Στο γεύμα για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, για κυρίως πιάτο προτείνω Πένες με σπανάκι, γκοργκοντζόλα και καρύδι. Είναι ένα πιάτο σχετικά ελαφρύ, πρωτότυπο αλλά και πολύ γρήγορο στην παρασκευή του. Δεν πρέπει να φάμε μέχρι σκασμού για ευνόητους λόγους … Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκα πολύ να βρω γκοργκοντζόλα στην Πάτρα !!!! Πρόκειται για ένα ιταλικό τυρί που μοιάζει με το ροκφόρ αλλά με πιο ήπια γεύση.
Υλικά
500 γραμμάρια πένες
200 γραμμάρια γκοργκοντζόλα
400 γραμμάρια σπανάκι (baby)
100 γραμμάρια βαλεριάνα
1 φινόκιο ψιλοκομμένο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κούπα καρύδι τριμμένο
λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζετε νερό να βράσει για τις πένες. Σε ένα τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρετε το κρεμμυδάκι, στην συνέχεια προσθέτετε το σπανάκι, την βαλεριάνα και το φινόκιο και τα αφήνετε να μαραθούν. Αφού μαραθούν χαμηλώνετε την φωτιά και ρίχνετε μέσα στο τηγάνι το τυρί (αν φοβάστε την σχετικά έντονη γεύση της γκοργκοντζόλα βάλτε 100 γραμμάρια γκοργκοντζόλα και 100 γραμμάρια τυρί κρέμα), όταν θα έχει λιώσει το τυράκι ρίξτε το μισό καρύδι, ανακατέψτε και προσθέστε τις στραγγισμένες πένες. Σερβίρετε στα πιάτα ή σε πιατέλα και ρίξτε πάλι από πάνω καρυδάκι.
Ανακεφαλαιώνοντας το μενού της “αποπλάνησης” που σας προτείνω είναι το ακόλουθο:
Σαλάτα με φράουλες |
Πένες με γκοργκοντζόλα και σπανάκι |
Χρόνια πολλά σε όλους , είτε είστε είτε δεν είστε ερωτευμένοι, να είμαστε όλοι καλά, να βρίσκουμε αφορμές να γιορτάζουμε και να μαγειρεύουμε!!!
(Visited 737 times, 1 visits today)
θα πάρω ένα πιάτο που τρελένεται ο καλός μου γιατί εγώ δεν έχω καλή σχέση με τη γκοργκοντζόλα 🙂
Ωραίο το μενού σου!!! Καλά να περάσετε!!!
Και εγώ, όπως κάθε μέρα!!!
Καλή εβδομάδα!!!
Μ αρεσει να συνδυαζω τα ζυμαρικα με διαφορα αλλα υλικα… με σπανακι δεν ειχα δοκιμασει…ενδιαφερον!
Πολύ ωραίο φαίνεται! Μου αρέσει που έχει σπανάκι!
Χρόνια πολλά και καλή εβδομάδα:)
Αυτό είναι πιάτο για μένα, όλα τα υλικά του μου αρέσουν, εκτός από το φινόκιο που δεν το πολυ-συμπαθώ.
Συνήθως το φτιάχνω με ριγκατόνι, σπανάκι και ροκφόρ, έχω βάλει και μια συνταγούλα,και το καρύδι όμως θα του πηγαίνει πολύ.
Καλή βδομαδα, Χρόνια πολλά για αύριο!
Χρόνια πολλά, χρόνια πολλά, πέρασε 12 η ώρα.
Τέλειο το μενού σου!!
Φιλιά
Αντικαθιστώ την γκοργκοτζόλα με γιδοτύρι ή ροκφόρ.
Τέλειος ο συνδυασμός των λαχανικών με τα ζυμαρικά.
Θα εκτλεστεί σήμερα!!
Καλή Εβδομάδα!
καλημέρα !! πολύ ωραία η προτασή σου μανουσίνα για όσους θέλουν να γιορτάσουν την σημερινή μέρα !!
χρόνια πολλά και καλή βδομάδα!!
Prototipi sintagi … an kai den me trelenei to rokfor (me xalaei i opsi to pistevo oti 8a to dokimaza afto 🙂
Μία απ όλα για μένα, manousina!! Από ζυμαρικό, μέχρι πανακότα… Για μουσική θα βάλω κάτι πιο jazz :)))
Να είστε καλά
Καλή εβδομάδα
πάντοτε υπάρχει λόγος για ένα ωραίο γεύμα, θα δοκιμάσω από όλα κι από λίγο!!!!
kai gia mena mia apo ola