The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Γλυκά

Καραμελένια μηλόπιτα στα γρήγορα – Apple pie with soft cream toffee

DSCN0910

Αυτόν τον καιρό που “λείπω” από την μπλογκογειτονιά μας, έχουν συμβεί αρκετά που με κράτησαν μακρυά σας και επειδή δεν είναι όλα ευχάριστα, καλύτερα να μην τα αναφέρω. Πρέπει να κοιτάμε μπροστά, να ευχαριστούμε τον Θεό για αυτά που έχουμε και να προχωράμε, με την μιζέρια το μόνο που μπορούμε να καταφέρουμε είναι να ανακυκλώσουμε άσχημα συναισθήματα.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές που μου αφήσατε για την γιορτή της μικρής μου Χαράς και σας εύχομαι από καρδιάς να υπάρξει κάποιος άνθρωπος στη ζωή σας (όχι κατά ανάγκη παιδί) ο οποίος να σας δώσει την χαρά και την αγάπη μου δινεί απλόχερα η μικρή.
Νοιώθω ότι έχω ξεχάσει να γράφω…. τόσο πολύ έλειψα;;;; Στο ραδιόφωνο παίζει αγαπημένο τραγουδάκι της μαμάς, “Ποιός να συγκριθεί μαζί σου;” Γιάννης Πάριος, ο έρωτας της μαμάς μας, με τα τραγούδια του μεγαλώσαμε όχι με νανουρίσματα. Θα μπει λοιπόν στο τέλος και θα αφιερώθεί στην γλυκιά μας μανούλα, που είναι πάντα δίπλα μας, στήριγμά μας.
Η σημερινή συνταγή, είναι κάτι που πολλοί από εσάς θα έχετε φτιάξει, με μια μικρή “τσαχπινιά” μια γλυκιά προσθήκη….
Είναι πολύ εύκολη και γρήγορη. Ιδανική για νέες νοικοκυρές και για φοιτητές που ξεκινούν την καινούργια τους ζωή…


Υλικά:
4-5 μήλα
10 καραμέλες βουτύρου
4 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα
1 φύλλο σφολιάτας
 άχνη και κανέλα για διακόσμηση


Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ψιλοκόβω τα μήλα, κόβω τις καραμέλες στα τέσσερα και προσθέτω την μαύρη ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατεύω το μείγμα μου. Στρώνω την σφολιάτα (πάνω σε λαδόκολλα ή επιφάνεια σιλικόνης) και ρίχνω πάνω της μείγμα. Τυλίγω σαν ρολό, πασπαλίζω την επιφάνεια με λίγη μαύρη ζάχαρη και κανέλα, ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο (αέρα) στους 190 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά. Αφήνω λίγο να κρυώσει και κόβω.Την σερβίρω μοναχή της ή  της βάζω παρέα μια μπάλα παγωτό (εγώ θα πρότεινα : καϊμάκι ή βανίλια ).
Προσοχή στην σφολιάτα, μην την αφήσετε έξω από το ψυγείο πολύ ώρα, θα την βγάλετε την στιγμή που θα την χρησιμοποιήσετε, γιατί αν την έχετε πολύ ώρα έξω θα σας κολλάει και θα κόβεται.
All this time I have been absent from our blog-neighbourhood, a lot of things have happened that have kept me far from you. I had better not mention them since they are not pleasant…We have to look straight ahead, thank God for all the things we have and move on…By nagging the only thing we can achieve is to recycle all negative feelings!
I deeply thank you all for your wishes for my little daughter’s nameday! I hope that you have somebody in your life (not necessarily a child) that gives you the joy and love my daughter so generously gives me!
I feel I have forgotten how to write…damn! Have I been absent that long? I am listening to one of my mum’s favorite songs right now “who can compare to you? by G.Parios (“Ποιός να συγκριθεί μαζί σου;” Γιάννης Πάριος). Our mum goes crazy for this great greek singer, she raised as with his songs, not with lullabies! So I dedicate this wonderful love song to our sweet and supportive mum who is always by our side…Today’s recipe is simple and I guess many of you have already made it but there is a little “extra”, a sweet addition that makes it special…It is very easy and quick, ideal for new cooks and students that start their new life…
Ingredients:
4-5  apples, finely chopped
10 soft cream toffees, cut in 4
4 tbsp brown sugar
1 tbsp  cinnamon
1 puff pastry sheet
Directions:

In a bowl place apples, toffees, sugar and cinnamon and mix all the ingredients. Lay the puff pastry sheet on a baking parchment or a silicon baking sheet and pour the mixture on it.  Fold the pastry sheet, sprinkle the surface with brown sugar and cinnamon and bake in preheated oven to 190 C  for 30 minutes. Allow to cool and cut. You could serve it with a scoop of vanilla ice cream.

Take the puff pastry out of the fridge when you are ready to use it. Otherwise it will be sticky and hard to handle.
http://www.youtube.com/watch?v=RPEdR-igZm4
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 571 times, 1 visits today)

36 Comment

  1. Μπράβο Μανουσινα, πανεύκολη και παννόστιμη!
    Ευχομαι απο εδώ και πέρα μονο καλά να συμβαίνουν σε σενα αλλά και σε όλο τον κόσμο!
    Φιλάκια πολλα

  2. Manousina μου εύχομαι όποια προβλήματα υπάρχουν να ξεπεραστούν σύντομα και να είναι η ζωή σου τόσο γλύκιά, όσο το καραμελένιο γλυκάκι σου και όσο το χαμόγελο της Χαράς σου!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

  3. Καλησπέρα manousina μου…σου εύχομαι μόνον καλά από δω κι εμπρός! Όσο για την μηλόπιτά σου είναι πράγματι τσαχπίνικη και υπέροχη!!!! Πολλά φιλιά και φρόντισε να είσαι καλά εσύ και η μικρή σου!

  4. Φοβερα νοστιμη και γρηγορη συνταγη!
    ΜΟυ ελυσες τα χερια και με εβγαλες ασπροπροσωπη… χτες τελευταια στιγμη με καλεσαν για φαγητο. Εκανα στο αψε σβησε (και δεν ειμαι εμπειρη μαγειρησα, το τονιζω) την μηλοπιτα και εγλειψαν τα δαχτυλα τους!

    din

  5. Κι εγώ έλειπα από τη μπλογκογειτονιά, καλώς σας ξαναβρίσκω όλες/όλους!
    Τις καραμελίτσες που λες (φαντάζομαι εννοείς αυτές τις μαλακές, τις γάλακτος) τις έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ σε διάφορα γλυκά, είναι πολύ καλές & παιδικές αγαπημένες. Η μηλόπιτά σου φοβερή και ιδανική λύση για όσους δεν κρατιούνται, χε χε!
    Καλά να περνάς σου εύχομαι Manousina!
    Όσες δυσκολίες κι αν υπάρχουν, αν κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν και έχουμε γύρω μας αγαπημένα πρόσωπα, κάπως θα τη βρούμε την άκρη 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *