For the recipe in English click here
Καλημερούδια αγαπημένοι/ες μου! Σήμερα θα φτιάξουμε ένα πανεύκολο, θρεπτικό κ πολύ υγιεινό γλυκάκι ιδανικό για παιδάκια! Κρέμα με γεύση στρατσιατέλλα εμπνευσμένη από το όμώνυμο διάσημο ιταλικό παγωτό με βανίλια κ ξύσματα σοκολάτας. Η κρέμα φτιάχνεται από κάσιους (τα λατρεύω!!!), αρωματίζεται από βανίλια κ απλά εμπλουτίζεται με σοκολάτα. Το γλυκάκι πρέπει να μείνει στο ψυγείο ένα βράδυ για να σφίξει. Μετά ορμάμε κ απολαμβάνουμε! Είναι τέλειο, χορταστικό κ ιδανικό για παιδικό πάρτυ!
Φιλάκια πολλά! Να έχετε ένα όμορφο Σ/Κ! Μουάτς!
Υλικά για 5 κυπελλάκια:
3/4 φλ. (130 γρ.) ωμά κάσιους, μουλιασμένα σε ζεστό νερό για 3 ώρες
100 γρ. κρέμα αμυγδάλου ή σόγιας
60 γρ. σοκολάτα σε ξύσματα
2 κ.σ. σιρόπι αγαύης
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 1/2 κ.σ. λάδι καρύδας
1 κ.σ. νερό
Εκτέλεση:
Χτυπώ στο μπλέντερ τα κάσιους μαζί με το νερό ώσπου να γίνουν κρέμα. Προσθέτω σταδιακά ένα ένα την κρέμα αμυγδάλου, το λάδι καρύδας, την αγαύη κ το εκχύλισμα βανίλιας. Μεταφέρω το μείγμα σε ένα μπολ κ ρίχνω τα ξύσματα σοκολάτας. Ανακατεύω με μια μαρίζ ώσπου να ενσωματωθούν. Μοιράζω το μείγμα σε 5 κυπελλάκια, διακοσμώ με λίγη σοκολάτα κ τα βάζω σκεπασμένα στο ψυγείο. Αφήνω να σφίξει η κρεμούλα κ απολαμβάνω την επόμενη μέρα. Καλή σας απόλαυση!
Καλησπέρα! Φαίνονται υπέροχα! Έχω όμως μια απορία, τι είναι η κρέμα αμυγδάλου;
Καλησπέρα Έλενα! Η κρέμα αμυγδάλου είναι η φυτική έκδοση της κρέμας γάλακτος κ γίνεται από αμύγδαλα. Το ίδιο κ η κρέμα σόγιας. Είναι πιο ελαφριές κ λιγότερο παχυντικές από την ζωική.Τις βρίσκεις σε καταστήματα με βιολογικά, αν και την κρέμα σόγιας την βρίσκεις πια κ στα σούπερ μάρκετ.
Φιλάκια πολλά!
Καλησπερα! Η συνταγη φαινεται υπεροχη! Ομως σε ποιο σταδιο προσθετουμε την κρεμα αμυγδαλου;
Καλησπέρα, παρατηρητικό κορίτσι! Το διόρθωσα ήδη μετά από την επέμβαση αναγνώστη! Είμαι λίγο ξεχασιάρα!
Είναι το πρώτο υλικό που βάζεις, αφού γίνουν κρέμα τα κάσιους!
Αν την φτιάξεις, ενημέρωσέ με για τις εντυπώσεις σου! Αξίζει να την δοκιμάσεις! Πανεύκολο, νοστιμότατο κ υγιεινό γλυκάκι!
Φιλάκια πολλά, γλυκό μου κορίτσι!
Καλησπερα! θα μπορουσα να χρησιμοποιησω αυτη σαν κρεμα στο διοροφο σοκαλατενιο κεικ?
Ω, κοριτσάκι μου, τι ωραία ιδέα! Ναι, γιατί οχι; Περιμένω εντυπώσεις αν την φτιάξεις! Φιλάκια πολλά πολλά!!!