Οι μελιτζάνες είναι αγαπημένο υλικό. Έτσι κάθε φαγητό που τις περιέχει μου αρέσει πολύ. Οι μελιτζάνες ταιριάζουν πάρα πολύ με την ντομάτα και την φέτα! Είναι ένας καταπληκτικός συνδυασμός! Μελιτζάνες με τυρί λοιπόν στον φούρνο, πάρτε και ψωμάκι και κάντε βούτες!
Υλικά (για το διπλανό πήλινο σκεύος)
2 μεγάλες μελιτζάνες
250 γραμμάρια τυρί φέτα
6-7 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 μεγάλη χούφτα βασιλικό
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλία του γλυκού ζάχαρη
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένω και κόβω σε ροδέλες τις μελιτζάνες, τις βάζω σε αλατόνερο για να ξεπικράνουν. Ψήνω σε λαδόκολλα, στους 180 βαθμούς σε γκριλ και αέρα, τις μελιτζάνες για 20 περίπου λεπτά. Παράλληλα πλένω και τρίβω την ντομάτα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζω το σκόρδο, προσθέτω την ντομάτα και τον βασιλικό ψιλοκομμένο (σχεδόν όλο), την ζάχαρη και αλατοπιπερώνω. Αφήνω την ντομάτα να βράσει, χωρίς να προσθέσω νερό, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πιει τα νερά της. Σε ένα σκεύος που μπαίνει στο φούρνο βάζω τις ψημένες μελιτζάνες, την σάλτσα, τον υπόλοιπο βασιλικό και προσθέτω την φέτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια. Ανακατεύω να πάει παντού το τυράκι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς σε αέρα.
Η φέτα μπορεί να αντικατασταθεί από οποιοδήποτε κίτρινο τυράκι ή μοτσαρέλα
Αυτό το φαγητάκι είναι πολύ ωραίο και για κυρίως πιάτο αλλά και για ορεκτικό ή μπουφέ.
super το λιγουρεύομαι!!!
κι εγώ είμαι λάτρης της μελιτζάνας,οπότε τούτο το φαγάκι είναι ό,τι πρέπει τώρα που καλοκαίριασε!
το “καλυτερότερο”!!!!!!!!!
Θα μπορούσα να το τρώω κάθε μέρα!!
Τρέχουν τα σάλια μου!!!!
Ένα από τα αγαπημένα φαγητά του αντρούλη μου, με την διαφορά ότι εγώ το κάνω με πιπεριές…
Τέλειο!!!
Φιλάκιαααα
Χαίρομαι που σας αρέσει το φαγητάκι αυτό
Πολύ λαχταριστό! Αχ, να είχα λίγο!
Θα σου στείλω, μην ανησυχείς..