For the recipe in English click here
Είναι γεγονός!!! Το πρώτο μας μποστάνι άρχισε να δίνει καρπούς! Γιούπι! Δεν έχω καλύτερο από το να μαζεύω με τα ίδια μου τα χέρια τα υλικά που θα μαγειρέψω. Αγνά, πεντανόστιμα, χωρίς φάρμακα, μεγαλωμένα με νερό, φως κι αγάπη…Οπότε το τι θα μαγειρέψω εξαρτάται και από το τι μου δίνει ο κήπος μου. Οι κολοκυθίες μας (έτσι τις λέμε στο Τζάντε) είναι στα φόρτε τους. Να λοιπόν μια ωραία ιδέα: αλμυρό κέικ με κολοκύθι, ενισχυμένο με ελίτσες και ημίλιαστα ντοματίνια. Αν και δεν είμαι φανατική της ελιάς, οι συγκεκριμένες που χρησιμοποίησα μου άρεσαν πάρα πολύ.
Σας έχω και μια έκπληξη! Την επόμενη εβδομάδα η Yoleni’s θα μας βάλει σε παιχνιδιάρικη διάθεση! Δεν αποκαλύπτω περισσότερα! Μείνετε συντονισμένοι για να συμμετέχετε κ εσείς στο παιχνίδι και να κερδίσετε…Προς το παρόν ας μαγειρέψουμε μια πανεύκολη κ γρήγορη συνταγή με τα ποιοτικά καλούδια της Yoleni’s!
Σας φιλώ γλυκά!
Υλικά:
2 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. baking powder
1 φλ. κολοκύθι, τριμμένο κ στυμμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
10 ελιές Καλαμών “Threpsi”, ψιλοκομμένες
10 ημίλιαστα ντοματίνια “Spitiki”, ψιλοκομμένα
3 κ.σ. μυρωδικά (άνηθο, μαιντανό, βασιλικό, ρίγανη)
1 φλ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
2 αυγά
1 κ.γ. ρίγανη φρέσκια κομμένη σε λάδι “Amvrosia gourmet”
1/4 φλ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο “Threpsi”
1/2 φλ. γάλα
αλάτι θαλασσινό σε νιφάδες “Threpsi”
πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με τo baking powder, το αλάτι, το πιπέρι. Προσθέτω τα μυρωδικά, το τυρί. Σε άλλο μπολ ανακατεύω τα αυγά με το λάδι, το γάλα, τη ρίγανη σε λάδι. Βάζω κ τα κρεμμυδάκια. Κατόπιν προσθέτω στο μείγμα με τα υγρά το μείγμα του αλευριού. Ενώνω καλά και προσθέτω το κολοκύθι, τα ντοματίνια κ τις ελιές. Μεταφέρω το μείγμα σε στενόμακρη φόρμα κέικ στρωμένη με λαδόκολλα κ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 40-45 λεπτά. Καλή σας απόλαυση.
I would love to have a garden of my own. This bread looks so delicious. Hugs!
You’re so lucky! I bet those vegetable taste much much better than the ones bought in the supermarket. That bread is so summery! Besos.
αγαπημένο καλοκαιρινό….αγαπώ Yoleni’s!
Κέικ με κολοκυθάκια φτιάχνω κι εγώ και είναι από τα αγαπημένα μας!!
Και τι ωραία που ταίριαξαν και οι ελίτσες!
Εύχομαι το μποστάνι να δώσει πολλά πολλά καλούδια και να ετοιμάσεις με αυτά ένα σωρό νοστιμιές!
Φιλάκια!
Beautiful dears I love all with zucchini!:)
It looks wonderful!
Μεσογειακές γεύσεις σε κάθε μπουκιά! Πολύ καλή σκέψη!!
Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από τη γη και αυτά που απλόχερα μας δίνει!! Άντε να γεμίσεις κασόνια ολόκληρα σου εύχομαι!! Φιλιά !!
Ωωω!
Τις ελιές μπορεί να μην τις πολυσυμπαθώ, ωστόσο το κέικ φαίνεται εξαιρετικό!
Πολύ μου αρέσει ο όρος κολοκυθίες!!
Και τι καλά που έχετε το δικό σας μποστάνι! Ζηλεύω!
Φιλιά πολλά!
I just bought some zucchinis. The bread looks like a great idea!
ela h.
Α, μπελά μ’ ανοίγετε κορίτσια! Μποστάνι δεν έχω , όρεξη όμως έχω , δηλαδή είμαι και φαγανού και ορεξάτη, και η φωτογραφία σας, ειδικά η πρώτη η φουσκωτή μου’κατσε, τι να λέμε τώρα! Δηλαδή όχι να λέμε, να κάνουμε, γιατί εγώ αυτό θα το κάνω! Super!
Καλησπέρα σας.
Επειδή σας παρακολουθώ καιρό και φτιάχνω πολλές συνταγές σας έχω μία απορία.
Αυτή η συνταγή πώς γίνεται είναι Vegan ενώ έχει αυγά και κεφαλοτυρι;
Ευχαριστώ.
Γλυκιά μου Τζορτζιάνα, η συνταγή δημοσιεύτηκε το 2014 απ’οτι βλέπεις. Τότε το μπλογκ ήταν στα σπάργανά του κι ήταν χορτοφαγικό. Αργότερα έγινε vegan. Οπότε ελπίζω να σου έλυσα την απορία! Φιλιά από το Τζάντε!