times, 1 visits today)

10 Comment

  1. Κι εγώ κολλητή τους είμαι,ο άντρας μου δεν τα πάει καθόλου καλά μαζί τους ούτε και με το σκόρδο οπότε θα τα φτιάξω όταν θα είμαι μόνη μου.Συνήθως όταν λείπει ο άντρας μου(ναυτικός)φτιάχνω ότι δεν τρώει εκείνος οπότε θα μπει στη σειρά και αυτό.
    Να είσαι καλά Μανουσίνα καλή σου μέρα!!!!

  2. Χρόνια πολλά Δήμητρα!!!! Ό,τι επιθυμείς, με υγεία και χαρά και του χρόνου!!!
    Παίρνω έναν μεζέ γιατί λατρεύω τα μανιτάρια και ειδικά όπως τα μαγείρεψες!!!!
    Φιλιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *