The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο

Ριγκατόνι με σάλτσα ψητής κολοκύθας κ φασκόμηλο

For the recipe in English click here

Καλημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες και καλή μας εβδομάδα! Οι μέρες περνάνε γρήγορα, πότε έφτασα στον 7ο μήνα δεν το κατάλαβα, η κοιλίτσα φουσκώνει, οι εργασίες ανακαίνισης συνεχίζονται κι εγώ έχω αρχίσει να αγχώνομαι…Κάτι ο τοκετός που πλησιάζει, κάτι ο φόβος μήπως γεννηθεί ο πρίγκηπάς μας κ βρει μαστόρους ακόμα στο σπίτι είναι πηγές άγχους για μένα…Σε λίγες μέρες δεν θα έχω κουζίνα! Κλαπς, κλαπς! Θα ξηλωθεί όλη η παλιά κ θα μπει νέα! Κι εγώ πώς θα μαγειρεύω; Πώς θα αναρτώ συνταγούλες στο μπλογκάκι; Γι’ αυτό κ τις τελευταίες μέρες με έχει πιάσει μια φρενίτιδα να μαγειρεύω για να αποθηκεύω συνταγούλες προς μελλοντική δημοσίευση. Βέβαια, από την άλλη έχω αρχίσει να γίνομαι λίγο δυσκίνητη κ με πονά η μέση μου, όταν μένω πολλή ώρα όρθια…Ειλικρινά, δεν ξέρω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, ζητώ πάντως την κατανόησή σας, αν αραιώσω κάποια στιγμή τις αναρτήσεις…

Ριγκατόνι με σάλτσα ψητής κολοκύθας κ φασκόμηλο - Rigatoni with roasted butternut squash and sage
Ριγκατόνι με σάλτσα ψητής κολοκύθας κ φασκόμηλο

Πάμε να μαγειρέψουμε τώρα ένα πλούσιο σε γεύση, αλλά ελαφρύ κ πανεύκολο πιάτο ζυμαρικών! Ριγκατόνι με κρεμώδη σάλτσα κολοκύθας αρωματισμένη με φασκόμηλο! Απλά υπέροχη, γεμάτη γεύση! Δοκιμάστε την κ θα με θυμηθείτε! Σας φιλώ γλυκά!

Ριγκατόνι με σάλτσα ψητής κολοκύθας κ φασκόμηλο - Rigatoni with roasted butternut squash and sage
Ριγκατόνι με σάλτσα ψητής κολοκύθας κ φασκόμηλο

Υλικά σάλτσας για 500 γρ. ζυμαρικών:
350 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη κ κομματιασμένη
1 κρεμμύδι, σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένο
8 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
2 κ.σ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
200 ml κρέμα σόγιας
5 κ.σ. γάλα
4 +1 κ.σ. ελαιόλαδο
από 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδο κ καπνιστή πάπρικα
αλάτι κ πιπέρι

Ριγκατόνι με σάλτσα ψητής κολοκύθας κ φασκόμηλο - Rigatoni with roasted butternut squash and sage
Ριγκατόνι με σάλτσα ψητής κολοκύθας κ φασκόμηλο

Εκτέλεση:
Σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα βάζω την κολοκύθα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φασκόμηλο. Τα περιχύνω με μια κουταλιά λάδι, τα αλατοπιπερώνω κ τα ψήνω στους 180C ώσπου να μαλακώσουν κ να ροδίσουν. Τα βγάζ από τον φούρνο κι αφού κρυώσουν τα βάζω σε μπλέντερ κ τα πολτοποιώ. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά κ πολτοποιώ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν θέλετε τη σάλτσα σας πιο υδαρή, προσθέστε κι άλλο γάλα. Στο μεταξύ βράζω τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνω και τα περιχύνω με τη σάλτσα αμέσως. Ανακατεύω καλά κ σερβίρω. Καλή σας απόλαυση!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1.492 times, 1 visits today)

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *