For the recipe in English click here
Τα παπουτσάκια είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο με πρωταγωνίστρια τη λατρεμένη μελιτζάνα με γέμιση κιμά και επικάλυψη μπεσαμέλ ή πουρέ ή απλά τυράκι. Εδώ σας προτείνουμε χορτοφαγικά παπουτσάκια, μια πιο υγιεινή εκδοχή χωρίς κιμά, αλλά με γέμιση λαχανικών. Η παρμεζάνα ενισχύει τη γεύση αυτού του καλοκαιρινού πιάτου! Με αυτή τη συνταγή συμμετέχουμε στον διεθνή διαγωνισμό που διοργανώνει η Parmigiano Reggiano.
Να είστε καλά!
Για Vegan εκδοχή απλά αντικαταστήστε την παρμεζάνα με φυτικό τυράκι.
Υλικά:
8 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
1 κολοκύθι
1 καρότο
1 μικρή πράσινη πιπεριά
1 μικρή κόκκινη πιπεριά
1 μικρή κίτρινη πιπεριά
1 μικρή πορτοκαλί πιπεριά
1 ξερό κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
2 μανιτάρια
100γρ παρμεζάνα σε κυβάκια+ 100 γρ. τριμμένη
2 ντομάτες σε ροδέλες
1 ντομάτα τριμμένη
μαϊντανός
10 κ.σ.ελαιόλαδο
πατάτες
αλάτι πιπέρι ρίγανη
Εκτέλεση:
Κόβω στην μέση τις μελιτζάνες, τις βάζω σε αλατισμένο νερό να ξεπικρίσουν για 30 λεπτά. Τις ξεπλένω, τις στραγγίζω και τις αλείφω με ελαιόλαδο. Τις βάζω στον φούρνο στους 180 και τις ψήνω μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι και να είναι μαλακές. Εν τω μεταξύ ψιλοκόβω το κολοκύθι, το καρότο, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τα μανιτάρια και τον μαϊντανό και τα σοτάρω σε αντικολλητικό τηγάνι. Βγάζω τις ψημένες μελιτζάνες και τις αδειάζω από την ψίχα τους. Ψιλοκόβω την ψίχα και την προσθέτω στο μείγμα που έχω στο τηγάνι. Αφού έχουν σοταριστεί τα υλικά μου, προσθέτω 4 κσ ελαιόλαδο στο μείγμα και τα κυβάκια παρμεζάνας, αλατοπιπερώνω. Ανακατεύω καλά το μείγμα μου και γεμίζω τα κουφαράκια από τις μελιτζάνες, πάνω σε κάθε μελιτζάνα βάζω μια-δυο ροδέλες ντομάτας. Κόβω τις πατάτες σε μικρά κομμάτια τις αλατοπιπερώνω, προσθέτω ρίγανη και την τριμμένη ντομάτα και τις βάζω στο πυρέξ. Ψήνω στους 200 για 20 περίπου λεπτά, βγάζω το ταψάκι μου και ρίχνω την τριμμένη παρμεζάνα πάνω από τις φέτες ντομάτας. Ψήνω για άλλα 5-10 λεπτά.
(Visited 1.857 times, 1 visits today)
Yum! Have a great day, hugs!
Buongiorno, Lenia! Per un piatto così… potrei pure impazzire!!! 😉 Bontà divina! Baci.
Υπέροχο θα το δοκιμάσω!!
Πολλά φιλιά
I love papoutsakia, hugs & kisses !
Μπράβο ρε κορίτσια!!!
Συγχαρητήρια!! Πολύ πρωτότυπη και ιδιαίτερα νόστιμη συνταγή!!!
Στελλίτσα μου γλυκιά, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!
Πολλά γλυκά φιλιά κ καλά μαγειρέματα!