For the recipe in English click here
Καλημερούδια, αγαπημένοι/ες μου! Είναι ξημερώματα κ σας γράφω αυτές τις αράδες βιαστικά, γιατί σε λίγο θα ξυπνήσει με μαθηματική ακρίβεια ο μπεμπάκος μου! Τον τελευταίο καιρό δυστυχώς ξυπνά 2-3 φορές μέσα στην νύχτα κ τον θηλάζω. Έφτασε 9 μηνών για να καταλάβω τι σημαίνει διακεκομμένος ύπνος. Όταν ήταν μικρούλης κοιμόταν μονοκόμματα κ μάλιστα έβαζα ξυπνητήρι κατά τις 6 για να αδειάσει το γεμάτο με γάλα στήθος μου! Η αλλαγή αυτή μάλλον οφείλεται στο ότι βγάζει δοντάκια κ έχει ενόχληση, οπότε βρίσκει παρηγοριά στο στήθος…Τι να κάνουμε; Υπομονή…
Στην συνταγή μας τώρα! Σήμερα σας παρουσιάζω ένα προιόν συνεργασίας του συζύγου κ εμένα! Ο Κωστής έφτιαξε την ζύμη κι εγώ την γέμιση σε αυτά τα φανταστικά vegan ταρτάκια μανιταριών. Η ζύμη δεν έχει αυγό, βούτυρο κι όμως είναι απίθανη κ σε γεύση κ σε υφή! Εξίσου νόστιμη κ η γέμιση με μανιταράκια αρωματισμένα με θυμάρι. Ο Κωστής επέλεξε να κάνει ατομικά ταρτάκια. Αν δεν έχετε μικρές φόρμες, κάντε την ενιαία σε μεγάλη ταρτιέρα.
Σας φιλώ γλυκά κ σας εύχομαι μια όμορφη εβδομάδα!!!!! Μουάτς!
Υλικά για 6 ταρτάκια:
Για την βάση:
350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 ml ηλιέλαιο
60 γρ. κρύο γάλα σόγιας
1/2 κ.γ. αλάτι
Για την γέμιση:
500 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
λίγη φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι
200 ml κρέμα σόγιας
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Για την βάση: Βάζω σε ένα μπολ το αλεύρι. Κάνω μια λακούβα στη μέση κ ρίχνω το λάδι, το γάλα κ το αλάτι. Δουλεύω με τα χέρια μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Πλάθω τη ζύμη καλά κ δημιουργώ μια μπάλα. Τυλίγω με μεμβράνη πλαστική κ τη βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα. Όταν είναι έτοιμη η γέμιση, ανοίγω με πλάστη τη ζύμη στο μέγεθος των φορμών.
Για την γέμιση: Βάζω σε αντικολλητικό τηγάνι τα μανιτάρια, το σκόρδο κ το κρεμμύδι κ μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά ώσπου να μαλακώσουν τα μανιτάρια, να μειωθούν σε όγκο κ να απορροφηθούν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω το θυμάρι. Όταν είναι έτοιμα, ρίχνω την κρέμα κ το ελαιόλαδο κ ανακατεύω καλά, αφήνω ίσα να πάρουν μια βράση και αποσύρω από την φωτιά. Αφήνω να κρυώσει το μείγμα. Αφού έχω ανοίξει την ζύμη κ την έχω κόψει σε κομμάτια ίσου μεγέθους με τις ταρτιέρες, μοιράζω την γέμιση, Πασπαλίζω προαιρετικά με σουσάμι κ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 1 ώρα ώσπου να ροδίσουν. Καλή σας απόλαυση!
Τι τύχη να μαγειρεύει ο άνδρας σου!! Νομίζω είναι από τα ωραιότερα πράγματα!! Οι τάρτες σας δεν χρειάζεται να πω πόσο πολύ μου αρέσουν. Γενικά όπου μπαίνει το μανιτάρι το φαγητό αποκτά άλλο ενδιαφέρον! Μου αρέσουν ωσστόσο που είναι μικρές ατομικές και όχι μια μεγάλη. Αλλη χάρη!
Φιλιά πολλά!
Εχεις δίκιο, κοριτσάκι! Ειναι μεγαλη τύχη να μαγειρεύει κ μάλιστα πολύ καλά!
Όσο για τα μανιτάρια, ναι είναι μαγικό υλικό που μεταμορφώνει τα πάντα!
Φιλάκια πολλά!!!!!!
Εχεις άξιο βοηθό πάντως.
Οι τάρτες είναι τέλειες. Και η ζυμη από ότι βλέπω μια χαρά είναι και χωρις βουτυρο κι αυγο.
Αλλωστε το ηλιέλαιο δίνει ωραίο αποτέλεσμα.
Φιλιά πολλά
Σε ευχαριστώ γλυκιά μου! Κωστής είναι όντως χρυσοχέρης και η πίτα νοστιμότατατη!
Φιλάκια πολλά!!!!!!!!!!