The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Γλυκά Μαρμελάδες

Ρολό με μαρμελάδα μήλο κανέλα σταφίδα-Apple cinnamon raisin jam roll

Print Friendly
DSCN7973

Καθώς το καλοκαιράκι μας αποχαιρετά, αποφάσισα να φτιάξω ένα εύκολο, γρήγορο και ελαφρύ γλυκάκι για να καλωσορίσω το φθινόπωρο. Το μήλο είναι το κατεξοχήν φθινοπωρινό φρούτο και έτσι αποφάσισα να έχει μηλένια γεύση το γλυκάκι μου. Γι’ αυτό χρησιμοποίησα αυτή τη μαρμελάδα μήλο κανέλα σταφίδα, άνοιξα ένα φύλλο και εκεί μέσα φώλιασε η μαρμελαδίτσα μου και ψήθηκε στον φούρνο. Μοσχοβόλισε το σπίτι! Να περάσετε όμορφα τούτες τις τελευταίες καλοκαιρινές μέρες! Σας φιλώ γλυκά!

Υλικά για ένα μπαστουνάκι:
Ρολό με μαρμελάδα μήλο κανέλα σταφίδα

10γρ μαύρη ζάχαρη
60γρ ηλιέλαιο
60γρ γιαούρτι
180γρ αλεύρι
μαρμελάδα μήλο κανέλα σταφίδα
μαύρη ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ανακατεύω το ηλιέλαιο με το γιαούρτι και στην συνέχει προσθέτω το αλεύρι και την ζάχαρη, ανακατεύω μέχρι να γίνει ένα ωραίο ομοιογενές ζυμαράκι. Ανοίγω το ζυμαράκι μου σε φύλλο (ανοίξτε το πάνω σε λαδόκολλα για να σας είναι πιο εύκολο να το κάνετε ρολάκι) και βάζω την μαρμελάδα μου, κλείνω το ζυμαράκι, το βρέχω με λίγο νερό, πασπαλίζω με μαύρη ζάχαρη. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 – 170 βαθμούς σε αέρα μέχρι να ψηθεί το ζυμαράκι  (για περίπου 25 λεπτά, ανάλογα με το πάχος που έχει το φύλλο σας). Όταν το βγάλετε από τον φούρνο πασπαλίστε το με κανελίτσα και άχνη ζάχαρη.

Ρολό με μαρμελάδα μήλο κανέλα σταφίδα

As summer says goodbye, I decided to make a sweet treat to welcome autumn. I wanted it to be easy, quick, healthy and have an autumn touch! Apple is my favorite autumn fruit, so I used this delicious apple cinnamon raisin jam . Needless to say that the house had a fantastic apple scent lingering for hours! We enjoyed it a lot with our morning coffee! Have fun and enjoy these last summer days!

Ρολό με μαρμελάδα μήλο κανέλα σταφίδαIngredients for one roll:

10gr. brown sugar
60gr. sunflower oil
60gr. yogurt
180gr. flour
apple cinamon raisin jam
brown sugar and cinnamon for sprinkling
powdered sugar for sprinkling

Directions:

In a bowl combine yogurt and oil. Add flour and sugar and stir until you get a dough. Roll the dough out with a rolling pin (use a parchment paper) and spread jam. Roll it up, brush it with water and sprinkle with brown sugar. Bake in preheated oven at 160 – 170 C for about 25 minutes. (it depends on the thickeness of the sheet). When you get it out of the oven, sprinkle with cinnamon and powdered sugar. Enjoy!

Ρολό με μαρμελάδα μήλο κανέλα σταφίδα

12 Comment