Aπό μικρή αγαπούσα τα δημητριακά και δεν έφευγα από το σπίτι χωρίς να φάω πρωινό! Το τι corn flakes και coco pos έχω καταναλώσει δεν περιγράφεται! Μεγαλώνοντας ανακάλυψα τα muesli, δηλαδή έναν πλούσιο συνδυασμό βρώμης, ξηρών καρπών, σπόρων και αποξηραμένων φρούτων (να είσαι καλά,Νικολάκη μου, που μου άνοιξες τα μάτια!) και κατενθουσιάστηκα! Είναι το πιο υγιεινό και νόστιμο πρωινό! Μου δίνει ενέργεια και περιέχει πάρα πολλά θρεπτικά συστατικά! Πρόσφατα λοιπόν αποφάσισα να φτιάξω τα δικά μου μούσλι. Προτίμησα την εκδοχή της Granola, η οποία μοιάζει πολύ με τα μούσλι με τη διαφορά ότι αυτή ψήνεται σε λαδάκι. Με γαλατάκι ή γιαουρτάκι είναι υπέροχη, τραγανιστή και αρωματισμένη τέλεια από τη βανίλια! Και φυσικά μακράν καλύτερη από του εμπορίου. Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε με τα φρούτα (δαμάσκηνα, σύκα, βερίκοκα, χουρμάδες, σταφίδες, τσιπς μπανάνας κ.τ.λ.)και τους καρπούς που θα χρησιμοποιήσετε ανάλογα με τα γούστα σας. Διατηρείται σε αεροστεγές δοχείο, θα σας γελάσω για πόσο, γιατί την τσάκισα σε λίγες μόνο μέρες! Για την παρασκευή της εμπνεύστηκα από εδώ
Υλικά:
4 κούπες βρώμη
1/2 κούπα αμύγδαλα
1/2 κούπα φουντούκια
1/2 κούπα χουρμάδες, ψιλοκομμένοι
4 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
4 κ.σ. (άοσμο) λάδι καρύδας/ηλιέλαιο
4 κ.σ. σιρόπι αγαύης
4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.γ. κανέλα
μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 170C. Ανακατεύω το λάδι με το σιρόπι αγαύης και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνω το μείγμα σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρω και προσθέτω το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι ανακατεύοντας καλά. Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύω τη βρώμη με τους ξηρούς καρπούς και τους χουρμάδες. Περιχύνω με το ζεστό μείγμα λαδιού-ζάχαρης. Ανακατεύω όλα τα υλικά. Απλώνω τη γκρανόλα μου σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνω για 20-30′ μέχρι να ροδίσει τσεκάροντας κάθε 10′. Βγάζω από τον φούρνο, αφήνω να κρυώσει και φυλάσσω σε αεροστεγές δοχείο.
Kalimera!!!! Poliiiii kalooooo!!!!!
Li adoro , questa si che è una sana colazione bravissima!!
buona giornata Anna
Καλημέρα Λένια τέλειο να είσαι καλά!!!!!
una perfetta colazione! Buona giornata cara Lenia, un abbraccio
Υπέροχο πρωινό!!!!
Καλημέρα Λένια, υπέροχη η ιδέα σου. Με ενδιαφέρει πολύ μιας κι αγοράζω έτοιμα μούσλι.
Όταν λες βρώμη θα μπορούσες να μου πεις τι ακριβώς βάζεις;; Ευχαριστώ.
Χαίρομαι που σου αρέσει,Ξανθή μου!Δοκίμασε να τα φτιάξεις και δεν θα ξανααγοράσεις του εμπορίου!Βάζω νιφάδες βρώμης που υπάρχουν στα ράφια με τα δημητριακά (κουάκερ). Περιμένω εντυπώσεις!Φιλιά!
Ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνηση θα επιστρέψω μετά από την παρασκευή τους.
Καλησπέρα.
A parte l’avena, credo che questo muesli casalingo mi riconcilierebbe con questo tipo di colazione. Da rifare anche io versione gluten free! Baci cara Lenia!
Anche io un muesli come il tuo lo mangerei sempre…credo proprio che cercherò di rifarlo! Un abbraccio
Ma che brava che sei davvero una bella colazione molto nutriente e sana!!!Un abbraccio!!!
Διαβάζεται εξαιρετικό! Κι’ εγώ στην θέση σου το ίδιο θα έπραττα. Θα το τσάκιζα μόνη μου :-))
Υπέροχο, χορταστικό, υγιεινό πρωινό!
Και μπορούμε να κάνουμε και ένα σωρό συνδυασμούς!
Φιλάκια!
This is such a great recipe. I didn’t know you could make your own granola. Bookmarking this XX
Que buenos estos caseritos y al gusto.
Un saludito
Looks so good. I love granola for breakfast, especially with some nice yogurt on top.
Πολύ ωραίο, χορταστικό, θρεπτικό και νοστιμότατο!
Homemade granola is the best.
Συμφωνώ με τη γνώμη σου. Κι εγώ παρασκευάζω εδώ και καιρό granola και βλέπω μεγάλη διαφορά από τα τυποποιημένα δημητριακά.
I used to buy granola at the supermarket until I decided to make it at home. I’ve never bought it again. It’s much better and healthier and it suits my taste. Next time I’ll try your way. Besos.
I did not know you could make granola at home! I get the recipe, Laura
It has never even occurred to me to make my own granola at home! I have no idea why, this is excellent. Thank you for this recipe!
Ciao, adoro il muesli a colazione e questo è ottimo, da fare assolutamente!!!
Baci
Σίγουρα θα έχουν διαφορά από τα έτοιμα του εμπορίου.
Πολύ ωραία η συνταγή σου και αξίζει τον κόπο.
Μπράβο Λένια
This looks like a wonderful kick start for the day!
Divertente farsi da soli in casa la colazione, soprattutto salutare come questa vero?
Ideal para el desayuno, tomo nota (después de traducir 😉
Αγοράζω συχνά μούσλι του εμπορίου και τα συνδυάζω με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, έχοντας έτσι ένα ελαφρύ βραδυνό. Θα δοκιμάσω και τη σπιτική σου συνταγή για τη γκρανόλα, μου φαίνεται πολύ καλή λυση και σίγουρα καλύτερα να τα φτιάχνουμε μόνες μας. Θα πειραματιστώ και με νιφάδες άλλων σπόρων αν βρώ στην αγορά του Πειραιά.
Καλή σου μερα.
I havent attempted this healthy delicious bowl of wonderful granola.. you have inspired me to try it… fabulous job here on the photos to!
E’ un muesli meraviglioso! Voglio provarlo anch’io… nel latte o nello yogurt dev’essere golosissimo!
No puedo pasar ni una mañana sin mi tazón de cereales,con tu receta ahora me los preparare caseros.Un saludo.
Che meraviglia! Nello yogurt deve essere divino! Baci 🙂
Quelle Merveilleuse idée:) Les photos sont sublimes!! Bon jeudi;)xxx
For a couple of years I make my granola, because it’s cheaper and really better than store bought version! I like yours with lots of vanilla!
wat an enticing dish..gonna try soon..so delicious..;)
Tasty Appetite
i do enjoy eating granola too..and with yogurt. I think i will be making another batch soon. Have a nice weekend, Lenia. Hugs!
Dear Lenia, A healthy way to start the day. Happy Mother’s Day to you dear. Blessings, Catherine xo
This sounds much better than store bought. It really is a great way to start the day. I hope you have a great evening. Blessings…Mary
Very healthy! And beautiful pictures! Have a nice weekend, un beso,
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Υπέροχη έγινε!!!σε ευχαριστώ πολύ για αυτη την υπέροχη συνταγή όπως και για όσες έχω μέχρι στιγμή δοκιμάσει. Μπράβο σου!
Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε, Στελλίτσα μου! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Φιλιά πολλά από Ζάκυνθο!
φιλιά από Λιτόχωρο Πιερίας!!