The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Ορεκτικά - συνοδευτικά Σαλάτες

Σκορδάτες ψητές πιπεριές- Garlicky peppers in a jar

Print Friendly
DSCN0308
Μου αρέσει πολύ να φτιάχνω παρασκευές οι οποίες διατηρούνται για καιρό στο ψυγείο και εμπλουτίζουν τα καθημέρινά μου πιάτα. Οι πιπεριές, όλων των χρωμάτων, είναι από τα υλικά που αγαπώ. Προσέξτε στην επιλογή των πιπεριών, πρέπει να έχουν χοντρή σάρκα και να μην αγοράσετε καυτερές και καείτε….
Οι πιπερίτσες αυτές τρώγονται είτε σαν μεζές, είτε σε σαλάτα, είτε σε μια γρήγορη μακαρονάδα (βάλτε μακαρόνια να βράσουν, ψιλοκόψτε λίγες πιπεριές και όταν θα είναι έτοιμα τα μακαρόνια, σουρώστε τα και ανακατέψτε τα με τις πιπεριές και 1κσ από το ζουμί τους για κάθε μερίδα), είτε σε ένα σαντουιτσάκι σαν αυτό της φωτογραφίας.
Στο σαντουιτσάκι έχει: ψητές πιπεριές, ρόκα και φετούλες φρέσκα μανιτάρια (έχει γίνει το αγαπημένο μου σνακ για το γραφείο την τελευταία εβδομάδα).
Καλό Σαββατοκύριακο!
Υλικά:
Πιπεριές φλωρίνης
Πιπεριές κέρατο (με χοντρή σάρκα)
σκόρδο
ελαιόλαδο
μηλόξυδο
αλάτι
 
Εκτέλεση:
Ξεπλένω τις πιπεριές. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα αραδιάζω τις πλυμένες πιπερίτσες και τις βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, γκριλ και αέρα, μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους (περίπου 20 λεπτά) και στην συνέχεια τις γυρίζω από την άλλη πλευρά για να ψηθούν καλά. Όταν θα έχουν ψηθεί τις βάζω είτε σε ένα μπολ και  τις σκεπάζω με μεμβράνη είτε σε σακούλα τροφίμων, μέχρι να ιδρώσουν, για να μπορέσω να αφαιρέσω πιο εύκολα την φλούδα τους. Καμιά φορά δεν χρειάζεται αυτό γιατί η φλούδα βγαίνει πολύ εύκολα κατευθείαν μετά το φούρνισμα. Τις καθαρίζω από τα σπόρια (και να μείνει και κανένα δεν έγινε και τίποτα…) και τις βάζω είτε σε μπολ είτε σε βάζο , τις αλατίζω και προσθέτω ελαιόλαδο, μηλόξυδο και σκόρδο. Το σκόρδο και το ξύδι εξαρτάται από τα γούστα σας, για το βάζο της φωτογραφίας έχω βάλει 3 κσ μηλόξυδο και 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο και 1/3 φλ. ελαιόλαδο.
I like making things that are stored in the fridge and enrich my meals during the week. For example I adore all kind of peppers. I like roasting them and storing them in a jar with olive oil, vinegar and garlic. They taste heavenly and can be so versatile. I put them in sandwitches or use them in salads or you can cuth them and mix them with pasta and have a nice meal ready in a few minutes.

In the sandwich you see in the pictures I used peppers, arugula and fresh mushroom slices.This has become my favorite snack for work lately.
Take care, my dear friends!
Ingredients:
red peppers
garlic
olive oil
apple cider vinegar
salt
 
Directions:
In a baking pan lined with parchment arrange peppers and bake in preheated oven at 180C until their skin gets brown (about 20 minutes). Then turn them upside down so that they are roasted from the other side too. When ready put them in a bowl and wrap them with a plastic wrap until they «sweat» so that their skin is easily removed. Remove skin and seeds. Put them in a jar, season with salt, pour olive oil, apple cider and sprinkle with garlic. The quantity of the ingredients is up to you. For the jar you see in the photo I used 3 Tbsp apple cider, 2 large garlic cloves and 1/3 cup olive oil. Enjoy!

16 Comment

  1. Τέλειες πραγματικά! Συνδυασμένες με μοτσαρέλα σε σάντουιτς είναι αχτύπητος συνδυασμός κι οι φωτογραφίες σας ορεκτικότατες! Φιλιά!

    Eleanna – foodaki.gr

  2. Καλοτάξιδο το καινούριο σας σπιτάκι κορίτσια!!!! Είναι πολύ φωτεινό και στιλάτο!!!
    Τέλεια και η σημερινή συνταγή, λατρεύω τις πιπεριές!!!
    Όνειρα γλυκά!

  3. Παράθεμα: Μαγειρεύοντας με τη Yoleni's:Σαλάτα με κους κους και ρόκα-Cooking with Yoleni's:Arugula cous cous salad - The Veggie Sisters