Γιουβέτσι με μανιτάρια

Print Friendly

Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Είμαι έξω φρενών! Διάβασα πρόσφατα ότι στην πατρίδα μου, την Πάτρα θα φτιαχτούν 42 νέες παιδικές χαρές! Εύγε στον δήμαρχο για το έργο του, γιατί πραγματικά έχει κάνει πολλά για την πόλη μας! Και εδώ στη Ζάκυνθο δεν έχουμε ούτε μία παιδική χαρά! Είναι δυνατόν  σε ένα νησί με τόσους κατοίκους, άρα και τόσες χιλιάδες παιδάκια να μην υπάρχει ούτε δείγμα παιδικής χαράς; Είναι πραγματικά απαράδεκτο και με κάνει να θυμώνω! Μιλάμε για έναν τόπο, όπου ρέει άφθονο το χρήμα κι όμως ούτε οι τοπικές αρχές κάνουν κάτι, ούτε και οι πλούσιοι ιδιώτες… Κρίμα… Έχω την αίσθηση ότι το μόνο που τους νοιάζει είναι να γεμίζει η τσέπη τους και αδιαφορούν παντελώς για τον τόπο τους…Κρίμα…

Ας περάσουμε στη συνταγούλα μας τώρα! Σήμερα θα φτιάξουμε ένα αγαπημένο μαμαδίστικο φαγάκι στη χορτοφαγική του εκδοχή. Η παδέλα μας έχει γιουβέτσι με μανιτάρια φρέσκα, αλλά και αποξηραμένα για εξτρά γεύση, σβησμένα με κρασάκι μαγειρεμένο στην κατσαρόλα. Μου αρέσει περισσότερο από το φουρνιστό, γιατί θεωρώ ότι σε αντίθεση με του φούρνου το κατσαρολάτο τρώγεται ευχάριστα και κρύο. Το πιάτο αυτό ήταν μια παραγγελιά μου στον σύζυγο, ο οποίος φτιάχνει εκπληκτικό γιουβέτσι με μοσχάρι. Οπότε του ζήτησα να φτιάξει μια εκδοχή για μένα αντικαθιστώντας το κρέας με μανιτάρια. Αξίζει να δοκιμάσετε αυτό το γιουβέτσι με μανιτάρια. Είναι πανεύκολο, γρήγορο και μεστό γεύσης!

Φιλάκια πολλά και καλό υπόλοιπο εβδομάδας! Μουάτς!

Γιουβέτσι με μανιτάρια

Γιουβέτσι με μανιτάρια

Υλικά για 3-4 άτομα:
300 γρ. κριθαράκι (ολικής)
300 γρ. μανιτάρια (πορτομπέλο), σε κυβάκια
15 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
200 γρ. λευκό κρασί
600 γρ. νερό
400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα κονσέρβας
180 γρ. κρεμμύδι (1 μεγάλο), ψιλοκομμένο
120 γρ. καρότο, σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
100 γρ. ελαιόλαδο
φρέσκος βασιλικός

Γιουβέτσι με μανιτάρια

Γιουβέτσι με μανιτάρια

Εκτέλεση:

Μουλιάζω για 2-3 ώρες τα αποξηραμένα μανιτάρια στο κρασί. Κατόπιν τα στραγγίζω και τα ψιλοκόβω και δεν πετάω το κρασί. Σε μια κατσαρόλα βάζω το λάδι και σοτάρω για 5 λεπτά το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και τα μανιτάρια. Σβήνω με το κρασί και μετά από 10 λεπτά ρίχνω τη ντομάτα, τον βασιλικό και το νερό. Όταν αρχίσει ο βρασμός, προσθέτω και το κριθαράκι. Μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Στο τέλος αλατοπιπερώνω. Σερβίρω αμέσως. Καλή σας απόλαυση!