Γεια χαρά σε όλους κ καλό μήνα! Το φθινόπωρο μοιάζει με καλοκαιράκι κ ο καιρός ευτυχώς είναι τόσο καλός που επιτρέπει ακόμα τις βουτιές! Η Ζάκυνθος αυτήν την εποχή είναι μαγευτική! Οι ορδές των τουριστών έχουν εξαφανιστεί κ βασιλεύει μια υπέροχη γαλήνη.
Σήμερα θα σας ταξιδέψω νότια σε μια αγαπημένη χώρα της Μεσογείου, το νησί της Αφροδίτης. Η συνταγούλα είναι απλή, νόστιμη κ πολύ θρεπτική. Η κυπριακή κουζίνα εξάλλου βασίζεται στη μεσογειακή διατροφή, είναι πολύ υγιεινή κ μοιάζει αρκετά με την ελληνική. Η γεωγραφική της Κύπρου καθώς και η πολύπαθη ιστορία της έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους και στην κουζίνα του νησιού, μια ενδιαφέρουσα μείξη από ελληνικές, τουρκικές, αραβικές κ αγγλικές επιρροές!
Λουβιά στην Κύπρο λένε τα μαυρομάτικα φασόλια και λάχανα τα σέσκλα. Ας μαγειρέψουμε κυπριακά λοιπόν!
Υλικά:
250γρ. φασόλια μαυρομάτικα (λουβιά)
500γρ. σέσκλα (λάχανα)
1 κολοκύθι, τριμμένο
1 κρεμμύδι, σε ροδέλες
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Χυμός ενός λεμονιού
Εκτέλεση:
Η αυθεντική εκδοχή λέει πως βράζουμε πρώτα τα λουβιά κ ρίχνουμε προς το τέλος τα σέσκλα να βράσουν παρειτσα. Εγώ ακολούθησα άλλο μονοπάτι. Έβρασα χωριστά τα μαυρομάτικα και τα σέσκλα και στο τέλος τα σούρωσα και τα ένωσα. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω λάδι κ λεμόνι καθώς και το κολοκύθι. Αν θέλω, βάζω και κρεμμύδι (εγώ δεν έβαλα).
(Visited 643 times, 1 visits today)
Que de bonnes choses:)xxx
Μας ταξίδεψες γευστικά!!!
Πολύ ενδιαφέρων ο συνδυασμός και το πάντρεμα των υλικών!
Φιλάκια!
Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ αυτό το φαγητό. Ενδιαφέρον φαίνεται! Σε ευχαριστώ που με επισκέφθηκες! Καλό μήνα!!
Καιρός για όσπρια Λένια! Καλό φθινόπωρο!
Καιρός να θυμηθούμε τα θρεπτικά όσπρια!! Μου αρέσει η ιδέα και σαν σαλάτα!!!!
Un’insalata gustosa e sana che assaggerei volentieri subito. Un bacio, buona settimana
Ωραίος συνδυασμός! Τώρα αν θα μου τα φάνε εδώ δεν ξέρω, εγώ πάντως θα ήθελα να τα δοκιμάσω!
Καλή εβδομάδα κοριτσάκια:)
Ciao con questo clima l’isola deve essere meravigliosa!!! Buono questo piatto che bello sarebbe poterlo mangiare assieme in riva al tuo mare!!!
Baci
Healthy and tasty..that is how this recepie appeals to me:)
This looks like such a wonderful healthful dish, I haven’t heard of silverbeet – is it called something else in the US?
Mary oxo
Great, this is just right for me :-).
Ciao
Alessandra
PS
for a British Mum’s Kitchen, silverbeet is also called Swiss Chard.
Πωπωωωωωω και λατρεύω τα μαυρομάτικα. Δεν ήξερα ότι τα λένε λουβιά!!!! Γεια στα χέρια σου Λένια μου!!!
beate voi….fate un bagnetto anche per me!!! qui non fa ancora freddo, però di certo non si potrebbe fare il bagno!!!
bel piattino!!!
ma che isola meravigliosa e poi fare ancora il bagno!!!!troppo bello!ma anche il piatto e’ molto apppetitoso!!!ciaooooooooooooo
Sai che non li ho mai mangiati? Un abbraccio.