Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Το Πάσχα πλησιάζει κι όλοι σκεφτόμαστε τι καλούδια θα φτιάξουμε στο πασχαλινό τραπέζι! Σας έχω σήμερα λοιπόν μια πανεύκολη και εντυπωσιακή ιδέα για το γλυκό. Θα είναι απλό, ελαφρύ και ευπαρουσίαστο! Η φράουλα αγαπά πολύ την σοκολάτα κι οι δυο αυτές γεύσεις αποτελούν έναν από τους πιο νόστιμους συνδυασμούς, δεν συμφωνείτε; Θυμάστε, όταν ήμασταν μικρά (γεννήθηκα το 1976) που μεσουρανούσε το Kiss; Πόσες τέτοιες μπάρες δεν φάγαμε εκείνη την εποχή; Επικάλυψη σοκολάτας κι από μέσα κρέμα φράουλας…Τι θυμήθηκα τώρα! Λοιπόν τούτο εδώ το πανεύκολο και πεντανόστιμο γλυκάκι συνδυάζει τις δυο αυτές αγαπημένες γεύσεις αρμονικά κι έχει το πλεονέκτημα ότι είναι ελαφρύ και πολύ πιο υγιεινό! Σοκολατένιες φωλιές με κρέμα φράουλας! Μόνο που γράφω αυτά τα λόγια, μου τρέχουν τα σάλια! Να τις δοκιμάσετε και να μου στείλετε εντυπώσεις!
Για περισσότερες φραουλοσυνταγές πατήστε εδώ και περιπλανηθείτε σε υπέροχες απλές ιδέες με το αγαπημένο μας ανοιξιάτικο φρούτο! Πολλά γλυκά φιλιά! Μουάτς!!!!
Υλικά για 5 φωλιές:
115 γρ. ωμά κάσιους
95 γρ. φράουλες
60+60 γρ. σοκολάτα
3 κ.σ. λάδι καρύδας
2 κ.σ. σιρόπι αγαύης
Εκτέλεση:
Μουλιάζω τα κάσιους σε ζεστό νερό για 1 ώρα. Τα στραγγίζω και τα πολτοποιώ στο μπλέντερ να γίνουν κρέμα. Προσθέτω τις φράουλες, το λάδι και το σιρόπι και χτυπώ να ομογενοποιηθούν. Λιώνω την μισή σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αλείφω με πινέλο τα τοιχώματα θηκών σιλικόνης για μάφιν. Τα βάζω στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν. Επαναλαμβάνω την διαδικασία με την υπόλοιπη σοκολάτα. Αφού σκληρύνουν πια οι φωλιές μου, τις ξεφορμάρω, τις γεμίζω με την κρέμα και τις βάζω σε μια πιατέλα στο ψυγείο σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο για να σφίξει η κρέμα. Καλοφάγωτες!
1 Comment