1 ξερό κρεμμύδι
150γρ μανιτάρια
2 ντομάτες
αλάτι
5 κσ ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Το προηγούμενο βράδυ, μουλιάζω τις φακές σε νερό. Στραγγίζω τις φακές και τις βάζω σε μια κατσαρόλα με χλιαρό νερό . Πλένω καλά τα πράσα, αφαιρώντας το πράσινο μέρος το κόβω σε λεπτές φέτες. Κόβω σε φέτες και το κρεμμύδι. Καθαρίζω και τεμαχίζω τα μανιτάρια.Ξεφλουδίζω τις ντομάτες, αφαιρώ τους σπόρους και τις ψιλοκόβω. Ζεσταίνω το λάδι σε ένα τηγάνι. Σοτάρω όλα τα υλικά, προσέχοντας να μην καούν. Όταν οι φακές είναι σχεδόν έτοιμες, τις προσθέτω στο τηγάνι μαζί με 1 φλιτζάνι από το ζουμί που έβρασαν. Τα αφήνω να μαγειρευτούν για άλλα 10 λεπτά. Αλατίζω. Βγάζω το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτω ένα ποτήρι κρασί μοσχάτο.
500gr lentils
2 leeks
1 onion
150gr mushrooms
2 tomatoes
salt
5tsp olive oil
1 glass of muscatel wine
The evening before, soak the lentils in water. Drain the lentils and put them in a pan with lukewarm water . Wash the leeks well, discarding the green part. Cut into fine slices. Peel and slice the onion. Clean and chop the mushrooms. Peel the tomato, discarding the seeds and chop. Heat the oil in a frying pan. Saute all the ingredients, taking care that they don’t burn. When the lentils are nearly ready, add the sauteed mixture. Cook for about 10 minutes. Check seasoning. Remove the lentils from the heat and add a glass of muscatel wine.
Yum, with sweet wine? What a great addition!
Μα δεν σε πιστεύω, δεν είχες ξαναφάει φακίτσες???
Ποτέ δεν είναι αργά χα χα χαα!
Αυτά τα black puddings που δεν άντεχα ούτε να τα βλέπω, τα έτρωγε στην Σκωτία ο άντρας μου και μου ερχότανε να ουρλιάξω όταν τον έβλεπα.
Δεν είναι απλά λουκάνικα με αίμα, είναι πηγμένο αίμα από την καρδιά του προβάτου.
Ευτυχώς που τα αφαίρεσες και πέτυχες ένα πολύ νόστιμο πιάτο!
Φιλιά!
Κάνεις προόδους βλέπω με τα όσπρια!!!
Πολύ ωραία εκδοχή για φακές.
Manousina, μου άρεσε η ιστορία σου με τις φακές!!!
Είναι πολύ νόστιμο και Ελληνικό/Μεσογειακό φαγάκι.
Ο τρόπος που τις μαγείρευσες πρωτότυπος, ευτυχώς χωρίς τα λουκάνικα!
Λοιπόν, καλή αρχή! Φιλιά.
Θυμάσαι πόσες φακές μέτρησες; :-DDD Εμένα μου αρέσουν πάρα πολύ οι φακές! Πολύ νόστιμη η συνταγή σου! Φιλιά
Το μετάνιωσες τώρα που δεν έτρωγες φακές;;;;; Πάντως αυτές πρέπει να είναι νοστιμότατες!!!!
You are not going to believe it but I had lentils for my lunch today! I love them. Next time try with a little bit of vinegar. It is very common in the centre of Spain. Besos.
Thanks a lot for your advice.
Αυτες οι φακιές είναι αλλιώτικες… είναι πραγματικά ένα υπερπλήρες γεύμα, όλο νοστιμιά. Ολα τα υλικά που έβαλες είναι νοστιμότατα. Θα τις δοκιμάσω σίγουρα.
Το κόκκαλο μπορεί να αντικατασταθεί ίσως από κύβο βοδινού?
Φιλιά
Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση….
Σίγουρα θα μπορούσε να αντικατασταθεί το κόκκαλο με κύβο ( ή ακόμα και να παραληφθεί) Φιλάκια
Τέλειες φαίνονται!!!Κι εγώ τον προηγούμενο μήνα τις έκανα και τις έφαγα,πρώτη φορά…Γειά στα χέρια σου!Καλό βράδυ!
Τις τρώμε συχνά και λόγω των παιδιών…αλλά σίγουρα όχι τόσο πλούσιες! Θα τις φτιάξω έτσι την επόμενη φορά, και φαντάζομαι ότι ο κύβος κάνει δουλειά όπως το κόκκαλο (ας…πούμε δηλαδή). Σίγουρα καλά έκανες που δεν έβαλες αυτό …το παλιόπραμα…άκου λουκάνικο με αίμα…μπρρρρ…χαχααχαχ!! Φιλιά!
This lentil meal looks really great. I shall try it!
i love lentils but really have trouble cooking the right, this recipe looks great!
Ωραία εκδοχή για να ξεφεύγουμε από τα συνηθισμένα!
Καλλιο αργα παρα ποτε δε λενε? Ωραια η εκδοχη σου, τα μανιταρια δεν θα εβαζα αλλα την κραταω για δοκιμη!
Πολύ αρωματικές και νόστιμες αυτές οι φακές! Εγώ που τρώω και τις κλασικές, αυτές θα τις καταβρόχθιζα!
Επίσης το ότι βράζουν μαζί με το κόκκαλο θα δίνει γεύση σαν να είχαν κύβο ζωμού κρέατος, άντε μπράβο να τις εντάξεις σιγά σιγά στη διατροφή σου, εξάλλου μόνο καλό κάνουν!
It looks wonderful! I can see why you were finally swayed to liking lentils 🙂 I like them now, too!
ciao Lenia, a me da bambina non piacevano i piselli.
Fantastica questa zuppa, a me le lenticchie piacciono moltissimo.
un bacione
sabina
appetitotissimi un assaggino lo farei
Όταν ήμουν μικρή, οι φακές ήταν το αγαπημένο μου φαγητό! Τρελαινόμουν! Και τώρα εξακολουθούν να είναι από τα πολύ αγαπημένα μου! Η παραλλαγή σου φαίνεται πολύ καλή! Αφού συμπάθησες τις φακούλες πάλι καλά! Φιλιά!
Ma che brava! Mai dire mai e te lo dice una che fino a 30 anni non ha mangiato broccoli e cavolfiori e che ora ne va pazza. Un bacio cara Lenia!
Me quedo por aqui de seguidora de tu blog.
http://anyolcocina.blogspot.com/
My dear Lenia, I love the lentils, whit muscatel, curios and delicious taste. Have a nice day, dear Lenia!
A PERFECT dish for winter – healthy and delicious – great recipe!
mary x
Che bel mix saporito. Adoro le lenticchie ed è un piatto perfetto con questo freddo. Bacioni
Interessante questa ricetta, un po’ diversa dalle solite che si preparano come contorno per capodanno! Questa è perfetta per ottenere un piatto da vero chef!
Brava!!!
Cara Lenia, bentrovata! E’ un piacere visitare il tuo blog e leggere le tue meravigliose ricette. Purtroppo il tempo è quello che è…a presto! Un bacione dalla Sicilia 😉
Io le lenticchie le ho sempre adorate! Questa ricetta mi sembra proprio una bontà. A presto!
Grazie per il commento…amo le lenticchie e tu con questo piatto le hai cucinate da dio!!!!buona vita e buona cucina
It looks delicious – I love the big slices of mushrooms you have in there.
Buonissime le lenticchie, solo che devo stare sempre attenta perchè molto spesso ci sono dei chicchi di grano! Un bacione.
ottima minestra con i funghi!!!complimenti!!!
ciao Lenia, tu non sai quanto mi piacciono le lenticchie! Senti, ma come mai le metti a bagno? Io metto solo fagioli, fave e ceci; le lenticchie ed i piselli no e si cuociono benissimo.
Un bacione
Noi di solito non le mettiamo a bagno.Pero la ricetta tratta da un libro spagnolo consigliava di fare cosi!Un bacione grande,carina!
ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ!!!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!ΦΙΛΙΑ!!
e’proprio vero che a volte crediamo che un alimento non ci piaccia e poi scopriamo che invece e’ buonissimo come queste lenticchie che hai cucinato bene!
This is a really nice recipe. I’m so glad you finally got to taste them and found a recipe that made them appealing to you. Your recipe sounds delicious. I hope you have a great day. Blessings…Mary
looks irresistably hearty & full of nice flavors..;)
Tasty Appetite
Carissima finalmente riesco a passare! Che buono quest’abbinamento! Se riesco lo provo anch’io, e molto volentieri! Un bacione a presto!
Μανουσίνα, Λένια κάτι έχω για σας… ελάτε στο σπιτάκι μου να δειτε!!
Επιτρεψτε μου να χαρισω στο υπεροχο Blog σας ενα μικρο βραβειο : http://illaboratoriodimmskg.blogspot.com/2012/01/blog-post_27.html