For the recipe in English click here
Αυτά τα τσιπς ήθελα να τα φτιάξω εδώ και πολύ καιρό, όμως χρειαζόμουν πολύ χρόνο καθώς ήθελα να τα φτιάξω όλα μαζί με αποτέλεσμα να τα αναβάλω από βδομάδα σε βδομάδα. Πριν λίγες μέρες όμως ήρθε η ώρα τους. Τσιπς, ποιος δεν αγαπάει τα τσιπς; Σε ποιον δεν αρέσουν τα τσιμπολογήματα; Εμάς μας αρέσουν ! Σήμερα όμως θα φτιάξουμε μόνοι μας τα τσιπς μας, νόστιμα, σπιτικά και διαφορετικά. Φτιάξτε τα στα παιδάκια σας εθίστε τα σε αυτή την υγιεινή λιχουδιά! Αυτά που εγώ ξεχώρισα ήταν τα τσιπς παντζαριού και τα τσιπς κολοκυθιού. Απολαύστε τα χωρίς τύψεις! Πάρτε το μαντολίνο σας ή ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι και ξεκινάμε! Καλό σας απόγευμα !
Υλικά:
παντζάρια, καρότα, κολοκύθια, πατάτες, ντομάτες
για τα τσιπς παντζαριού : δεντρολίβανο, αλάτι,πιπέρι, ελαιόλαδο (πολτοποιημένο σκόρδο)
για τα τσιπς καρότου : αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο (κύμινο)
για τα τσιπς κολοκυθιού: ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
για τα τσιπς πατάτας : αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα, ελαιόλαδο
για τα τσιπς ντομάτας: αλάτι, ελαιόλαδο, ξηρός βασιλικός
Εκτέλεση:
Κόβω τα λαχανικά με μαντολίνο (ή πολύ κοφτερό μαχαίρι) πολύ λεπτά και στο ίδιο πάχος για να έχουν τον ίδιο χρόνο ψησίματος (ο χρόνος διαφέρει από λαχανικό σε λαχανικό). Λαδώνω τις φετούλες (είτε με πινελάκι είτε με τα χέρια μου) και προσθέτω τα μυρωδικά της επιλογής μου και αλατοπίπερο. Τοποθετώ κάθε λαχανικό χωριστά σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα και ψήνω στους 150 βαθμούς μέχρι να γίνουν τραγανά, ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πάχος του κάθε λαχανικού, την υγρασία του και τον φούρνο σας. Ενδεικτικά τα καρότα και τα παντζάρια χρειάστηκαν 15 με 20 λεπτά, τα κολοκύθια 20 περίπου λεπτά, οι πατάτες 35-40 λεπτά και οι ντομάτες σχεδόν μια ώρα. Καλή σας απόλαυση!
Wow, these are yummy!
Hugs from Singapore!
yummy recipe ! have a good day, kisses
Adoro queste chips.
Un abbraccio e buon pomeriggio
Και τα είδα εκεί στο instagram ου τα ετοίμαζες και τα περίμενα πώς και πώς!
Πραγματικά εθιστικά!
Tέλεια! Αναρωτιέμαι αν τα είχες πρώτα βράζει ολίγον…μήπως ο χρόνος ψησίματος θα συντόμευε;
Αγνή μου, αν τα βράσεις, δεν θα ξεροψηθούν, θα έχουν υγρασία κ δεν θα γίνουν καλά. Μόνο ψήσιμο λοιπόν! Φιλάκια πολλά!
Σήμερα θα τα δοκιμάσω, μπας και φάει η μικρή λαχανικά… Καλημέρα!!
Δημητρούλα ήρθες στο σωστό μέρος, στον ναό των λαχανικών! Ελπίζω οι ιδέες μας να βοηθήσουν κ η πριγκηπέσσα σου να αγαπήσει τα λαχανικά!
Φιλάκια πολλά κ καλή επιτυχία! Μουάτς!
καλησπέρα! άρα και τα παντζάρια ωμά τα βάζω, να μην αγοράσω τα συσκευασμένα που είναι βρασμένα, σωστά; ευχαριστώ πολύ!
Καλησπέρα, Λενάκι μου! Ναι, ωμα να βάλεις!
Καλή εεπιτυχία! Καλό μήνα, γλυκιά μου!!!!!!
3 φορες δοκιμασα αποτυχημενα να τα φτιαξω! 🙁
Ο χρονος ψησιματος δεν μου ταιριαζει με τπτ… Ειναι σιγουρα σωστος? Εχω παλιο φουρνο αλλα υπαρχει μεγαλη διαφορα.
Στους 150 βαθμους στα 35-40 λεπτα οι πατατες ειναι εντελως μαλακες. Τα εβαλα αλλα 10 λεπτα περιπου στους 200 για να γινουν. Η γευση παντως τελεια!!
Τα κολοκυθακια δε, παντα μου βγαινουν μερικα εντελως αψητα και καποια καμμενα.
Εχω δοκιμασει και σε δυνατη θερμοκρασια και στους 150 για πολυυυυ ωρα. (σε καμια περιπτωση 20 η 30 λεπτα αλλα πολυ παραπανω)
Κατα τα αλλα μαγειρευω σε κανονικους χρονους στο φουρνο φαγητα, κεικ, πιτες κτλ..
Δεν μπορω να καταλαβω τι κανω λαθος.
Επισης εχουν ολες οι φετες το ίσιο παχος κομμενες λεπτα με το μαντολινο!
Εντύπωση μου κάνει που δεν σου ψήθηκαν… σίγουρα παίζει ρόλο το πάχος, η υγρασία του λαχανικού, ο φούρνος. Εγώ όσες φορές τα έψησα (στον αέρα) μου έγιναν μια χαρά…
Φιλάκια πολλά, γλυκό μου πλάσμα!