Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Ελπίζω να μου είστε καλά! Επιστρέφω στην μαγειρική μετά από μικρή απουσία με ένα υπέροχο φαγάκι! Θα ήθελα να δημοσιεύω πιο συχνά συνταγές, να κάνω πιο πολλές αναρτήσεις στα social media, αλλά ειλικρινά δεν προλαβαίνω…Προτιμώ να αφιερώσω τον χρόνο μου στον μικρό μου παρά στον υπολογιστή. Παίζουμε, ζωγραφίζουμε, βγαίνουμε στην εξοχή και πάνω απ’όλα διαβάζουμε! Αχ, πόσο χαρούμενη είμαι που του αρέσουν τα βιβλία…Διαβάζουμε μέσα στην ημέρα, αλλά και το βράδυ πριν το νάνι! Μακάρι να συνεχίσει έτσι, γιατί η εικόνα που έχω σχηματίσει για την σχέση εφήβων με το βιβλίο μέσα από την δουλειά μου είναι απογοητευτική…Σχεδόν κανείς δεν διαβάζει εξωσχολικά βιβλία…Όλη μέρα κολλημένα τα παιδιά στα τάμπλετ και τα κινητά, στο Fortnite, το Instagram και το Youtube…Πόσο αποκαρδιωτικό, Θεέ μου…Γι’αυτό εμείς οι γονείς πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε να παρέχουμε πολλά και ενδιαφέροντα ερεθίσματα στα παιδιά μας και να τα κρατήσουμε μακριά από όλα αυτά…
Ας περάσουμε τώρα στην συνταγούλα μας! Σήμερα λοιπόν μαγειρεύουμε ένα χορταστικό, νοστιμότατο και θρεπτικότατο φαγάκι! Ζυμαρικά με μπρόκολο ογκρατέν, ένα πιάτο γεμάτο γεύση που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν είναι ιδιαιτέρως εμφανίσιμο…Πάντως όση εμφάνιση του λείπει, τόση γεύση έχει. Είναι επίσης ένας ωραίος τρόπος να φάνε τα παιδάκια σας το μισητό για πολλούς σταυρανθές (εγώ πάλι δηλώνω μπροκολόβια, χαχαχα!). Πάντως ο τετράχρονος Δημητράκης μου είπε ότι ήταν πολύ ωραίο και μου ζήτησε να του το φτιάχνω συχνά!
Περιμένω τις εντυπώσεις σας! Φιλιά πολλά και καλό υπόλοιπο εβδομάδας να έχουμε! Μουάτς!
Υλικά για 4-5 άτομα:
Εκτέλεση:
Bράζω το μπρόκολο κατά προτίμηση στον ατμό. Βράζω στο μεταξύ και τα μακαροτσίνια al dente. Τα σουρώνω και τα ανακατεύω με 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Αλέθω στο μπλέντερ το κρεμμύδι με το καρότο, το σκόρδο κι έπειτα σε αντικολλητικό τηγάνι τα μαραίνω μαζί με τη ρίγανη για 5 λεπτά. Στο τελευταίο λεπτό προσθέτω και 2 κ.σ. λάδι. Αλατοπιπερώνω. Φτιάχνω την κρέμα απλά χτυπώντας τα στραγγισμένα κάσιους στο μπλέντερ και μετά ξαναχτυπώντας αφού πρώτα έχω προσθέσει τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας. Ρίχνω στην κατσαρόλα με τα μακαροτσίνια το μείγμα του κρεμμυδιού και το μπρόκολο ψιλοκομμένο. Λαδώνω ελαφρά ένα πυρέξ και αδειάζω το μείγμα της κατσαρόλας. Ρίχνω την μισή κρέμα και με ένα κουτάλι ανακατεύω να πάει παντού. Την υπόλοιπη την απλώνω από πάνω. Πασπαλίζω με το τυρί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για μισή ώρα. Μπορείτε να μοιράζετε το φαγάκι σε ατομικά κεραμικά σκεύη για πιο χαριτωμένο αποτέλεσμα. Να επισημάνω ότι έστιψα λίγο λεμονάκι όταν σερβίρισα και ταίριαζε πάρα πολύ! Καλή σας απόλαυση!
1 Comment