The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο

Γεμιστά

Print Friendly
Τα γεμιστά είναι ένα μαμαδίστικο φαγητό που έχει το άρωμα του Ελληνικού καλοκαιριού. Αγαπημένο φαγητό όλης της οικογένειας, δεν λείπει από το εβδομαδιαίο μενού την περίοδο του καλοκαιριού.

Γεμιστά
Γεμιστά

Υλικά (για ένα ταψί κουζίνας)
6 Ντομάτες για γέμισμα
3 Μελιτζάνες για γέμισμα
3 Κολοκύθια για γέμισμα
3 Πράσινες Πιπεριές για γέμισμα
3 Πατάτες
1 Πράσινη πιπεριά
2 Ντομάτες ζουμερές
2 κολοκυθάκια
3 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια ξερά
2 κρεμμύδια φρέσκα
2 καρότα
ρύζι (τόσες κουταλιές της σούπας, όσα είναι τα γεμιστά)
μαϊντανό, βασιλικό, δυόσμο (όσο σας αρέσει)
τριμμένη φρυγανιά
ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένω πολύ καλά όλα τα υλικά. Ανοίγω τα λαχανικά που θα γεμίσω, βγάζω όση περισσότερη από την σάρκα τους μπορώ και τα ακουμπάω στο ταψί μου.Ψιλοκόβω ή χτυπάω στο μπλέντερ την σάρκα από τα λαχανικά και τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καρότα, τις ζουμερές ντομάτες, μια πράσινη πιπεριά, τα 2 κολοκυθάκια, το μαϊντανό, το βασιλικό και τον δυόσμο.Ανακατεύω καλά και προσθέτω το ρύζι (κατά προτίμηση να μην είναι μόνο ένα είδος ρυζιού), το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μια κουταλιά του γλυκού ζάχαρη.
Σε κάθε ντομάτα που πρόκειται να γεμίσω, ρίχνω μισή κουταλίτσα ζάχαρη. Βάζω την γέμιση στα λαχανικά μου, χωρίς όμως να τα γεμίσω μέχρι πάνω. Αν μείνει γέμιση την βάζω χύμα στο ταψί μου (γίνεται τέλεια). Καθαρίζω και κόβω τρεις πατάτες.Προσθέτω ελαιόλαδο και νεράκι.Βάζω λίγο τριμμένη φρυγανιά πάνω στα γεμιστά. Ψήνω στους 185 βαθμούς σε αέρα για 1 ώρα και 30 λεπτά.