Αγαπημένοι μας φίλοι, σας ευχόμαστε από καρδιάς Καλή Χρονιά! Μακάρι το 2014 να σας πραγματοποιήσει κάθε σας επιθυμία.
Σήμερα κερνάμε γλυκάκι για να μας πάει γλυκά η χρονιά. Αν αγαπάτε την μπανάνα, αυτό το γλυκό είναι για σας! Ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά είναι το Banoffee. Όμως σπάνια το φτιάχνω, γιατί είναι φορτωμένο με πολλές θερμίδες. Η σημερινή συνταγούλα που είναι πανεύκολη, ωμοφαγική (αν χρησιμοποιήσετε raw σοκολάτα και φιστικο-
βούτυρο), χωρίς ζάχαρη, μόνο με αγνά φυσικά υλικά και σου αφήνει μια γλυκιά, μπανανο-
καραμελένια γεύση που θυμίζει έντονα το αμαρτωλό προαναφερθέν γλυκάκι. Σίγουρα θα το ξαναφτιάξω κ ήδη έγινε από τα αγαπημένα μου! Το ιδανικό γλυκάκι για να φιλέψετε τα παιδιά σας και να τους ικανοποιήσετε την όρεξη για γλυκιές αμαρτίες!
Σας φιλώ!
Προσαρμογή από εδώ
Υλικά:
για τη βάση
1,5 φλ. βρώμη
1,5 φλ. χουρμάδες, μουλιασμένοι για 1 ώρα σε ζεστό νερό
για την κρέμα
2,5 μπανάνες
2 φλ. κάσιους, μουλιασμένα για 1 ώρα σε ζεστό νερό
1,5 φλ. χουρμάδες, μουλιασμένοι για 1 ώρα σε ζεστό νερό
1/4 φλ. λάδι καρύδας, λιωμένο
1/4 φλ. σιρόπι σφενδάμου
1/4 φλ. κακάο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
για γαρνίρισμα
3 κ.σ. φιστικοβούτυρο
3 κ.σ. ξύσματα σοκολάτα
Εκτέλεση:
Στο μπλέντερ πολτοποιώ τα υλικά της βάσης. Μετά τα ρίχνω σε ένα τσέρκι πάνω σε μια πιατέλα. Τα πιέζω με τα δάχτυλα και το βάζω στο ψυγείο. Κατόπιν πολτοποιώ τα υλικά της κρέμας εκτός από το κακάο. Όταν ομογενοποιηθούν, χωρίζω την κρέμα σε δύο ίσα μέρη. Το ένα το απλώνω πάνω στη βάση και το άλλο το ανακατεύω με το κακάο και μετά το απλώνω και αυτό. Διακοσμώ με το λιωμένο φιστικοβούτυρο και τα σοκολατένια ξύσματα. Βάζω στο ψυγείο και απολαμβάνω την επόμενη μέρα!
Our dear friends, we wish you a happy new year!May all your dreams come true in 2014!
Today we have a sweet treat for you! If you love bananas, you will go crazy for this raw cheesecake. It is a simple dessert that will make your taste buds really happy! A dessert packed with nutrients, sugarfree, quiltfree but…so tasteful! I love banoffee, but rarely make it because it is loaded with calories. This one reminds me of banoffe but it tastes even better! The ideal sweet treat for your kids and your guests! Take care, my dear friends!
Slightly adapted from here
Ingredients:
for the crust
1,5 cup oats
1,5 cup dates
for the cheesecake
2,5 bananas
2 cups cashews
1,5 cup dates
1/4 cup cacao powder
1/4 cup coconut oil, melted
1/4 cup maple syrup
1 tsp vanilla extract
topping
3 Tbsp raw chocolate
3 Tbsp raw peanut butter
Directions:
Process oats with dates and press into the bottom of a springform pan. Put in the fridge. Process all cream ingredients except for cacao powder until smooth.Then divide cream in two portions. Lay the first one on the crust. Mix the second one with cacao powder and lay it on the firstcream layer.Put in the fridge overnight.The next morning drizzle with peanut butter and chocolate shavings
Enjoy!!!
Τέλεια ιδέα για ένα υγιεινό μπανόφι!!!!!!
Καλημέρα και Καλή Χρονιά!!
Καλημέρα και καλή σας χρονιά κορίτσια!!! Με υγεία, αγάπη, ευημερία και πολλές νοστιμιές να περάσει η νιόφερτη χρονιά!!! Κάθε ευτυχία εύχομαι μέσα από την καρδιά μου!!!
Το γλυκό και υγιεινό μπανόφι …τέλειο!!!!!!!!!!!!
Φιλιά!
Φαίνεται όντως φοβερό! Πολύ θα ήθελα να το δοκίμαζα.
Καλη χρονιά εύχομαι γεμάτη υγεία !
Φιλιά!!!
Ωραία εναλλακτική επιλογή!
Καλή Χρονιά!
Z.
It looks so delicious! Happy New Year!
Και εύκολο, και χωρίς ενοχές, και νόστιμο,τι άλλο θέλουμε μετά τις γιορτές! Φιλιά πολλά και καλή χρονιά!
Πολύ ιδιαίτερη η σημερινή πρόταση!
Καλή κι ευτυχισμένη χρονιά κορίτσια!
Φιλιά!
I can’t think of a better way to start a new year than with something sweet and yummy. It looks perfect. I wish you a very happy 2014. Besos.
I love this recipe! With your Greek touch, I’m sure it tasted fantastic!. Happy New Year! 🙂 ela
I actually never taste a vegan cheesecake and I know i will:) Happy new year to you!
hehe…a cheesecake without cheese…sounds fun and it looks very tempting!
Με εντυπωσιαζεις! Δε μου λες, αντί σιρόπι σφένδαμου, παίζει να βάλω λίγο μελι ας πούμε;;; (πες ναι να μου κάνεις εύκολη τη ζωή please!!!)
Ναι,Μαρθούλα μου.Φαντάζομαι πως θα σου βγει εξίσου καλό. Φτιάξτο και περιμένω εντυπώσεις! Όσοι το έφαγαν εδώ, ξετρελάθηκαν! άσε που δεν σε γεμίζει ενοχές…
Πολλά φιλάκια κ καλή σου χρονιά!!!
Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και νόστιμο! Όπου υπάρχει φυστικοβούτυρο γίνομαι άμεσα οπαδός! Τι καλά, να μπορούμε να τρώμε ένα γλυκάκι χωρίς πολλές τύψεις! Φιλιά και καλή χρονιά!
Πεντανόστιμο!
Συνήθως τα γλυκά χωρίς ζάχαρη μου φαίνονται άγλυκα. Αυτό πραγματικά είναι τέλειο!
Γεια! Θα φτιαξω αυτο το γλυκο για τα γενεθλια της αδερφης μου μεθαυριο! Θα μπορουσες να μου διευκρινισεις αν θα πρεπει να μουλιασω τους χουρμαδες και τα κασιους σε νερο? Αν ναι, ποσες ωρες?
Ευχαριστω πολυ!!!
Γειά σου Διονύση, είναι πεντανόστιμοο το συγκεκριμένο γλυκάκι, καλή επιλογή!Αν δεν έχεις δυνατό μπλέντερ, βάλε τους χουρμάδες για 30 περίπου λεπτά σε ζεστό νεράκι. Καλή επιτυχία, περιμένουμε να μας πεις τις εντυπώσεις σου! Φιλάκια
Τελειο το γλυκακι!!! Εβαλα στη βαση φουντουκια και αμυγδαλα αντι για βρωμη και επειδη δεν ειχα φυστικοβουτυρο, απο πανω εβαλα για ντεκορ φουντουκι τριμμενο και σοκολατα λιωμενη! (κακαο, μελι, λαδι καρυδας ανακατεμενα στο μπεν μαρι). Μας αρεσε παρα πολυ, ειδικα η αδερφη μου ξετρελαθηκε! Οταν καταφερω και συνδεσω το κινητο μου με τον υπολογιστη θα στειλω και φωτογραφια!!!
Μπράβο, βρε Διονύση αστέρι! Χαιρόμαστε πολύ που άρεσε κ σε σένα κ στην αδερφή σου! Τέλειες οι παραλλαγές σου! Περιμένουμε φωτογραφία! Τα φιλιά μας κ καλά μαγειρέματα!
υπεροσο!!! η βαση του θεικη και πρωτοτυπη οπως και η γεμιση!!! μπραβο τελειο!
Υπερλαχταριστό !!!! Και το φυστικοβούτυρο από πάνω, θεϊκό !!!!
Άρρωστο γλυκάκι εγώ κόντεπσα να το φάω όλο με την μια.Αλλά μου βγήκανε λίγο χοντροκομμένα γιατί τα βαλα στο μούλτι.Και απο πάνω έβαλα ταχίνι με μέλι και μαζί με τις μπανάνες και σταφύδα:P
Αρρωστο να υποθέσω εννοείς πολύ καλό; Μάλλον, για να κοντέψεις να το φας μονομιάς, ε; Χαιρόμαστε, Γρηγόρη μου που σου άρεσε! Θέλει καλό μηχάνημα για να τα πολτοποιήσει τέλεια, αλλά κ χοντροκομμένα να είναι, η νοστιμιά θα είναι η ίδια. Ωραίες ακούγονται κ οι αλλαγές σου, χρυσοχέρη!
Καλή σου μέρα κ καλά υγιεινά μαγειρέματα!
Πόσο μεγάλο ταψί να χρησιμοποίησω;
Χρησιμοποιώ τσέρκι διαμέτρου 18cm. Φιλάκια πολλά πολλά!!!
Τι κακάο να χρησιμοποιησω; χωρίς ζάχαρη.; Γιατί υπάρχουν πολλά ειδη
Ελευθερία μου, δεν χρησιμοποιώ κάποιο ιδιαίτερο κακάο. Ένα απλό από το σούπερ μάρκετ παίρνω.
Φιλάκια πολλά!
Καλησπέρα,ειμαι φαν των υπέροχων συνταγών Σας!! Σε λίγες μερες η μικρη Μου
Εχει τα πρώτα της γενέθλιά
Θα την φτιάξω!! Μια ερώτηση
Για πόσα άτομα περίπου ειναι?
Ευχαριστώ!!
Κοριτσάκι μου γλυκο, να σου ζήσει η πριγκηπέσσα σου! Χαίρομαι που αγαπάς το μπλογκ! Κοίτα δεν θυμάμαι ακριβώς πόσα κομμάτια βγαίνουν, αλλά υπολογίζψ 10 σίγουρα. Γενικά τα ωμοφαγικά γλυκά είναι πολύ μεστά γεύσης και με ένα μικρό κομμάτι χορταίνεις.
Ενημέρωσέ με αν την φτιάξεις! Σου παραθέρτω άλλες 2 συνταγές ιδανικές για παιδάκια:
https://theveggiesisters.gr/sokolatenia-tarta-me-avokanto/
https://theveggiesisters.gr/paidiki-tourta/
Και του χρόνου!!!!!