For the recipe in English click here
Καλή σας ημέρα! Θα έχετε καταλάβει ότι και τόσο σε μένα όσο κ στην αδερφούλα μου μας αρέσουν τα μικρά υγιεινά γλυκάκια που μεταφέρονται εύκολα, είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά κ μας δίνουν ενέργεια! Σήμερα λοιπόν φτιάχνουμε λαχταριστές, πεντανόστιμες, γλυκές μπουκίτσες, γεμάτες με υπερτροφές, για να καλύψουν τις λιγούρες μας κ να ικανοποιήσουν την ακόρεστη τάση για γλυκό! Δοκιμασμένες και εγκεκριμένες από την Χαρά (η σχεδόν 5 χρονών κόρη μου), η οποία ξετρελάθηκε (ειδικά με αυτές που είχαν επικάλυψη φιστικιού Αιγίνης που είναι ο αγαπημένος της ξηρός καρπός).
Σας φιλώ γλυκά!
Υλικά (για 25-30 μπαλάκια):
300γρ ταχίνι
1/4 φλ chia seeds
1/2 φλ σταφίδες
12 χουρμάδες
1/4 φλ goji berries
1 κσ σκόνη κακάο
1/4 φλ. χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
για την επικάλυψη:
καρύδια, φιστίκια Αιγίνης, ποπ αμαράνθου, σουσάμι, αποξηραμένη καρύδα
Εκτέλεση :
Σε ένα μπλέντερ ανακατεύω το ταχίνι, τις σταφίδες, τους χουρμάδες, το κακάο, τα goji berries, το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού, μέχρι να ομογενοποιηθούν. (δοκιμάστε το μείγμα αν το θέλετε πιο γλυκό προσθέστε μέλι ή σιρόπι αγαύης)Στην συνέχεια προσθέτω τα chia seeds και τα ανακατεύω με ένα κουτάλι να πάνε παντού. Αφήνω το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για 30 περίπου λεπτά, τα πλάθω σε μπαλάκια και τα κυλάω σε ότι επικάλυψη μου αρέσει. Τ α τοποθετώ σε ένα μπολ με καπάκι και τα διατηρώ στο ψυγείο.
Delish!!
Πειρασμός τρουφάκια!! 10-10 θα τα έτρωγα αυτά Παναγίτσα μου!!
Τα φιλιά μου
Τέλεια ιδέα για το πως θα χρησιμοποιήσω τους σπόρους chia και πουθενά αλλού, γιατί μέχρι τώρα τους προσθέτω μόνο στο γιαουρτι με τα δημητριακά το πρωί!
Επίσης θα συμφωνήσω με την Χαρά. Και εγώ το φυστίκι θα διάλεγα! 🙂
Μ’ αρέσουν!!!
απίθανα γλυκάκια!!!
απόδειξη του πόσο γρήγορα και εύκολα φτιάχνεις υγιεινό και πεντανόστιμο γλυκάκι!
εύγε κορίτσια!! 😉