The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Υγιεινά γεμιστά σοκολατάκια
Γλυκά χωρίς ψήσιμο Μικρά γλυκά Νηστίσιμα Γλυκά

Υγιεινά γεμιστά σοκολατάκια

Print Friendly

For the recipe in English click here

Καλή σας μέρα, φίλοι μας. Λίγες ώρες πριν το Πάσχα θα σας αποχαιρετήσουμε γλυκά. Με μια συνταγή για «υγιεινά σοκολατάκια » που λέει και η Χαρά. Χαίρεται πολύ, όταν φτιάχνω κάτι γλυκό, γιατί ξέρει πως θα της δώσω όποτε μου ζητήσει, εν αντιθέσει με τα έτοιμα , που όπως έχω ξαναπεί, έχουμε εβδομαδιαίο περιορισμό. Την πρώτη φορά που τα έφτιαξα ναι μεν ήταν πεντανόστιμα αλλά δεν μου είχαν βγει καλά από την φόρμα σιλικόνης καθώς αποδείχτηκε ότι είχα βάλει λίγη σοκολάτα στα τοιχώματα και την βάση με αποτέλεσμα να μην βγαίνουν όμορφα. Στην δεύτερη μου προσπάθεια το αποτέλεσμα ήταν πολύ ικανοποιητικό καθώς μου βγήκαν ολόκληρα χωρίς κενά. Οπότε σας εφιστώ την προσοχή: Μην τσιγκουνευτείτε την σοκολάτα στην βάση και στα τοιχώματα!!!!!

Να περάσετε υπέροχα αυτές τις άγιες μέρες κοντά σε αυτούς που αγαπάτε. Καλό κ φωτεινό Πάσχα! Πολλά φιλιά και από τις δυο μας!

Υγιεινά γεμιστά σοκολατάκια
Υγιεινά γεμιστά σοκολατάκια

Υλικά (30-35 σοκολατάκια):
400 γρ. μαύρη σοκολάτα
100 γρ. χουρμάδες
80 γρ. νιφάδες βρώμης
50 γρ. καρυδόψιχα
20 γρ. τριμμένη καρύδα
20 γρ. λάδι καρύδας λιωμένο

Υγιεινά γεμιστά σοκολατάκια
Υγιεινά γεμιστά σοκολατάκια

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ μπολ μουλιάζω σε νερό τους χουρμάδες . Λιώνω σε μπεν μαρί 200 γρ. από την σοκολάτα. Ρίχνω με ένα κουταλάκι μέσα σε κάθε θήκη της φόρμας σιλικόνης μια γενναία ποσότητα σοκολάτας, ώστε να κάνει ένα παχύ στρώμα σοκολάτας και να πάει παντού (στην βάση και στα τοιχώματα). Βάζω την φόρμα στο ψυγείο. Στο μπλέντερ βάζω τους χουρμάδες (χωρίς το νερό) και τα καρύδια και τα πολτοποιώ, στην συνέχεια προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιώ ξανά. Αφού έχει κρυώσει η σοκολάτα, βγάζω την φόρμα από το ψυγείο και γεμίζω τις θήκες προσεχτικά με την γέμιση. Στην συνέχεια λιώνω και την υπόλοιπη σοκολάτα και καλύπτω τα σοκολατάκια. Τα βάζω πάλι στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν καλά και ξεφορμάρω με προσοχή. Καλή σας απόλαυση!

Υγιεινά γεμιστά σοκολατάκια
Υγιεινά γεμιστά σοκολατάκια

Σημειώσεις: Εάν δεν έχετε φόρμα σιλικόνης για σοκολατάκια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις χάρτινες θήκες που βάζουμε τα σοκολατάκια, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, προσέχοντας να πάει γενναία στρώση σοκολάτας στα τοιχώματα. Και θέλει ιδιαίτερη προσοχή στο ξεφορμάρισμα (σκίσιμο του χαρτιού).

Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας μπορείτε να βάλετε μαργαρίνη, όμως προσθέστε μια βανίλια και αυξήστε και την ποσότητα της τριμμένης καρύδας για να καλύψει το βούτυρο.

Αν πάλι βαρεθείτε να τα κάνετε σοκολατάκια, λιώστε 200γρ σοκολάτας και ρίξτε εκεί το μείγμα, ανακατέψτε να πάει παντού , πλάστε μπαλάκια και κυλίστε τα σε τριμμένη καρύδα. (βλ. φωτογραφία)

2 Comment