Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Ξεκινάμε την εβδομάδα με ένα πολύ νόστιμο με ένα υπέροχο πιάτο! Είχα κάτι πορτομπέλλο στο ψυγείο μου και ήθελα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό. Οπότε αποφάσισα να τα κάνω τηγανιά. Χρησιμοποίησα πολλή πιπεριά (αν δεν την αγαπάτε πολύ, μειώστε την ποσότητα), μπόλικη φρέσκια ρίγανη και ποικιλία αποξηραμένων μανιταριών για ενίσχυση της μανιταρένιας γεύσης. Μπορείτε να τα παραλείψετε βέβαια. Ο συνδυασμός κρασί-λεμόνι-μουστάρδα είναι απίθανος και στο τέλος μένει μια υπέροχη σαλτσούλα! Μπορείτε να απολαύσετε την τηγανιά ως ορεκτικό, συνοδευτικό. Εμείς ρίξαμε ρυζάκι μέσα στο τηγάνι για να ανακατευτεί καλά και φάγαμε ένα πεντανόστιμο φαγάκι! Για τις ανάγκες της φωτογράφισης σας το δείχνω έτσι σερβιρισμένο, είναι πιο σώφρον να το ανακατέψετε. Επίσης ρίξαμε και λίγο κουκουνάρι από πάνω για λίγη τραγανότητα. Ουφ, μου άνοιξε η όρεξη τώρα που τα γράφω αυτά. Ευτυχώς έχει μείνει από χτες και θα φάμε και σήμερα!
Δοκιμάστε λοιόν αυτήν την λαχταριστή vegan τηγανιά μανιταριών! Θα σας ενθουσιάσει, είμαι σίγουρη! Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα! Μουάτς!
Εκτέλεση:
Βάζω στο κρασί τα αποξηραμένα μανιτάρια για να μουλιάσουν για 2 ώρες. (χρησιμοποίησα ποικιλία, μπορείτε να βάλετε και σκέτα πορτσίνι). Κατόπιν τα στραγγίζω, τα ψιλοκόβω και κρατάω 90 γρ. από το κρασί. Κόβω τις πιπεριές σε φέτες. Καθαρίζω τα μανιτάρια με νωπή πετσέτα και αφαιρώ το εσωτερικό καφετί μέρος. Τα κόβω και αυτά. Ζεσταίνω τις 4 κ.σ. λάδι και σοτάρω και τα δυο είδη μανιταριών, το κρεμμύδι, τα φύλλα της ρίγανης και τις πιπεριές για λίγα λεπτά. Σβήνω με το κρασί που έχω κρατήσει. Μετά από λίγα λεπτά χαμηλώνω την φωτιά, ρίχνω το λεμόνι, την μουστάρδα, κλείνω το καπάκι και αφήνω να μαλακώσουν τα λαχανικά. Όταν έχουν μαλακώσει κι έχει πήξει η σάλτσα, αλατοπιπερώνω, προσθέτω τις 2 κ.σ. λάδι και αποσύρω από την φωτιά. Απολαύστε το ως ορεκτικό ή συνδυάστε το με ρυζάκι όπως εμείς. ήταν εξαιρετικό! Καλή σας απόλαυση λοιπόν!