The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Κυρίως πιάτο

Υπέροχα χορτοφαγικά μπιφτέκια – Delicious Vegan Burger

Print Friendly

Υπέροχα χορτοφαγικά μπιφτέκια - Delicious Vegan Burger

Από όταν έχω κόψει το κρέας, το μόνο που μου έχει λείψει είναι ο κιμάς, ίσως επειδή δεν βλέπεις ξεκάθαρα ότι τρως ζώο. Όμως ευτυχώς υπάρχει λύση, ο κιμάς σόγιας, φτιάχνεις πεντανόστιμα μπιφτέκια ή κεφτεδάκια που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα αντίστοιχα με κρέας. Τα συγκεκριμένα τα έφαγα μέσα σε μικρά ζυμαράκια με μια κουταλιά πουρέ πατάτας, σκορδάτες ψητές πιπεριές και μαρουλάκι.

Υπέροχα χορτοφαγικά μπιφτέκια - Delicious Vegan Burger

Υλικά

1 ½ φλ. κιμάς σόγιας

1 ξερό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

½ κόκκινη πιπεριά

½ πράσινη πιπεριά

½ κίτρινη πιπεριά

2 ½ φλ. φρυγανιά

1 ½ φλ. πουρέ πατάτας

1 κσ κύμινο

4 κσ ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζω τον κιμά σόγιας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Τον σουρώνω. Βράζω τις πατάτες και στην συνέχεια τις πολτοποιώ (στο μπλέντερ).Ψιλοκόβω στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και τα ανακατεύω με τον κιμά σόγιας. Στην συνέχεια προσθέτω τον πουρέ πατάτας, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το κύμινο. Τέλος προσθέτω την φρυγανιά και ανακατεύω καλά. Μπορεί να χρειαστείτε περισσότερη φρυγανιά αν δεν έχετε σουρώσει καλά τον κιμά. Πλάθω τα μπιφτεκάκια μου, τα τοποθετώ σε λαδόκολλα και ψήνω στους 200 βαθμούς σε αέρα για 45 περίπου λεπτά.

Υπέροχα χορτοφαγικά μπιφτέκια - Delicious Vegan Burger

I have been a vegetarian for several months now and the only thing I have missed is mice meat. Thank God there is soya mince which is absolutely versatile and yummy when combined with the right ingredients! Today we are making soya burgers! Another idea is to make meatballs. I ate my burgers with pita bread, potato puree, lettuce leaves and garlicky peppers. They were fantastic!

Take care, my good friends!

Υπέροχα χορτοφαγικά μπιφτέκια - Delicious Vegan Burger

Ingredients:

1 ½ cup soya mince, cooked

1 red onion

2 garlic cloves

½ red pepper

½ green pepper

½ yellow pepper

2 ½ cup bread crumbs

1 ½ cup potato puree

1 Tbsp cumin

4 Tbsp olive oil

Salt and pepper

Directions:

Finely chop veggies. Combine soya mince with veggies and potato puree. Pour olive oil and season with salt, pepper and cumin. Add bread crumbs and mix well. Form burgers, place them on a silicon mat and bake in preheated oven at 200 C for about 45minutes. Enjoy!

Υπέροχα χορτοφαγικά μπιφτέκια - Delicious Vegan Burger

10 Comment

  1. Πολύ λαχταριστά είναι, Μανουσίνα μου! Δεν έχω δει ποτέ κιμά σόγιας, το βρίσκεις μόνο σε καταστήματα προϊόντων υγιεινής διατροφής η και σε κανονικά Σ/Μ? Φιλάκια!