Άλλο ένα κέικ!!!!! Την λόξα που έχω να μην πετάω τίποτα πρέπει να την έχετε καταλάβει… Στην τροφοθήκη είχαν ξεμείνει πολλά μπισκότα μιράντα, καθώς η Χαρά δεν τα τρώει πια. Έπρεπε κάτι να τα κάνω. Και τα μιράντα πήραν την θέση του αλευριού στο κεϊκάκι μου. Έγινε ένα πολύ νόστιμο και μυρωδάτο κέικ. Δοκιμάστε το !!!
Υλικά:
3 αυγά
200γρ ζάχαρη
250γρ μπισκότα μιράντα
150γρ βούτυρο
1κσ μπέικιν
105γρ πραλίνα φουντουκιού
(100γρ φουντούκια, 50γρ ζάχαρη κρυσταλλική)
100γρ κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Χτυπάω στο μίξερ την ζάχαρη με το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτω, χτυπώντας, ένα ένα τα αυγά. Στο μπλέντερ κάνω σκόνη τα μπισκότα και μέσα στην σκόνη ρίχνω και το μπέικιν. Με μια μαρίζ ρίχνω και ανακατεύω την σκόνη από τα μπισκότα στο μείγμα από τα αυγά την ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Για την πραλίνα φουντουκιού οδηγίες θα βρείτε στην τούρτα Ωδή στο φουντούκι . Προσθέτω και την κρέμα-πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύω καλά. Χτυπάω την κουβερτούρα στο μπλέντερ να γίνει περίπου σαν σκόνη και την ενσωματώνω στο μείγμα μου. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα, για το μεγάλο κέικ χρειάστηκαν 60 λεπτά, μόνο που μου άρπαξε λιγάκι θα έπρεπε να το είχα σκεπάσει με αλουμινόχαρτο το τελευταίο τέταρτο του ψησίματος, ενώ για το μικρό 30 λεπτά Η μέθοδος με το μαχαίρι ή την οδοντογλυφίδα, με τα οποία τρυπάτε το κέικ και όταν βγει χωρίς υγρασία είναι έτοιμο, είναι πάντα αλάνθαστη.
Φάτε ένα κομμάτι με ένα ποτήρι κρύο γάλα!!!! δεν υπάρχουν λόγια!!!!
Another cake! I guess you have already noticed that I do not want to waste anything… So, when my daughter was not fond of petit beurre anymore, there were many of them left in a cupboard. I should use them in some way! I decided to make a cake and replace the flour with these biscuits. The cake turned out to be wonderful! Try it!
3 eggs
200gr. sugar
250gr. petit beurre
150gr. butter
1tsp baking powder
150gr. hazelnut praline
(100gr. hazelnuts, 50gr. sugar)
100gr. bitter chocolate
Directions:
Bake in preheated oven at 180 C. The baking time for the big cake was 60 minutes(the bad thing is that I should have covered it with foil the last 15 minutes) and for the small one 30 minutes. The method with the toothpick inserted into the centre of the cake coming out clean is the best.
It is ideal with a glass of milk!
Λοιπόν το γλυκό φαίνεται τέλειο και είναι όντως πολύ καλή λύση… Αλλά εγώ ξετρελάθηκα με όλα τα πουά γύρω τριγύρω!! Πιατάκια, πετσετάκια, κουταλάκια μέχρι και το καλαμάκι ζήλεψα!! Πανέμορφα
Καλημέρα Καλημέρα!!Α κι εγώ έχω μερικά ξεχασμένα, ωραία ιδέα
Φιλιά
Γιατί σε μένα ποτέ δεν περισσεύουν μπισκότα Μιράντα?
Φιλάκια
Πολύ ωραία ιδέα και το ντεκόρ σούπερ!!!
Che belli buoni e golosi!!
bravissima
un’abbraccio ^_^
Μάλλον σε καλό μας βγήκε που η Χαρά σταμάτησε να τρώει τα μιραντάκια, μιας που σκάρωσες ένα απίθανο κέικ! Μπράβο μανουσάκι!
it’s amazing and useful to know see such delicious looking cake using biscuit crumbs instead of flour!
fabulous presentation happy holidays my friend!
πολυ εξυπνη ιδεα. μπραβο σου!
Πρωτότυπο κεικ. Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε!
Oh, Lena. A perfect way not to waste anything. Love the idea. Besos.
Μου αρέσει και το κέικ και οι φωτογραφίες σου Μανουσίνα!
Πολύ ωραια ιδεα! Μπραβο!
ciao cara, delizioso questo dolce e con quel bicchiere di latte farei adesso una bella merendina,
baci
Che bonta’ deve essere davvero una torta speciale!!!Un abbraccio!!!
adoro i dolci in versione mignon! complimenti!
Pero qué bonitos bollos!! no quiero imaginarme el sabor.. 😉
Το μπισκότο είναι τέλειο μέσα στα κέικ! Σίγουρα είναι νόστιμο!
Καταπληκτική ιδέα!!!Αν και δεν μένει τίποτα εδώ μέσα..τώρα έχω μπόλικα..θα τα κάνω..Καλό βράδυ!!!
Da mangiare con gli occhi! Purtroppo io non posso fare altro, ma se l’avessi qui sarebbe già sparito!
Εχω βάλει κι εγώ μια συνταγή για κέικ μπισκότο, όπου αντί για αλεύρι χρησιμοποιώ τριμμένο μπισκότο.
Το μπισκότο μπορει πραγματικά να αντικαταστήσει μια χαρά το αλεύρι!
Ωραιότατα αξιοποίησες τα μπισκοτάκια και πολύ καλά έκανες που τα ανακύκλωσες!
Αυτό το κεκάκι ελπίζω να το νοστιμεύτηκε η Χαρούλα;-)
Φιλάκια, καλό βράδυ!
Un dolce davvero goloso, bravissima!!!
Buonissimo e profumato! Un abbraccio.
Πολύ ωραία ιδέα!!!
Τι καταπληκτική ιδέα και τι συγκλονιστική παρουσίαση!!!! Μα που τα βρήκες όλα αυτά τα όμορφα!!!
Μ αρέσει πολύ η συνταγή σου και φαίνεται να πέτυχε και πολύ μάλιστα.Αχ να είχα ένα κομματάκι?Μπράβο σου
deve essere buonissimo! un abbraccio…
Che belle foto, davvero una delizia!!!
What a fantastic cake, dear!!! And lovely pictures…Besitos
Bellissime e tanto golose, bacioni!!!!!
I love gluten free chocolate and this looks like a great recipe.
Ne assaggio un pezzo molto volentieri, dev’essere una bontà! Buona giornata!
Una bella idea per smaltire rimanenze di biscotti 🙂 bacioni
Σούπερ ιδέα το μπισκοτοκέικ!!! Καλά για την παρουσίαση δεν το συζητώ!!!
mi sembra il modo piu’ intelligente e gustoso per utilizzare gli avanzi dei biscotti!!Che bella presentazione a pois!
ciao Lenia, che bell’idea per “riciclare” gli avanzi! In casa mia è difficile che i biscotti non spariscano in un batter d’ali… però terrò sicuramente a mente le tue ricette che sono davvero belle belle! Un abbraccio, amica greca, a presto
Fantastic use of the cookies to turn them into a cake. Looks delicious!
Una atractiva receta luce espectacular,abrazos y abrazos.
What a delicious treat!
i want to take that home.
Τα πουά πολύ πολύ όμορφα!! όπως και η συνταγή! καλημέρα 🙂
What a great way to use up cookies. A clever transformation!
Nice articles. I’m just blogwalking and very happy to stop here. And also give you some comment and following your blog here.
Dont forget to give us some your comment into my blog and following me back too.
wow…looks soooooooooper cute n inviting..;)
Tasty Appetite
It looks really tasty!!
Ciao
Alessandra
yummy !!!
I really wish to visit Greece one day, it’s really beautiful 🙂
Cheers
debbzie.blogspot
είπα κι εγώ…χωρίς αλεύρι…
ωραία ιδέα γιατί πολλές φορές περισσεύουν μπισκότα και λυπάμαι να τα πετάξω…
( τα κορδελάκια σου,όλα τα λεφτά )
φιλιά κι ελπίζω να σε δω στη γυναικομάζωξη…-:))
ΤΕΛΕΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ !!!
That looks so nice!