For the recipe in English click here
Καλημέρα κ καλό μήνα, φίλοι μου! Ήταν ένα πολύ κουραστικό Παρασκευο-Σαββατο-Κύριακο για εμένα, ελπίζω εσείς να περάσατε πιο ξεκούραστα. Η πιο νόστιμη ανάμνηση αυτού του ΠΣΚ είναι αυτά τα εξαιρετικά νόστιμα τρουφάκια καρύδας, ένας υπέροχος συνδυασμός καρύδας – σοκολάτας! Τελικά αυτή η σοκολάτα ταιριάζει με όλα υπέροχα, σοκολάτα – πορτοκάλι, σοκολάτα – φράουλα, σοκολάτα – κανέλα , σοκολάτα – σοκολάτα κ.α.
Όχι καλέ, τι νομίζετε, ότι μου αρέσει η σοκολάτα; Ιδέα σας, θα μπορούσα να μην ξαναφάω ποτέ σε μια άλλη ζωή, γιατί σε αυτή είμαι εθισμένη! Πρέπει όμως να ομολογήσω ότι πριν λίγες μέρες έφαγα το πιο νόστιμο γλυκό που έχω φάει και το περίεργο είναι ότι δεν είχε ίχνος σοκολάτας! Βέβαια ήταν φτιαγμένο από τον υπέροχο Green Chef Νίκο Γαϊτάνο… Για να επανέλθουμε στην σημερινή μας συνταγή: είναι νόστιμα τρουφάκια που μοσχοβολάνε καρύδα, αφού η συνταγή έχει τρία προϊόντα καρύδας (γάλα, λάδι και τριμμένη καρύδα). Άλλη μια τριλογία καρύδας που αξίζει να δοκιμάσετε! Καλή εβδομάδα να έχουμε!
[cycloneslider id=”coconut-sweet-recipes”]
Υλικά (για 12 τρουφάκια καρύδας):
1 ¾ φλ. τριμμένη καρύδα
½ φλ. νιφάδες βρώμης (αλεσμένες)
2 κ.σ. λάδι καρύδας, λιωμένο
3 κ.σ. σιρόπι αγαύης
1 κ.σ. χυμός μανταρίνι
ξύσμα από ένα μανταρίνι
2 κ.σ. γάλα καρύδας
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. κανέλα
150 γρ. μαύρη σοκολάτα για επικάλυψη
Εκτέλεση:
Χτυπάω στο μπλέντερ 1φλ. τριμμένη καρύδα και το λιωμένο λάδι καρύδας. Θα χρειαστεί να κατεβάσετε με ένα κουταλάκι το μείγμα από τα τείχη του μπλέντερ και να ανακατευτεί καλά. Προσθέτω το σιρόπι αγαύης, το γάλα καρύδας, το εκχύλισμα βανίλιας, την κανέλα, το ξύσμα και τον χυμό μανταρινιού και τα χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτω την υπόλοιπη τριμμένη καρύδα και τη βρώμη και τα ανακατεύω μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Βάζω το μείγμα για 15 λεπτά στο ψυγείο και στην συνέχεια πλάθω τα τρουφάκια. Μπορείτε είτε να τα κυλήσετε σε τριμμένη καρύδα είτε να λιώσετε σε μπεν μαρί μαύρη σοκολάτα, να τα βουτήξετε μέσα και να τα αφήσετε να κρυώσουν είτε σε λαδόκολλα είτε σε σχάρα. Αν τα φτιάξετε καλοκαίρι, βάλτε τα στο ψυγείο. Καλοφάγωτα!
Προσαρμογή από : thekitchn.com
τέλεια!! 🙂