The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Γλυκά Γλυκά χωρίς ψήσιμο Νηστίσιμα Γλυκά Πίτες Τάρτες

Ωμοφαγική τάρτα φρούτων – Raw fruit tart

Print Friendly
P1010008 (1)

Τον τελευταίο καιρό νιώθω μεγάλη έλξη για την  ωμοφαγία ή αλλιώς για το raw food. Οι ωμοφάγοι τρέφονται αποκλειστικά με λαχανικά, φρούτα, καρπούς, φύτρες, γάλα φυτικής προέλευσης, σπόρους, υπερτροφές και αυτό τους χαρακτηρίζει είναι όλα αυτά τα τρώνε ωμά! Δεν βράζουν, δεν ψήνουν, δεν τηγανίζουν, αλλά μουλιάζουν, πολτοποιούν, μαρινάρουν, αφυδατώνουν στον αφυγραντή. Κι όλα αυτά γιατί θεωρούν ότι η επεξεργασία στερεί από την τροφή τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά της.
Σε ένα ποσοστό είμαι ωμοφάγος γιατί τρώω πολλές ωμές τροφές (σαλάτες, smoothies, χυμούς, φρούτα φρέσκα/ξερά). Δεν μπορώ όμως να αποχωριστώ και τις κατσαρόλες μου!
Η κατηγορία των ωμοφαγικών γλυκών είναι πολύ ενδιαφέρουσα: νοστιμιές με υλικά της φύσης χωρίς ψήσιμο, αλλά με πολλή γεύση, όπως η σημερινή ταρτίτσα που σας προτείνω. Με ενθουσίασε και θα συνεχίσω τα πειράματά μου στα ωμοφαγικά μονοπάτια! Εσάς πώς σας φαίνεται η ωμοφαγική διατροφή;
Να μου είστε καλά! Σας φιλώ γλυκά!

Υλικά για 2 ταρτάκια:

Ωμοφαγική τάρτα φρούτων

για τη βάση:
6 χουρμάδες
2 ξερά σύκα
1 κ.σ. σταφίδες
1 κ.σ. κάσιους
1 κ.γ. λιναρόσπορος
για τη γέμιση:
1 μπανάνα
1 κ.γ. σπόροι chia
1 κ.γ. καρύδα
1/2 κ.γ. κανέλλα
για γαρνίρισμα:
goji berries
4 ρώγες σταφυλιού

Εκτέλεση:
Πολτοποιώ στο μπλέντερ τα υλικά της βάσης. Μοιράζω το μείγμα στις 2 μίνι ταρτιέρες και τις βάζω στο ψυγείο για 1ώρα. Λιώνω με ένα πιρούνι τη μπανάνα και ανακατεύω με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Βγάζω τα ταρτάκια από τις βάσεις και μοιράζω το μείγμα της μπανάνας. Γαρνίρω με τα σταφύλια ή άλλο φρούτο της αρεσκείας σας και τα goji berries. Απολαμβάνω!

Ωμοφαγική τάρτα φρούτων

Lately I have been reading about raw foodism and I admit I am attracted to this diet. Raw foodism is a diet consisting of uncooked, unprocessed food such as fruit, veggies, nuts, seeds that have not been heated above 40C because according to raw foodists above that temperature food loses its nutritional value. In a large percentage my diet is raw since I consume fruit, juices, smoothies and salads. But saying goodbye to my pots and baking pans is way too tough for me:) How do you feel about raw foodism? Do you consider it interesting?
This little tart is really yummy. No baking, no butter, no eggs, no sugar! Simple, filling, delicious and sinless! I will keep experimenting in the raw food world and will tell you all about it!
Kisses, my dear friends!

Ωμοφαγική τάρτα φρούτων

Ingredients(yields 2):
for the crust:
6 dates
2 dried figs
1 Tbsp raisins
1 Tbsp cashews
1 tsp flax seed
for the filling:
1 banana
1/2 tsp cinamon
1 tsp shredded coconut
for the topping:
goji berries
grapesΩμοφαγική τάρτα φρούτων

Directions:


In a blender place the ingredients of the crust and pulse until they are in small pieces. Press mixture in two tart tins and put in the fridge. Mash banana with a fork and combine it with the other ingredients of the filling. Take the crusts out of the ti

ns a

nd fill them with the banana mixture. Top with goji berries and grapes or any other fruit you want. Enjoy!

Ωμοφαγική τάρτα φρούτων

16 Comment

  1. Πολύ ενδιαφέρουσα η τάρτα σου Λένια μου και πολύ όμορφη παρουσίαση. Όσο για την ωμοφαγία αν κι έχω διαβάσει αρκετά δεν μπορώ να πω ότι είμαι έτοιμη να ακολουθήσω τα χνάρια της… -:))
    Φιλάκια καλημέρας!

  2. Καλημέρα Λένια,

    η βάση της τάρτας είναι πραγματικά υπέροχη και όταν ψηθεί λιγάκι (επειδή έχω δοκιμάσει με σχεδόν τα ίδια υλικά) μοιάζει με το παστέλι, στην υφή της.

    Όποια τρόφιμα μπορούμε να τα καναλώσουμε ωμά, όπως φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς ε, σίγουρα τα οφέλη είναι πολλά.

  3. Δεν έχω πρόβλημα με την ωμοφαγία, αλλά όχι όμως να τρέφομαι αποκλειστικά ωμοφαγικά, δεν πιστεύω να έχω φτάσει σε τέτοιο σημείο ή να τα καταφέρω κάποια στιγμή.
    Σιγουρα πάντως θα έλεγα ναι, στην υπέροχη τάρτα σου!
    Φιλιά!

  4. Λοιπόν αν και η ωμοφαγία μοιάζει πολύ ενδιαφέρουσα λόγω των υπερτροφών που ανέφερες, πρακτικά νομίζω πως είναι δύσκολο να ακολουθηθεί, ειδικά αν κάποιος έχει ευαίσθητο στομάχι (άσε που και εγώ επίσης αγαπώ τις κατσαρόλες μου :).
    Ίσως βέβαια το μόνο που χρειάζεται είναι προσοχή και σταδιακή εξοικείωση. Πάντως τέτοιου τύπου γλυκά μου αρέσουν πολύ και η τάρτα σου ξεχειλίζει φρουτονοστιμιά!