For the recipe in English click here
Καλημέρα, μια γλυκιά καλημέρα σε όλους σας. Πάρτε δυνάμη με ένα καλό πρωινό και ξεκινήστε την μέρα σας με χαμόγελο, όλα θα είναι καλύτερα σήμερα! Για αυτό και εμείς φτιάχνουμε μια πολύ εύκολη ταρτούλα, με χαμηλά λιπαρά γιατί δεν μας αρκεί κάτι να είναι νόστιμο πρέπει να προσέχουμε να μην επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας με περιττά λιπαρά.Η κρεμούλα που απλώσαμε πάνω στο φύλλο, είναι λαχταριστή, δέχεται πολλές τροποποιήσεις και τρώγεται και ωμή. Θα την ξανασυναντήσετε στην κουζίνα μας καθώς είναι μια ελαφριά κρέμα με χαμηλά λιπαρά, χωρίς ζωικά παράγωγα αλλά γεμάτη γεύση. Το silken tofu κέρδισε μια θέση στην καρδιά μας και στα ράφια της κουζίνας μας! Μην σταματάτε να χαμογελάτε, χαμογελάστε στην ζωή σας και θα σας χαμογελάσει και αυτή !!!
Φιλιά γλυκά!
Υλικά:
1 φύλλο ζύμης κουρού (εγώ χρησιμοποίησα Χρυσή Ζύμη)
300γρ silken tofu
125 γρ μαύρη σοκολάτα
1/4 φλ. καστανή ζάχαρη
1 βανίλια
1/2 κγ μοσχοκάρυδο
3- 4 αχλάδια
μαρμελάδα πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Χτυπάω στο μίξερ το silken tofu μόνο του, μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτω την καστανή ζάχαρη, την βανίλια και το μοσχοκάρυδο. Λιώνω σε μπεν μαρί την μαύρη σοκολάτα. Την αφήνω να κρυώσει λίγο. Ενώνω την λιωμένη μαύρη σοκολάτα με το άλλο μείγμα και ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί.Στρώνω το φύλλο πάνω σε λαδόκολλα, γυρνώντας λίγο κάθε πλευρά (περίπου 1,5 εκατοστό) ώστε να δημιουργηθεί μια κορνίζα. Στο εσωτερικό της κορνίζας απλώνω την κρέμα και τοποθετώ πάνω της τα κομμένα αχλάδια (προσπαθήστε να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα). Με ένα πινελάκι απλώνω λίγο μαρμελάδα πορτοκάλι πάνω στα αχλάδια. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 25 περίπου λεπτά στους 180-200 βαθμούς. Καλή σας απόλαυση!
Goodmorning, our dear friends! Begin your day with a big smile and a delicious and filling breakfast! When you have plenty of time and you don’t have to rush to work, make a special breakfast and indulge! This scrumptious chocolate pear tart will fit the bill! It is super easy, super yummy and of course healthy. I am really excited about the chocolate cream I made for this tart. I used silken tofu and it worked wonderfully! Smooth, creamy, tasty! What more can you ask? You can have it raw too and it can be modified in many ways. I will surely use it again in other recipes since it is low fat, plant based and really tasty! I have become a huge silken tofu fan since I made this tart!
Smile, friends, and life will smile back at you! Kisses and hugs!
Ingredients :
1 sheet of shortcrust pastry (we used Xrisi Zimi)
300g silken tofu
125 g dark chocolate
1/4 cup. brown sugar
1 τsp vanilla powder
1/2 tsp nutmeg
3- 4 pears
orange jam
Instructions:
Beat in the mixer silken tofu, until creamy. Add brown sugar, vanilla and nutmeg. Melt chocolate in a baine marie. Let it cool slightly. Pour melted chocolate in the silken tofu mixture and fold in. Place shortcrust pastry on a baking pan and turn a little each side (about 1,5 cm) to create a frame. Spread the filling over the shortcrust pastry and place over the pear slices (cut same sized slices to cook evenly). With a brush spread a little orange jam over pears. Bake in preheated oven at 180-200C for about 25 minutes. Enjoy !!!
I love this 🙂
Hugs!
Kisses from Greece <3
τέλεια ελαφριά και σοκολατένια λιχουδιά!!!
πολλές καλημέρες κορίτσια!!!
Να περάσεις ένα όμορφο ΣΚ Εύη μας !
Μια από τις κλασσικές τάρτες της γαλλικής κουζίνας η τάρτα με αχλάδια και σοκολάτα, σε μια πιο…υγιεινή έκδοση!! Σίγουρα όμως δεν υπολείπεται σε νοστιμιά από την κλασσική συνταγή!! Μια πραγματική φρουτοσοκολατένια λιχουδιά!!!
Καλό μεσημέρι.
Είναι πολύ ωραίο να μεταμορφώνεις κλασικές συνταγές ώστε να μην σου λείπουν σε περίδο νηστείας, δίαιτας ή αν είσαι χορτοφάγος. Να είσαι καλά Ειρήνη μας !
Εντυπωσιακη!!!
Σιγουρα και πεντανοστιμη!
Πολυ ομορφη.. Τοσο, που δεν θες να την κοψεις!
Καλο και γλυκο ΣΚ κοριτσια!!!
Αχ Χρυσαυγούλα, πραγματικά δεν ήθελα να την κόψω μου άρεσε να την χαζεύω αλλά η μυρωδιά της με “έριξε” ! <3
Δεν θα πω ψέματα, αλλά το silken tofu πρώτη φορά το ακούω…
Μπορώ να καταλάβω τι είνα,ι προφανώς, αλλά δεν το έχω δει…πάντως το αποτέλεσμα δείχνει εκπληκτικό!
Καλό ΣΚ κορίτσια,φιλιά!
΄Πρώτη φορά το χρησιμοποίησα και ενθουσιάστηκα, δυσκολεύτηκα λίγο να το προμηθευτώ αλλά βρήκε την θέση του στην κουζίνα μου! Φιλάκια!
Καταπληκτική! Μόλις έφτιαξα δύο για το ΣΚ. Μια διόρθωση στο φύλλο: μάλλον εννοείτε 1.5 εκατοστά να το γυρίσουμε και όχι 15!!
Αχ Μαριάννα μου, σε ευχαριστούμε !!!! έχεις δίκιο 1,5 εκατοστό…. τυπογραφικό λάθος, χα χα ! Ελπίζω να τις ευχαριστηθείς! Πολλά φιλια
Η τάρτα είναι φανταστική κορίτσια μου!Η σοκολάτα πηγαίνει πολύ με το αχλάδι και δεν το κάνουμε συχνά!Είμαι σίγουρη πως η γεύση του σας καθήλωσε! Πολλά φιλιά για ένα όμορφο Σ/Κ!!
Πράγματι ταιριάζουν. Και εγώ δεν συνηθίζω αυτό τον συνδυασμό. Πάντως την διαφορά νομίζω την έκανε το μοσχοκάρυδο ! Φιλάκια και να περάσεις όμορφα
Ωραίος και ελαφρύς συνδυασμός!!!
Πολύ εμφανίσιμη η τάρτα!!
Να είσαι καλά Πέπη! <3
Την κοιτώ και δεν την χορταίνω !!! Τα αχλάδια είναι πολύ καλή περίπτωση, και δεν τα έχω ακόμα αξιοποιήσει 🙂 Καλή εβδομάδα να έχετε !!!