Σαλάτα με blue cheese κ καραμελωμένα αχλάδια – Blue cheese salad with caramelised pears

Print Friendly

Ο καιρός που στην Ελλάδα ο όρος «σαλάτα» σήμαινε χωριάτικη ή μαρούλι ή λάχανο έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ευτυχώς, γιατί η σαλάτα είναι ένα πιάτο θρεπτικό που αξιοποιεί πολύτιμες τροφές και δίνει χώρο στη φαντασία να οργιάσει…Επειδή λοιπόν για μένα που είμαι χορτοφάγος αποτελεί βασική διατροφική συνήθεια ομολογώ ότι έχω εντρυφήσει πολύ σε αυτόν τον τομέα. Οι φίλοι μου λένε ότι είμαι ειδική σαλατολόγος! Σήμερα το μενού έχει μια γρήγορη και πεντανόστιμη σαλατούλα που σας συνιστώ ανεπιφύλαχτα! Ο συνδυασμός καραμελωμένα αχλάδια- καρύδι-blue cheese είναι απλά ακαταμάχητος! Να είστε καλά!
P1011889
Υλικά:
φύλλα μαρουλιού ή άλλης πρασινάδας
1 μεγάλο αχλάδι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
120 γρ. blue cheese, θρυμματισμένο
1 χούφτα καρύδια, κοπανισμένα
2 κ.σ. σουσάμι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
1 κ.γ. βούτυρο
2 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι

Εκτέλεση:
Τοποθετώ το κομμένο μαρούλι σε σαλατιέρα. Αλατίζω. Προσθέτω το καρύδι, το σουσάμι, το τυράκι. Περιχύνω με το ελαιόλαδο που το έχω χτυπήσει με το μπαλσάμικο. Ανακατεύω καλά. Σε ένα τηγάνι αφού λιώσω το βούτυρο προσθέτω τα αχλάδια και πασπαλίζω με τη ζάχαρη. Με προσοχή τα καραμελώνω και από τις δυο πλευρές. Προσθέτω τα αχλάδια πάνω στη σαλάτα και απολαμβάνω!

Σαλάτα με blue cheese κ καραμελωμένα αχλάδια

Salad is a basic food habit for me. Since I am a vegetarian, I have become a real «salad expert», as my friends like to call me! I just love them not only because they are packed with nutrients but also because they stimulate my imagination! In Greece people used to eat only «χωριάτικη» (that is the famous»greek salad») and dull lettuce or cabbagge salad with a simple vinegar-olive oil dressing…Thank God this boring concept  of salad has changed! Nowadays the Greeks like to be more innovative and try plenty of new combinations to satisfy their taste buds! I am sure your taste buds will be pleased if you try this salad I am posting today! The pear-walnuts-blue cheese combination is simply irresistible! Blessings, my dear friends!
Σαλάτα με blue cheese κ καραμελωμένα αχλάδια
Ingredients:
lettuce leaves
1 big pear, cut in big slices
120 gr. blue cheese, crumbled
1 handful of walnuts
2 Tbsp sesame seeds
3 Tbsp olive oil
1 Tbsp balsamico
1 tsp butter
2 2 tsp sugar
salt

Directions:
Cut lettuce leaves and place it on a platter. Season wth salt. Add walnuts, sesame seeds and blue cheese crumbles. Combine olive oil with balsamico and pour this dressing over the salad. Mix well. In a frying pan melt butter. Place pear slices and sprinkle them with sugar. Cook them on both sides for a few minutes until they get a nice golden color. Top salad with pear slices. Enjoy!

Σαλάτα με blue cheese κ καραμελωμένα αχλάδια
  1. Λατρεύω τις σαλάτες, τα αχλάδια και το συνδυασμό τους με το μπλε τυρί… τί άλλο να ζητήσω πέρα από ένα τέτοιο πιάτο;;;;; Είναι απλά υπέροχο!!!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!

  2. ax autes oi salates sou ..ax …fenete yperoxi an kai to blue cheese pou to xrisimopoieis katakoron kai to latreyeis ksereis oti ego den…allo turaki na baloume ? ti mas protineis…? filia lenia ..filia tzogoula…filia zakynthoula….always smileeeeeeeeee..

    • Κοριτσάκι μου γλυκό,αντικατάστησε με αλμυρή γραβιέρα και μια χαρά θα γίνει!Τι να κάνω;Αφού έχω αδυναμία στο blue cheese!
      Φιλάκια πολλά και από τις δυο μας!
      Keep smiling!

  3. μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ!!! σίγουρα δε θα έλεγα όχι σε μια τόσο εμφανίσιμη και λαχταριστή σαλάτα!!
    φιλιά και καλή βδομάδα :)

  4. Λένια ωραιότατη η σαλάτα με τα καραμελωμένα αχλάδια.
    Φαίνονται φανταστικά.Και σίγουρα συνδυάζονται υπέροχα με τα υπόλοιπα υλικά.

    Καλό βράδυ

  5. Pingback: Ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο μενού-A different Christmas menu - The Veggie Sisters