For the recipe in English click here
Καλή σας ημέρα. αγαπημένοι μας φίλοι! Χρόνια πολλά κ ευλογημένα! Σας ευχόμαστε ολόψυχα να έχετε ένα υπέροχο 2015 και να είστε γεμάτοι υγεία, αγάπη, φως κ δημιουργικότητα! Σας ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξή σας και τα καλά σας λόγια. Να ξέρετε ότι μας εμπνέετε κ μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε με περισσότερο κέφι! Υποσχόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε να γινόμαστε όλο κ καλύτερες σε όλα τα επίπεδα. Για κάθε σχόλιο είτε εδώ, είτε στο fb, για κάθε email, για κάθε κοινοποίηση σας ευχαριστούμε θερμά!
Ας περάσουμε τώρα στη συνταγούλα της ημέρας. Νέα χρονιά κ θέλουμε να ξεκινήσει γλυκά! Η λατρεία μου για το αβοκάντο είναι πια δεδομένη κ δυναμώνει όλο κ πιο πολύ. Πριν λίγες μέρες λοιπόν αποφάσισα να φτιάξω τρουφάκια σοκολατένια με αβοκάντο. Αφού το έβαλα σε σαλάτες, μπισκότα, πιάτα με δημητριακά, ντιπ, smoothies, μους ήρθε η ώρα να το βάλω και σε τρουφάκια. Σε σχέση με όλα τα προηγούμενα που έχω φτιάξει αυτά ήταν τα πιο νόστιμα κ τα πιο γευστικά. Πραγματικά τρώγοντάς τα νιώθεις ότι απολαμβάνεις μια λιχουδίτσα. Και φυσικά δεν περιέχουν καθόλου ζάχαρη. Σε υφή κ γεύση πάντως θυμίζουν σοκολατάκια, μόνο που είναι απείρως πιο θρεπτικά! Μια πολύ ωραία ιδέα θα ήταν να τα βάλετε σε ένα ωραίο κουτάκι, να το τυλίξετε με μια κορδέλα κ να τα χαρίσετε σε ένα αγαπημένο πρόσωπο. Τι πιο ωραίο από ένα χειροποίητο, νόστιμο κ υγιεινό δωράκι;
Σας φιλώ γλυκά κ σοκολατένια!
Υλικά:
125 γρ. αβοκάντο, πολτοποιημένο (δηλ. 1 μέτριο αβοκάντο)
180 γρ. χουρμάδες
180 γ. βρώμη (χγ)
8 κ.σ. καρύδα
3 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
75 γρ. σοκολάτα
λίγο τριμμένο καρύδι για επικάλυψη
Εκτέλεση:
Μουλιάζω για 10 λεπτά σε νερό τους χουρμάδες. Μετά τους στραγγίζω κ τους πολτοποιώ σε μπέντερ. Ρίχνω όλα τα υλικά εκτός από τη σοκολάτα κ τα πολτοποιώ ώσπου να ενωθούν καλά. Λιώνω σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και περιχύνω το μείγμα του μπλέντερ. Ανακατεύω με ένα κουτάλι να πάει παντού. Σχηματίζω τρουφάκια κ τα περνώ από το τριμμένο καρύδι. Τα φυλάσσω σε αεροστεγές σκεύος στο ψυγείο. Διατηρούνται πολλές μέρες κ είναι λαχταριστά! Καλοφάγωτα!
Looks like such a delicious and healthy sweet treat. Happy New Year. xo Catherine
Delicious dears!!!
Look so god!
xo
a delicious treat ! Have a happy new Year !
What a delicious treat! Hugs!
Καλή χρονιά κορίτσια μου! Υγεία και ευτυχία σε σας και τους αγαπημένους σας!
Τι όμορφα τρουφάκια είναι αυτά!!!
Άμα ξεκινήσουμε τη χρονιά με τόσο γλύκα πως να μην μας πάει καλά?Υπέροχα κορίτσια!
Καλημέρα! Ακριβώς η ιδέα που χρειαζόμουνα 🙂 Αντί για σιρόπι σφενδάμου μπορούμε να βάλουμε μέλι; Και σε τι ποσότητα; Ή θα μπορούσε να παραλειφθεί και τελείως;
Καλημέρα, Βέρα μας γλυκιά! Ναι, μπορείς να βάλεις μέλι, αρκεί να είναι υδαρές για να αναμειχθεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Αν το παραλείψεις, τα τρουφάκια θα είναι λιγότερο γλυκά, γιατί θα έχουν μόνο τη γλυκύτητα των χουρμάδων. Επειδή γενικά τα γλυκά που προτείνουμε δεν είναι ιδιαιτέρως γλυκά, θα σου συνιστούσα να το βάλεις!
Φιλάκια πολλά!
Υπέροχη! Θερμίδες ανά τρουφακι γνωριζουμε;
Σε ευχαριστώ, κοριτσάκι μου! Δεν ξέρω πόσες θερμίδες έχουν, αλλά σίγουρα είναι καλής ποιότητας θερμίδες λόγω των υλικών τους!
Φιλιά πολλά!