Το κουνουπίδι όπως έχετε αντιληφθεί έχει γίνει αγαπημένη μου τροφή!Δεν είναι πολύ όμορφο; πολλά μικρά μπουκετάκια μαζεμένα…. Τον τελευταίο καιρό το έχω μαγειρέψει με διάφορους τρόπους, νομίζω ότι η καλύτερή του εκδοχή ήταν αυτή με το μπρόκολο.Βέβαια αν το κουνουπίδι είναι από κήπο και έχει μεγαλώσει “καλά” και νερόβραστο να το φας πεντανόστιμο θα είναι. Στην συνταγή μας :
Υλικά:
κουνουπίδι σε μπουκετάκια (1 πιάτο)
3/4 φλ μανιτάρια
2κσ ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 καυτερή πιπερίτσα
1 κσ μαϊντανό
2κσ χυμό λεμονιού
1 κσ φιλέ αμύγδαλο
1 κσ σουσάμι
αλάτι
Εκτέλεση:
Κόβω τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι, τα ξεπλένω και τα απλώνω σε ένα ταψάκι, τα λαδάνω με 1 κσ ελαιόλαδο και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά (δεν βγαίνει μαλακό, αλλά τραγανό, μην ξεχνάτε ότι το κουνουπίδι τρώγεται και ωμό). Σε ένα τηγανάκι βάζω 1 κσ ελαιόλαδο, την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο (κομμένο), σοτάρω και στην συνέχεια προσθέτω τα μανιτάρια, τον μαϊντανό και αλατίζω, προσθέτω 1/4 φλ νερό και όταν το πιεί ρίχνω τον χυμό λεμονιού. Στην συνέχεια προσθέτω και το ψημένο κουνουπίδι, ανακατεύω και το αποσύρω από την φωτιά. Σε ένα κατσαρολάκι καβουρδίζω το σουσάμι και το φιλέ αμυγδάλου σε χαμηλή φωτιά. Σερβίρω το κουνουπίδι και ρίχνω από πάνω το καβουρδισμένο σουσάμι και αμύγδαλο.
Cauliflower has become one of my favorite veggies lately! Isnt’ it beautiful? A bunch of cute florets gathered waiting to be cooked? I cook it in many ways, my best version is the one with the broccoli I made a few days ago. If you cultivate your own cauliflowers, they taste even better. So let’s cook!
Ingredients:
cauliflower florets (1 dish)
3/4 cup mushrooms
2Tbsp olive oil
1 garlic clove, chopped
1 spicy pepper
1 Tbsp parsley, finely chopped
2Tbsp lemon juice
1 Tbsp flaked almonds
1 Tbsp sesame seeds
salt and pepper
Directions:
Place florets on a baking dish, brush them with 1Tbsp olive oil and bake in preheated oven at180 C for about 20 minutes (it will be crunchy, not soft). In a pan heat 1 Tbsp olive oil. Saute pepper, garlic. Add mushrooms, parsley, season with salt and add 1/4 cup water. Pour lemon juice when liquid is absorbed. Then add baked florets, stir and remove from heat. Roast sesame seeds and flaked almonds on low heat. Serve cauliflower florets and top with roasted sesame seeds and almonds. Enjoy!
Αγαπημένο!! Έχω κι εγώ μια συνταγή και δυο μήνες είναι στις πρώτες αναζητήσεις που σημαίνει ότι αρέσει στο φούρνο. Καλό Σ/Κ
Όμορφο και νόστιμο!!
Έτσι κουνουπιδάκι δεν έχω φάει. Την επόμενη λοιπόν θα το φτιάξω στο φούρνο! Πολύ ωραία προσθήκη το μανιτάρι , το φιλέ αμύγδαλο και το σουσάμι. Φιλάκια πολλά και καλό υπόλοιπο Κυριακής
I love cauliflowers although they are not very welcome at home. So I can only cook them from time to time but I won’t miss this recipe. Besos.
I baked it many times…but that sauce! Next time – with your sauce! Thanks, Lenia 🙂 ela
lovely photos & recipe ! Have a nice week, kisses