Με βροχές και καταιγίδες επιστρέψαμε. Έπρεπε να πλημμυρίσει η πόλη για να κάτσω να γράψω ανάρτηση. Αρχικά θέλω ευχαριστήσω την Σοφία για την όμορφη ανάρτησή της στο Να λείπει το βύσσινο. Στην συνέχεια θέλω να σας δώσω μια φιλική συμβουλή, κάντε διπλό – τριπλό back up από τις φωτογραφίες σας και ότι άλλο αγαπάτε μην πάθετε καμιά νίλα σαν και μένα. Εμπιστεύτηκα έναν σκληρό εξωτερικό δίσκο και με πρόδωσε ο αλήτης… Άντρες παιδί μου…. Εκτός από τον εξωτερικό, με πρόδωσε και ο φορητός υπολογιστής…., δεν με θέλει η τεχνολογία!!! Τώρα θέλω να εκτυπώσω περίπου 500 φωτογραφίες (που κατάφερα να βρω από φίλους…) και ψάχνω εκτύπωση σε καλή τιμή.
Μια ανάρτηση που άργησε λιγάκι…. , αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Θα την έχουμε και για του χρόνου. Ο μπαμπάς μας είχε φτιάξει το περιβολάκι του, φέτος το καλοκαίρι, έτσι είχαμε μελιτζανούλες, πιπερίτσες, αγγούρια, λίγα φασολάκια, μια ποικιλία πεπονιού , όχι και τόσο νόστιμη, καθόλου κολοκύθια….., ντομάτες και ντοματίνια, πολλά ντοματίνια. Οπότε έπρεπε να φτιάξουμε λιαστές ντομάτες με τα ντοματίνια του μπαμπάκα μας!!!! Και φτιάξαμε πολλά βάζα!!!!!
Υλικά
ντοματίνια
αλάτι
ελαιόλαδο
τούλι
σκόρδο (προαιρετικά)
βασιλικός (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Κόβω τα ντοματίνια στην μέση ή στα τέσσερα αν είναι μεγάλα και τα απλώνω σε ένα ταψί με τα σπόρια από πάνω, τα αλατίζω, δεν τα χιονίζω. Τυλίγω το ταψί μου με τούλι και τα βγάζω στον ήλιο. Κάθε βράδυ τα βάζω μέσα στο σπίτι για να μην πάρουν υγρασία (βάλτε υπενθύμιση κάθε πρωί και κάθε βράδυ για να μην τα ξεχνάτε). Τα αφήνω στον ήλιο για τόσες μέρες μέχρι να στεγνώσουν καλά αλλά να μην σκληρύνουν. Όταν θα είναι έτοιμες τις βάζω σε βαζάκια , εγώ πρόσθεσα βασιλικό και σκελίδες σκόρδου και τα γέμισα με ελαιόλαδο. Επειδή τα βαζάκια δεν τα αποστείρωσα, τα έβαλα όλα στο ψυγείο.
Το λαδάκι τους είναι τόσο όμορφα αρωματισμένο!!!!! βάλτε το σε βραστά μακαρόνια ή πατάτες ή αλείψτε ψωμάκι για σάντουιτς ή πιτούλες και γεμίστε τες με ψητά λαχανικά (πόσες τέτοιες έφτιαξε η Λένια το καλοκαίρι….)
We are finally back! At last I decided to post a recipe! First of all I woul like to thank Sofia for her wonderful post at her blog Να λείπει το βύσσινο. I would also like to advise you to save your pictures in many ways (backup) so that you avoid losing them as it was the case with mine! I trusted an external hard disk and it betrayed me…My p/c betrayed me as well…So much bad luck!
This is a recipe that should have been posted a long ago! Better late than ever! It will come handy next year too..Our father has cultivated many veggies this summer such as cucumbers, peppers, eggplants, beans and lots of tomatoes, really lots of them! Since we could not eat all of them, we decided to dry them in the sun so that we could keep their summery taste during winter!
Ingredients:
cherry tomatoes
salt
olive oil
a piece of tulle
cloves of garlic (optional)
fresh basil leaves (optional)
Directions:
Cut cherry tomatoes into 2 or four depending on their size and place them on a large baking tray with the seeds looking upwards. Season with salt. Wrap the baking tray with a piece of tulle and expose it in a sunny place. When dark, don’t forget to put the tray in the house in order to avoid humidity. Let them dry in the sun for 3-4 days. If you let them too long, they will become hard. When ready, place them in a sterilized jar and soak them into olive oil. Basil leaves and garlic exude their great aromas and will make your sun dried tomatoes irresistible!
This wonderfully scented olive oil can be used in salads, pasta dishes or just spread it on a slice of bread and trust me your mouth will be watering!
θα τις φτιαξω το σαββατο (ελπιζω να μην μου τα χαλασει ο καιρος!)
καλοκαιρινές και δροσερές φωτογραφίες!!!
απίθανο το μεζεδάκι!!!
Ottima ricetta, complimeti.
Ottima idea! Questa me la segno! Un abbraccio. Alida
Υπέροχη ιδέα και διαίτερα όταν έχεις δική σου παραγωγή ντομάτας!!!
So glad you are back!!!!! we missed you so much! these sun dried cherry tomatoes look SO good :))
Mary x
Dear Lenia, I hope all is well.
I love sun dried tomatoes. This is a wonderful recipe to preserve the beautiful produce from the summer. Blessings dear. Catherine xo
Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια!Πάντα ήθελα να κάνω λιαστή ντομάτα!Φιλάκια!!!
Από την Ξανθή: (κατά λάθος διαγράφηκε…)
Αχ και νάξερες πόσες φωτογραφίες έχουμε χάσει!! την πρώτη φορά με πρόβλημα σε σκληρό του υπολογιστή τη δεύτερη μυστηριωδώς σε format την τρίτη σε σκληρό που αυτοκτόνησε πέφτοντας από το γραφείο. Άσε πονάει πολύ το θέμα.
Δεν έχω βρει ντοματάκια φέτος για λιαστές και τώρα τελειώνει κι ο ήλιος.
Πολλά φιλιά σε όλους.
Μια χαρά αξιοποίησες τα ντοματίνια, έτσι θα έχεις όλον τον χρόνο άρωμα καλοκαιριού στην κουζίνα σου!
Φιλιά
Τέλειες !!!!!
Φιλιά
These looks so good! Love these tomatoes!!
Καλως ήρθατε κορίτσια, τέλειες οι λιαστές!
Την έχω πάθει και εγώ με εξωτερικό σκληρό δίσκο και σε καταλαβαίνω!
Πολύ ωραίες οι λιαστές και τι όμορφες οι φωτογραφίες σου!
Πολύ ωραία η παραγωγή σας Μανουσίνα μου, ελπίζω να ευχαριστηθείτε τις σπιτικές σας ντοματούλες!
Πράγματι με φωτογραφίες και αρχεία στον υπολογιστή χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή και συχνά back-ups… Ελπίζω να σώθηκε κάτι… Φιλιά!
Ευτυχώς στην τελευταια ασθένεια του υπολογιστή μου έκαναν back up το σκληρό κι έσωσα όλα τα αρχεία. Ένα σκληρό θέλω τώρα για παν ενδεχόμενο..
Οι ντοματουλες σου είναι πολύ ωραίες και η ιδέα σου επίσης για την αξιοποίησή τους. Συμφωνώ για το αρωματικο λαδάκι που μένει
Φιλιά
fatti così sono buonissimi! Tutto il sapore dell’estete! un bacione e buon weekend…
Im happy you come back these cheery tomatos are amazing!