To 2013 ανάρτησα μια “κουλή” συνταγή: αυτή την σοκολατένια μους με γίγαντες! Ήταν από τα πιο περίεργα πράγματα που έχω φτιάξει κι ομολογώ ότι μου άρεσε. Η ιδέα να κρύβουμε υγιεινά καλούδια στα γλυκά μας με ενθουσιάζει κι όταν βλέπω στο διαδίκτυο τέτοιες συνταγές, αμέσως τρέχω στην κουζίνα να πειραματιστώ! Έτσι λοιπόν αποφάσισα να φτιάξω ένα θρεπτικό μπράουνι που θα περιείχε όσπριο. Ιδανικό για μαμάδες που κυνηγάνε τα βλαστάρια τους να φάνε τις φακές τους! (ευτυχώς, Παναγίτσα μου, δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία) Αγαπητές, είναι βέβαιο ότι θα τα κυνηγάτε να μην το τσακίσουν μεμιάς αυτό το υγιεινό μπράουνις με φασόλια! Προσοχή όμως! Δεν αποκαλύπτουμε το μυστικό μας! Μην κάνετε το λάθος και τους πείτε ότι περιέχει φασόλια. Όταν το πρωτοέφτιαξα, φιλοξενούσαμε τους γονείς μου. Η μανούλα μου (σοκολατόβια μεν, κλειστή στους πειραματισμούς δε) το κατασπάραξε χωρίς φυσικά να γνωρίζει τι ήταν. Όταν της αποκάλυψα την αλήθεια, νόμιζε ότι της έκανα πλάκα! Μια δοκιμή θα σας πείσει! Κανείς δεν θα το καταλάβει κι όλοι θα σας συγχαίρουν για το πεντανόστιμο γλυκάκι!
Σε άλλα νέα να σας πω πως μου λείψατε…Απείχα για αρκετές μέρες από το μπλογκ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χρειαζόμουν λίγη απόσταση, λίγη ξεκούραση και συν τοις άλλοις είχα πάει για το εξαμηνιαίο μου τσεκαπ στην όμορφη πατρίδα μου, την Πάτρα. Δόξα τω Θεώ όλα πήγαν καλά, όλες οι εξετάσεις είναι καθαρές! Αν και κλεισμένοι στο πατρικό μου, περάσαμε υπέροχα, αφού είδαμε την οικογένειά μου μετά από σχεδόν τρεις μήνες…Αχ, αυτή πανδημία, αχ….Αυτά τα λίγα από το νησί! Σας φιλώ γλυκά! Μουάτς!
Υλικά για ταψάκι 20*20:
240 γρ. κόκκινα φασόλια βρασμένα
55 γρ. αλεύρι ολικής
1 κ.γ. baking powder
2 βανίλιες
1 1/2 κ.σ. κακάο
60 γρ. σιρόπι αγαύης
35 γρ. λάδι καρύδας
80+20 γρ. ξύσματα σοκολάτας
μια τσιμπιά αλάτι
Εκτέλεση:
Αν χρησιμοποιείτε κονσέρβας φασόλια, τα σουρώνετε και τα ξεπλένετε πριν την χρήση. Βάζω τα φασόλια στο μπλέντερ και τα πολτοποιώ ώσπου να γίνουν κρέμα. Προσθέτω το λάδι καρύδας και την αγαύη και ξαναχτυπώ. Μεταφέρω το μείγμα σε ένα μπολ. Σε άλλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι με το baking powder, τις βανίλιες κ το κακάο. Ρίχνω το μείγμα των στερεών στα υγρά υλικά κ ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτω στο τέλος τα 80 γρ. σοκολάτα. Αδειάζω την ζύμη σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και πασπαλίζω με τα υπόλοιπα ξύσματα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 15 λεπτά. Βγάζω από τον φούρνο και περιμένω να κρυώσει για να σερβίρω. Ταιριάζει απίθανα με παγωτάκι! Καλή σας απόλαυση!
Σημ. η δοσολογία αυτή βγάζει λεπτό μπράουνι. Αν το θέλετε πιο ψηλό, διπλασιάστε τα υλικά ή χρησιμοποιήστε μικρότερο ταψάκι.