Γεια χαρά σας! Πάλι θα βοσκήσουμε σήμερα! Σαλάτα νόστιμη και θρεπτική που συνδυάζει υπέροχα το γλυκό των σύκων με το αλμυρό της φέτας!Η ιδέα να βάλω βρώμη σε μπαλάκια τυριού ήρθε από τη συσκευασία των κουάκερ. Εκεί βέβαια πρότεινε μυζήθρα, αλλά και η φετούλα μια χαρά πήγε! Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να τη δοκιμάσετε! Να είστε καλά!
Υλικά:
Σγουρό μαρούλι
ρόκα
2 ξερά σύκα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
80 γρ.φέτα (για 4 μπαλάκια)
2 κ.σ. νιφάδες βρώμης
σουσάμι
παπαρουνόσπορος
βασιλικός ή μαιντανός, ψιλοκομμένος
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ.μέλι
2 κ.σ. οξύμελο
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Μουλιάζω για μια ώρα σε νεράκι τα σύκα, αν θέλω να είναι μαλακά. Μετά σουρώνω και τα κόβω. Αυτό είναι προαιρετικό. Και αμούλιαστα να είναι, εμένα μου αρέσουν πολύ! Λιώνω τη φέτα με ένα πηρούνι. Τη βάζω σε ένα μπωλ και την αναμειγνύω με τις νιφάδες βρώμης και τον μαιντανό. Προσθέτω πιπέρι. Κατόπιν πλάθω μπαλάκια και τα περνώ από σουσάμι ή παπαρουνόσπορο. Τα βάζω στο ψυγείο σκεπασμένα να κρυώσουν για μια ώρα. Βάζω τα σαλατικά σε μια πιατέλα. Ραντίζω με το ντρέσινγκ (λάδι-μέλι-οξύμελο χτυπημένα), αλατίζω, προσθέτω τα σύκα, πασπαλίζω με σουσαμάκι και τέλος γαρνίρω με τα παγωμένα βρωμοφετομπαλάκια!Χαχα! Δεν ακούγεται καλό αυτό, ε; Καλή σας όρεξη!
Today we are making another delicious salad that combines wonderfully the salty taste of feta with the sweetness of figs. I hope you like it as muh as I did! Take care, my good friends!
Ingredients:
Lettuce
Arugula
2 dry figs, in small pieces
80 gr. feta cheese (for 4 balls), crumbled
2 Tbsp quaker oats
sesame seeds
poppy seeds
basil leaves or parsley, finely chopped
3 Tbsp olive oil
1 tsp honey
2 Tbsp balsamico
salt and pepper
Directions:
Soak figs in water for 1hour, if you want them to be soft. Then cut them into small pieces.parsley In a bowl combine feta crumbles with quaker oats and parsley. Season with pepper. Form balls and roll them over poppy or sesame seeds.Then place them in the fridge for 1hour. In a platter place lettuce and arugula. Add figs. Season with salt and sprinkle with sesame seeds. Pour over dressing (olive oil,honey and balsamico). Top the salad with cold feta balls. Enjoy!
Πολυ ωραία η σαλατούλα .. παίρνω μια πηρουνίτσα !
Φιλιά
Ωραία πρόταση θα δοκιμαστεί άμεσα με ανθότυρο.
καλή εβδομάδα
Lenia, what a salad! You’re always so good at cooking! I love this recipe, I want to try it.. very soon! Thanks and have a great day!
Πολύ ωραία ιδέα, ειδικά οι νιφάδες που θα δοκιμαστούν άμεσα!
cara Lenia, questi bocconcini devono essere davvero deliziosi! Buona settimana, un abbraccio !
Ciaoooooo,anche per me e’ un periodo piuttosto complicato e ho rallentato anche con il mio blog,e’ sempre un piacere pero’ leggere le tue deliziose ricette,questa deve essere molto gustosa!Un abbraccio dall’Italia!
Mmm what a delicious salad!
Λένια πολύ ωραία ιδέα τα τυρομπαλάκια με βρώμη.
Οποιοδήποτε μαλακό τυράκι κάνει.
Και η φέτα μια χαρά είναι και γίνεται καιπιο ευπαρουσίαστο το πιάτο έτσι.
Πολύ ωραία πρόταση και άκρως υγιεινή!
Mi piace molto questa tua insalata cara Lenia.
ti mando un bacio, buona giornata!
Τί ωραία σαλάτα! Θα είναι πολύ ωραία και με φρέσκα σύκα όταν είναι η εποχή τους. Πολύ ωραία χρώματα!