The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Κυρίως πιάτο

Πεντανόστιμα μπιφτέκια λαχανικών κ ρυζιού – Delicious rice veggie burgers

Print Friendly

Πεντανόστιμα μπιφτέκια λαχανικών κ ρυζιού

Από τον Ιούλιο που έκοψα το κρέας δεν το έχω νοσταλγήσει, δεν μου έχει «μυρίσει» κάτι εκτός από τον κιμά. Ίσως επειδή ο κιμάς δεν είναι ένα κομμάτι κρέας , που το έχω συνδυάσει με το άμοιρο ζωάκι που σφαγιάζεται για να βρεθεί στο πιάτο μου… Ευτυχώς όμως μπορώ να φτιάξω τα φαγητά που έφτιαχνα με τον κιμά χρησιμοποιώντας άλλα υλικά και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πιο γευστικό! Και το παραδέχεται και ο σύζυγος που ακόμα τρώει κρέας!

Υλικά:
1/2φλ ρύζι
1/2 φλ αρακάς
1/2 φλ καλαμπόκι
1/2φλ μανιτάρια
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδα
1 κολοκύθι τριμμένο
2 καρότα
150γρ φρυγανιά τριμμένη
2 όχι πολύ ώριμες ντομάτες
5 κσ ελαιόλαδο
δυόσμος
μαΐντανός
αλάτι – πιπέρι

Πεντανόστιμα μπιφτέκια λαχανικών κ ρυζιού

Εκτέλεση:
Βράζω το ρύζι μαζί με τον αρακά και το καλαμπόκι. Πολτομποιώ στο μπλέντερ : τα καρότα, το κρεμμύδι, τα σκόρδα,τις ντομάτες, τα μανιτάρια, τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Τρίβω το κολοκύθι στον τρίφτη και το σουρώνω να φύγουν τα υγρά του. Ανακατεύω σε ένα μπολ όλα τα πολτοποιημένα υλικά μαζί με τα βρασμένα (αφού έχουν κρυώσει λίγο), το κολοκύθι και το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτω την τριμμένη φρυγανιά. Σκεπάζω το μείγμα και το βάζω για δύο περίπου ώρες (ή και όλη νύχτα) στο ψυγείο. Πλάθω τα μπιφτέκια μου και τα αραδιάζω σε λαδόκολα ή φόρμα σιλικόνης, ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα βγάλτε το ταψάκι από τον φούρνο και αφήστε τα πέντε λεπτάκια να σταθούν. Απολαύστε τα!!!

Πεντανόστιμα μπιφτέκια λαχανικών κ ρυζιού

I stopped eating meat last July and I have no cravings for it. The only thing that I have craved for is minced meat. I guess the reason is that it doesn’t remind me of the dead body of the animal it came from… The good thing is that I can make variations of things that I used to eat with new ingredients. These rice-veggie burgers I made came out delicious and were a big hit in our house. Even my husband who still eats meat admitted that they were more delicious than meat burgers!

Take care, my dear friends!

Ingredients:
1/2cup rice, cooked
1/2 cup peas, cooked
1/2 cup corn, cooked
1/2cup mushrooms
1 red onion
2 garlic cloves
1 zucchini, grated and drained
2 carrots
150gr. bread crumbs
2 not very mature tomatoes
5 Tbsp olive oil
mint
parsley
salt and pepper

Πεντανόστιμα μπιφτέκια λαχανικών κ ρυζιού

Directions:
In a blender pulse carrots, onion, garlic, tomatoes, mushrooms, parsley and mint. In a bowl combine the pulsed ingredients with the cooked veggies, zucchini, bread crumbs and olive oil. Season with salt and pepper. Cover bowl with a plastic wrap and put in the fridge for about 2 hours or overnight. Form burgers and place them on a baking sheet lined with parchment paper. Bake in preheated oven at 200 C for 25 minutes. When ready, remove from the oven and allow to cool. Enjoy!

Πεντανόστιμα μπιφτέκια λαχανικών κ ρυζιού

14 Comment

  1. Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά!!!!!
    Με τέτοια λαχταριστά μπιφτέκια δεν υπάρχει λόγος να καταφεύγουμε σε κρεατοφαγία!!!
    Πραγματικά πεντανόστιμα και οι φωτογραφίες τα αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο!!!
    Φιλιά!

    1. Βάσια μου γλυκιά, σου ζητώ συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση! Δεν τα έχω δοκιμάσει με κινόα, αλλά φαντάζομαι πως γίνονται. Αν τα δοκιμάσεις, ενημέρωσέ με!Φιλάκια πολλά!