For the recipe in English click here
Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες! Ελπίζω να είστε καλά κ να περνάτε όμορφα όσο κ όπως μπορείτε! Εμείς μεγαλώνουμε, κάνουμε τα πρώτα μας μπανάκια, τρώμε όλο κ περοσσότερα πραγματάκια κ σήμερα μάλιστα γινόμαστε 7 μηνών! Νομίζω ότι ο μικρός μου είναι από τα λίγα παιδιά που σε αυτή την ηλικία έχουν φάει σελινόριζα κ φινόκιο! Εγώ τουλάχιστον τα ανακάλυψα μετά τα 30! Χαχαχα! Εξακολουθούμε βέβαια να πίνουμε κ το γαλατάκι της μαμάς, το οποίο δεν το αλλάζουμε με τίποτα! Σήμερα σας έχω ένα σούπερ γλυκάκι, υγιεινό, γεμάτο θρεπτικά συστατικά κ πεντανόστιμο! Μικρά λαχταριστά ταρτάκια με γεύση καφέ! Ένα θα σας πω! Ο Κωστής, παρ’όλο δεν πίνει καφέ κ γενικά δεν του αρέσει η γεύση του, τα ταρτάκια αυτά τα κατασπάραξε! Καλέ, μαλώναμε ποιος θα φάει το τελευταίο! Χαχαχα! Αξίζει να τα δοκιμάσετε!
Σας φιλώ γλυκά! Ραντεβού τη Δευτέρα! Μέχρι τότε να περνάτε υπέροχα! Μουάτς!
Υλικά για 9-10:
για την βάση:
1 φλ. (165 γρ.) χουρμάδες χωρίς κουκούτσι, μουλιασμένοι σε ζεστό νερό για 1 ώρα
1 φλ. (100 γρ.) βρώμη, αλεσμένη σε σκόνη
1/2 φλ. (65 γρ.) αμύγδαλα ωμά, αλεσμένα
1 κ.γ. κακάο
1 κ.γ. στιγμιαίος καφές+2 κ.σ. νερό από αυτό που μούλιασαν οι χουρμάδες
για την γέμιση:
3/4 φλ. (115 γρ.)κάσιους ωμά, μουλιασμένα σε ζεστό νερό για 1 ώρα
220 γρ. τόφου απαλό (silken tofu)
45 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη σε μπεν μαρί
3 κ.σ. σιρόπι αγαύης/ σφενδάμου/ μέλι για τους μη vegan
3 κ.σ. λάδι καρύδας
2 κ.γ. στιγμιαίος καφές
για γαρνιτούρα: ξύσματα σοκολάτας, χοντροκοπανισμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση:
Πολτοποιώ στο μπλέντερ τους χουρμάδες. Κατόπιν προσθέτω κ τα υπόλοιπα υλικά κ τα χτυπώ ώσπου να ομογενοποιηθούν. Χωρίζω το μείγμα σε 8-9 μαφινοθήκες σιλικόνης ή ακόμα καλύτερα σε μικρά ποτηράκια κ το πατικώνω με τα δάχτυλα ώστε να σχηματίσουν τη βάση για τα ταρτάκια. Τα βάζω στο ψυγείο. Κατόπιν χτυπώ στο μπλέντερ τα κάσιους ώσπου να γίνουν μια κρέμα. Προσθέτω σιγά σιγά κ τα υπόλοπια υλικά κ τα χτυπώ ώσπου να ομογενοποιηθούν. Μοιράζω την κρέμα αυτή πάνω στις βάσεις που έχω βγάλει από το ψυγείο. Τα βάζω στο φυεγίο καλυμμένα κ κάνω υπομονή μέχρι την επόμενη μέρα για να τα ξεφορμάρω, να τα πασπαλίσω με σοκολάτα κ αμυγδαλα κ να τα απολαύσω! Πρέπει να σφίξει η κρέμα! Κουράγιο! Να σημειώσω ότι είναι προτιμότερο τελικά να τα φτιάξετε σε μικρά ποτηράκια για να μην χρειάζεται ξεφορμάρισμα. (σαν αυτά που πουλάνε στα ζαχαροπλαστεία τα γλυκά σε μικρομερίδες). Καλή σας απόλαυση!