For the recipe in English click here
Καλησπέρα, φίλοι μου! Πολύ σύντομα ξαναβρέθηκα κοντά σας, καθώς έφτιαξα κάτι που με ενθουσίασε τόσο πολύ που δεν μου πήγαινε καρδιά να μην το μοιραστώ μαζί σας! Στο σπίτι συνηθίζω να φτιάχνω διάφορα μπαλάκια (truffles) με υγιεινά υλικά για να καταπολεμώ τις λιγούρες, τις δικές μου αλλά και των υπολοίπων. Κυρίως τα απογεύματα αν κάνω το λάθος και ξαπλώσω, μετά δεν μπορώ να συνέλθω αν δεν φάω το κατιτίς μου…. Πριν λίγες μέρες η Χαρουλίτα ζήτησε το απόγευμα να φάει ένα μπαλάκι, αλλά μας είχαν τελειώσει. “Μαμά, φτιάξε μου νέα μπαλάκια!” Οπότε προσπάθησα να της φτιάξω κάτι το διαφορετικό. Ψάχνοντας τα συρτάρια της τροφοθήκης μου είδα ένα σακουλάκι κινόα να περιμένει στωικά να έρθει η σειρά της. Και ήρθε η σειρά της! Τελικά η κινόα είναι πολυμορφικό υλικό, καθώς είναι ιδανική τόσο για γλυκές όσο και για αλμυρές παρασκευές. Η Χαρούλα πάντως ξετρελάθηκε με τα νέα της τρουφάκια! Δοκιμάστε τα κι εσείς!
Καλά μαγειρέματα !!!
Υλικά (25-30 μπαλάκια):
1 φλ. κινόα (ωμή)
1 φλ. σταφίδα
1 φλ. ταχίνι
1/2 φλ. αμύγδαλα
2 κ.σ. σπασμένος λιναρόσπορος
2 κ.σ. goji berries
280 γρ μαύρη σοκολάτα για επικάλυψη
Εκτέλεση:
Βράζω την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Χτυπάω στο μπλέντερ την σταφίδα, τα goji berries, τα αμύγδαλα και τον λιναρόσπορο. Τα ανακατεύω με την μαγειρεμένη κινόα και προσθέτω το ταχίνι. Ανακατεύω μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Πλάθω μπαλάκια. Αν θέλω να έχουν επικάλυψη σοκολάτας, λιώνω την μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρί και στην συνέχεια βουτάω τα μπαλάκια κ τα τοποθετώ σε λαδόκολα να κρυώσουν. Αλλιώς περιχύνω με λίγη λιωμένη σοκολάτα ή ανακατεύω την μισή ποσότητα σοκολάτας (λιωμένη) με το μείγμα πριν κάνω τα μπαλάκια ή τα τρώω σκέτα χωρίς σοκολάτα. Αν θέλω, διακοσμώ με τριμμένο αμύγδαλο ή σπασμένα goji berries. Καλοφάγωτα!
(Visited 2.548 times, 1 visits today)
Οι σταφιδες πρεπει να κοπουν στο χτυπημα; Δεν ειναι μουλιασμενες και δε μου κοπηκαν….
Καλησπέρα, Λενάκι. Δεν χρειάζεται να κοπούν οι σταφίδες. Εξαρτάται και από το πόσο δυνατό είναι το μπλέντερ. Ελπίζω να σου άρεσαν!
Φιλάκια γλυκά!!!!!!!
Τα giji berries να είναι φρέσκα;
Αποξηραμένα! Φιλάκια πολλά!
Πόσο καιρό διατηρούνται; Στο ψυγείο φαντάζομαι..
Αννα μου, ναι στο ψυγείο διατηρούνται για 5 μέρες σίγουρα, μπορεί και παραπάνω. Τόσο έχουν αντέξει σε μας!
Φιλακια πολλά!
αντι για ταχινι τι αλλο μπορω να χρησιμοποιησω????και αν οχι τη ταχινι σκετο η με μελι
Θα μπορούσες να βάλεις φιστικοβούτυρο. Ταχίνι απλό βάζουμε, χώρις μέλι. Φιλιά πολλά