For the recipe in English click here
Καλημέρα, αγαπημένοι μας φίλοι! Χτες ήταν μια μεγάλη μέρα για μας! Γιόρταζε η αδερφούλα μου, η Λένια, η μια δηλ. εκ των δύο VeggieSister, ο σύζυγός της, ο σύζυγός μου, η γιαγιά μας, ο ανηψιός μας καθώς κ η μισή Ελλάδα! Ήταν μια ευκαιρία για να σμίξουμε οικογενειακώς στο νησάκι που μένει μόνιμα η Λένια με τον άντρα της κ να γιορτάσουμε ζεστά κ οικογενειακά. Να ευχηθούμε κ τα χρόνια μας πολλά σε όλους τους εορτάζοντες καθώς κ στα Επτάνησα που χτες γιόρταζαν την ένωσής τους με την Ελλάδα!
Υπάρχει κάποια τροφή που αν χρειαζόταν να βγάλετε από το διαιτολόγιο σας θα σας έκανε δυστυχισμένους; Για μένα αυτή η τροφή είναι τα μανιτάρια (και τα μακαρόνια…), τα οποία τα αγαπούσα πάντα αλλά τα τελευταία δυο χρόνια που έγινα χορτοφάγος δεν λείπουν ποτέ από το ψυγείο μου. Είναι μια πολύ θρεπτική τροφή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με χίλιους δυο τρόπους! Το μόνο αρνητικό που έχουν τα μανιτάρια για μένα είναι ότι είναι ευαίσθητα στην συντήρησή τους και από τον καημό μου να μην ξεμείνω από μανιτάρια υπάρχουν φορές που δεν τα προλαβαίνω.Αν κάποιος γνωρίζει κάποιο κολπάκι ώστε να παρατείνουμε την ζωή τους ας μας το πει. Σήμερα λοιπόν έχουμε μανιτάρια γεμιστά με σπανάκι και σπαράγγια και για “καπελάκι” τους έβαλα χορτοφαγική μπεσαμέλ. Εγώ τα έφαγα για κυρίως γεύμα και τα καταευχαριστήθηκα!
Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε!
Υλικά:
7 μανιτάρια πορτομπέλο
200 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
2 μέτρια κολοκύθια
1 ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
30 γρ. σπαράγγια
20 γρ. άνηθος ψιλοκομμένος
1 κ.σ. κουκουνάρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
για την μπεσαμέλ :
1 φλ. γάλα σόγιας
3 κ.σ. αλέυρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
μοσχοκάρυδο
αλάτι & πιπέρι
φρυγανιά τριμμένη
καρύδι τριμμένο
Εκτέλεση:
Καθαρίζω τα μανιτάρια, τα αλατίζω ελαφρά και τα ψήνω σε λαδόκολλα στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Εν τω μεταξύ ψιλοκόβω τα κρεμμύδια, τα σπαράγγια, τον άνηθο και το σπανάκι και τρίβω το κολοκύθι. Σε ένα τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο και σοτάρω αρχικά τα κρεμμύδια και στην συνέχεια προσθέτω και τα υπόλοιπα λαχανικά και το κουκουνάρι, τα αφήνω να μαραθούν. Βγάζω τα μανιτάρια από τον φούρνο και τα γεμίζω με το μείγμα του τηγανιού. Για την μπεσαμέλ, βάζω σε ένα μικρό κατσαρολάκι το ελαιόλαδο με το αλεύρι, ανακατεύω συνεχώς για 2 λεπτά και προσθέτω το γάλα σόγιας, ανακατεύω με αυγογδάρτη για μην σβολιάσει. Όταν αρχίσει να πήζει, το αποσύρω από την φωτιά συνεχίζοντας το ανακάτεμα και προσθέτω μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζω κάθε μανιτάρι με την μπεσαμέλ και πασπαλίζω με τριμμένη φρυγανιά και τριμμένο καρύδι. Ψήνω στους 200 βαθμούς αέρα για 20-25 λεπτά. Καλή σας απόλαυση!
Συμφωνώ για τα μανιτάρια και τα ζυμαρικά! Τόσο αγαπημένα και τα δυο και τόσο υπέροχα νόστιμα!!
Χρόνια πολλά σε όλους! Και του χρόνου με υγεία!!
Καλημέρα γλυκιά μας Αγγελική, να είσαι καλά, σε ευχαριστούμε για τις ευχές σου ! πολλά φιλιά
Καταρχήν Λένια μου χρόνια πολλά !! Και κατά δεύτερον τί τέλεια μανιτάρια είναι αυτά !! Πραγματικά είναι τα αγαπημένα μου!! Μπράβο κορίτσια και του χρόνου!!
Να είσαι καλά Αθηνούλα ! Πολλά φιλιά !
Δημητρουλα μου γλυκιαααα!!! Να τους χαιρεσαι ολους πολυ, μα τις πιο θερμες ευχες μου για τη Λενια μας κ τον Τακη!! Ε τι να κανουμε..εχουμε συμπαθειες!!! :-))))
Κ εγω τα μανιταρια τα λατρευω οπως κ να ειναι μαγειρεμανα..απο μικρο παιδι! Οταν σπανια μας επαιρναν pizza οι γονεις μου..ο αδερφος μου μου χαριζε τα μανιταρια κ εγω του χαριζα τα ζαμπον…χαχαχαχα Η συνταγη που μας προτεινεις φαινεται απλα φανταστικη!!! Μπραβο σου!! Η παρουσιαση δε απιστευτη!! Ολες οι φωτος τελειες!! Καποια θα ‘τρεχει’ για Portobello αυριο… ;-)))
Να περασετε υπεροχα!! Πολλα πολλα φιλακια!
Σε ευχαριστούμε Εύη μας και οι δυο για τις γλυκιές σου ευχές. Τυχερή ήσουν που δεν του άρεσαν του αδερφούλη τα μανιτάρια! Πολλά φιλάκια
delicious! Have a nice weekend, un abbraccio !