The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Κυρίως πιάτο

Κρασάτα Κεμπάμπ Σόγιας με πορτσίνι-Wine marinated porcini soy kebabs

P1010389
Πριν από πολλά χρόνια είχα δοκιμάσει να φτιάξω κεμπάμπ σόγιας και ήταν τόσο οδυνηρή εμπειρία που δεν τα ξαναέφτιαξα. Κατάλαβα ότι το λάθος μου ήταν ότι δεν τα είχα διαχειριστεί καλά. Η σόγια από μόνη της είναι άγευστη, οπότε αν δεν της φερθείς με τον κατάλληλο τρόπο (δηλ. με αρωματικά υλικά που θα της δώσουν γεύση) απλά δεν τρώγεται.

Έτσι, λοιπόν στη σημερινή εκδοχή της φέρθηκα σωστά και δημιούργησα ένα νόστιμο, υγιεινό και χορταστικό πιάτο. Την μαρινάρισα με κρασάκι, της έριξα πορτσίνι, τη λιβάνισα με δεντρολίβανο και απέκτησε επιτέλους γεύση! Τη συνόδευσα με κλασικό πουρέ πατάτας. Θα της ταίριαζε και ρυζάκι. Η επιλογή είναι δική σας.
Καλά και υγιεινά μαγειρέματα!
Κρασάτα Κεμπάμπ Σόγιας με πορτσίνι
Υλικά:
1 φλ. κεμπάμπ σόγιας
1 φλ. λευκό κρασί
λίγα πορτσίνι
4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
3 κλωνάρια δεντρολίβανο
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. θυμάρι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση:
Ετοιμάζω τα κεμπάμπ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κατόπιν τα τοποθετώ σε ένα πυρέξ, τα πασπαλίζω με τα αρωματικά, το σκόρδο, αλατοπιπερώνω και περιχύνω το κρασί και το λάδι. Τα μαρινάρω για 5 ώρες. Τα πορτσίνι τα έβαλα και αυτά σε κρασί για 1ώρα, τα σούρωσα και πρόσθεσα το δικό τους κρασάκι στα κεμπάμπ. Προσθέτω τα ψιλοκομμένα πορτσίνι. Ψήνω στους 180C για 1 ώρα περίπου.

Κρασάτα Κεμπάμπ Σόγιας με πορτσίνι

I was not fond of soy kebabs because I had a painful experience some years ago when I had cooked them and they were so tasteless that I hated them. The recipe I came up with has made me change my mind and I have realised that soy products need the right ingredients in order to be appealing!
The wine-porcini-herb marinade has given real taste to this healthy dish. As a side I made a potato puree. Rice is another good option.
Eat well, be well!

Κρασάτα Κεμπάμπ Σόγιας με πορτσίνιIngredients:
1 cup soy kebabs
1 cup white wine
some porcini
4 garlic cloves, minced
3 rosemary twigs
1 Tbsp oregano
1 Tbsp thyme
6 Tbsp olive oil
salt and pepper

Directions:
Prepare soy kebabs according to package instructions. Then place them in a baking dish, add garlic, herbs, salt and pepper and marinate them in wine and olive oil for 5 hours. I marinated porcini too for 1 hour and then poured their wine in soy kebabs. Bake at 180C for about an hour.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 447 times, 1 visits today)

17 Comment

  1. Αυτο ακριβως μου συνεβη και εμενα!ειχα δοκιμασει να φτιαξω κεμοαπ σογιας αλλα ητανε μια αποτυχια!Αυτη τη συνταγη θα τη δοκιμασω ομως…Φαινεται πολυ νοστιμη και αρωματικη!

  2. Να σου πω, κι εμένα η αρχική μου εμπειρία με σόγια κεμπάμπ, δεν ήταν και η καλύτερη!
    Εσύ το εμπλούτισες με ένα σωρό νοστιμιές και σίγουρα την μετέτρεψες σε ένα πολύ νόστιμο πιάτο!

  3. Παρόλο που δεν έχω και τις καλλίτερες σχέσεις με τη σόγια (αποτυχημένες προσπάθειες), το δικό σου με τα μυρωδικά και το κρασί πρέπει να έγινε νόστιμο.

  4. Μόνο μια φορά έχω δοκιμάσει και δεν με ενθουσίασε καθόλου, δεν ξέρω αν είχε φταίξει ο τρόπος μαγειρέματος αλλά διστάζω να ξαναδοκιμάσω.

  5. Λένη μ΄, δε νομίζω… Πειράζει αν φτιάξω μόνο τη βάση, ήτοι τον πουρέ πατάτας;! Δεν θα μου ήταν αρεστό αν σε πείραζε…!

  6. Κεμπάπ ποτέ δεν έχω φτιάξει, πολύ παλιά για τον μπαμπά μου και λόγους υγείας είχα φτιάξει κιμά σόγιας αλλά δεν με είχε ενθουσιάσει καθόλου, εκτοτε δεν ξαναδοκίμασα αυτά τα προιοντα. Θα σε έχω υπόψη μου όμως αν το ξαναεπιχειρήσω. Καλό μήνα! 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *