Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Καλό μήνα με υγεία και χαμόγελα! Ελπίζω να περάσατε όμορφα εψές. Εμείς πήγαμε στην πιο κοντινή μας παραλία, κάναμε πικνίκ με ελιόπιτα (συνταγή εδώ) κάτω από τα αλμυρίκια, πετάξαμε βότσαλα και επιδοθήκαμε σε μάχες δεινοσαύρων. Εδώ και καιρό, όπως σας έχω ξαναγράψει, ζούμε την εποχή των δεινοσαύρων. Ο Δημητράκης τους λατρεύει και η αλήθεια είναι πως μου έχει μεταδώσει την αγάπη του. Έχουμε γίνει μικροί παλαιοντολόγοι σας λέω! Σήμερα μαγειρεύουμε μια υπέροχη vegan ρώσικη σαλάτα. Είναι πολύ χορταστική, νόστιμη κι αν δεν το παρακάνετε με την μαγιονέζα, είναι και ελαφριά! Τρώγεται ως σαλάτα, ως συνοδευτικό, ως κυρίως, αλλά μπαίνει και σε τοστ! Την δοκιμάσαμε σε τοστ μαζί με μπιφτέκι ρεβυθιού κι ήταν υπέροχη. Θα σας δώσω σε μελλοντική ανάρτηση την συνταγή, μην μου ανησυχείτε!
Σας φιλώ γλυκά! Να προσέχετε! Η άρση των μέτρων ας γίνει σωστά και λελογισμένα! Μουάτς!
Υλικά για 4-5 άτομα:
Εκτέλεση:
Βράζω σε αλατισμένο νερό χωριστά τις πατάτες και τον αρακά με τα καρότα. Σουρώνω και τα βάζω σε ένα μπολ. Βάζω τις λιαστές ντομάτες σε απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα λάδια και μετά τις ψιλοκόβω. Τις προσθέτω στο μπολ μαζί με την ξαλμυρισμένη κάπαρη και τον μάραθο. Προσθέτω και την μαγιονέζα, το πιπέρι, τσεκάρω το αλάτι και ανακατεύω καλά. Μην ξεχνάτε ότι και η κάπαρη και η λιαστή ντομάτα είναι αλμυρές, οπότε προσοχή στο αλάτι. Καλή σας απόλαυση! Διατηρείται καλά στο ψυγείο.
Σημ. Αυτή η vegan ρώσικη σαλάτα γίνεται πιο νόστιμη όταν κρυώσει κι ενωθούν οι γεύσεις. Κανονική στην κλασική ρώσικη σαλάτα τα λαχανικά ψιλοκόβονται. Εμάς μας αρέσουν μπαμπάτσικα. Είναι θέμα γούστου!
2 Comment