Ο διαγωνισμός τελείωσε, ο ενθουσιασμός όμως όχι! Αχ, καλοί μου φίλοι! Ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημα που με βασανίζει τον τελευταίο καιρό; Ο χρόνος ή μάλλον η έλλειψή του…Πόσο θα ήθελα η μέρα να έχει 30 ώρες! Έχω τόοοοσες πολλές ιδέες που θέλω να υλοποιήσω, αλλά ο χρόνος είναι λιγοστός με αποτέλεσμα να νιώθω ότι καταπνίγω την δημιουργικότητά μου!
Φαντάζομαι πολλοί θα βιώνετε την ίδια κατάσταση…Ας περάσουμε στο θέμα μας τώρα. Ας ανεβάσουμε τα μανίκια για να φτιάξουμε μια πολύ απλή, εύκολη και υγιεινή αλμυρή τάρτα μελιτζάνας. Είναι λίγο στεγνή, γι’ αυτό συνοδεύεται ωραιότατα από πράσινη σαλατίτσα. Να είστε καλά!
Υλικά:
για τη ζύμη:
200γρ. αλεύρι ολικής
100γρ. βούτυρο
1 κρόκος αυγού
3κ.σ. νερό
αλάτι
για τη γέμιση:
2 μελιτζάνες, σε λεπτές φέτες
2 ντομάτες, σε λεπτές φέτες (δίχως σπόρια)
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
βασιλικός ψιλοκομμένος
2 αυγά
100 γρ. γιαούρτι
150 γρ. κεφαλοτύρι
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Ανακατεύω το αλεύρι με το παγωμένο βούτυρο με τα δάχτυλα προσπαθώντας να δημιουργήσω μια ζύμη τρίμμα.Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δημιουργώ μια μπάλα με τη ζύμη, την τυλίγω σε μεμβράνη πλαστική και τη βάζω στο ψυγείο για μισή ώρα. Κατόπιν την ανοίγω σε ταρτιέρα (22cm), την τρυπώ με ένα πιρούνι, βάζω από πάνω μια λαδόκολλα και κάμποσα φασόλια για βάρος και την ψήνω για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C. Τη βγάζω από τον φούρνο και την αφήνω στην άκρη. όταν κρυώσει πασπαλίζω τη βάση με τον βασιλικό και το σκόρδο, καθώς και το μισό τυρί. Κατόπιν στρώνω τις μελιτζάνες και τις ντομάτες. Ανακατεύω τα αυγά με το γιαούρτι και το κεφαλοτύρι, αλατοπιπερώνω. Περιχύνω την επιφάνεια της τάρτας με το μείγμα του αυγού και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 40 λεπτά.
I have been suffering from lack of time lately! I wish the day had 30 hours so that I would have plenty of time to do everything I want! It is so frustating not being able to do everything you want due to lack of time. Anyway, let’s make a savory tart today! It is really easy and quick. The best way to enjoy it is with a green salad. Take care, my good friends!
Ingredients:
for the crust:
200gr. whole wheat flour
100gr. butter
1 egg yolk
3 Tbsp water
salt
for the filling:
2 eggplants,sliced
2 tomatoes, sliced and deseeded
2 garlic cloves, minced
fresh basil, finely chopped
2 eggs
100 gr. yogurt
150 gr. pecorino, grated
salt and pepper
Directions:
Mix the flour with the butter until crumbly. Then add the other crust ingredients. Mix until well combined. Cover the dough with a plastic wrap and put it in the fridge for 30minutes. Then roll it in a tart pan (22cm), make holes with a fork and cover it with a baking parchment. Put beans/rice on it and bake for 10 minutes at 200C. Allow to cool. Sprinkle over the crust half of the cheese, basil leaves and garlic. Lay eggplant and tomato slices. Then beat eggs with the rest of the cheese and yogurt.Season with salt and pepper. Pour evenly over the crust and bake for 40minutes at 180C. Enjoy!
wonderful tart! lovely ingredients – so healthy and happy looking!!
Mary x
Εξαιρετική ιδέα για ένα διαφορετικό πιάτο με μελιτζάνες! Lovely idea for something different for cooking with eggplants!
Eleanna – http://www.foodaki.gr (in Greek), http://www.foodaki.eu (in English)
Εξαιρετική! Και αισθητικά πολύ όμορφη η τάρτα σου Λένια!
Πολλά φιλάκια
A great looking quiche!
Λατρεύω τις μελιτζάνες και η τάρτα φαίνεται να έχει ιδιαίτερη γεύση!
Che buona, ha un magnifico aspetto! Prendo subito appunti, la farò quando le melenzane ritorneranno! 🙂 Baci
Πολύ εμφανίσιμη και σίγουρα νοστιμότατη η τάρτα σου με την μελιτζάνα!
Φιλιά!
Estupendo quiche me encanta saludos y abrazos.
Πολύ ωραία ιδέα!!!!
This tart is such a great idea! Love it!
une merveilleuse quiche bien gourmande
bonne soirée
Νοστιμότατη η τάρτα σου Λένια μου!!!! Υπέροχη!!!!!
Φιλιά!
This looks beautiful and delicious, Lenia. Don’t worry, we all have the problem of not quite enough time!
Oltre che di torta salata mi torna voglia d’estate con questa meraviglia 🙂 Gustosissimo quel ripieno. Baci, buona settimana
Αχ πονεμενη ιστορια η ελλειψη χρονου! Παντως η ταρτα φαινεται υπεροχη! Αν ξεκλεψω λιγο χρονο θα την προσπαθησω!
A beautiful tart! Surely delicious.
Cheers,
Rosa
It looks pretty and delicious.
I love eggplant and I love tarts! Beautiful idea, thanks! ela 🙂