Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλες και φίλοι! Αυτή η συνταγή προέκυψε εντελώς τυχαία. Υποτίθεται ότι θα μαγείρευα, μα περιέργως δεν είχα καμία όρεξη…Έτσι, σκέφτηκα να προκαλέσω τον Κωστή να μπει στην κουζίνα. Δέχτηκε με χαρά την πρόκληση κι εγώ αδημονούσα να δοκιμάσω το πιάτο του. Είναι ωραίο να γεύεσαι γεύσεις καινούριες και δυστυχώς δεν έχω συχνά αυτή την πολυτέλεια. Υπό τη μελωδία ιταλικής μουσικής μαγείρεψε λοιπόν ένα πιάτο με ταπεινά υλικά που με κέρδισε από την πρώτη μπουκιά! Μια μακαρονάδα με μπόλικο σκόρδο, άρωμα λεμονιού και ψίχουλα από μανιτάρι και μάραθο. Ήταν απίθανη, γι’ αυτό και σκέφτηκα ότι αξίζει να μοιραστώ μαζί σας αυτά τα υπέροχα ελαφρώς πικάντικα σκορδομακάρονα με μανιτάρια και μάραθο! Γενικά, όπως θα έχετε καταλάβει, αγαπώ τις συνταγές που βασίζονται σε λίγα απλά, καθημερινά υλικά, γίνονται γρήγορα κι εύκολα! Να σημειώσω ότι ο Κωστής την πρώτη φορά χρησιμοποίησε λευκά μανιτάρια και την δεύτερη πλευρώτους. Τα πρώτα έχουν πιο έντονη μανιταρένια γεύση, τα δεύτερα πιο ήπια. Το αξιοσημείωτο είναι ότι τα πλευρώτους μαγειρεμένα κατ’ αυτόν τον τρόπο μας θύμισαν την γεύση του τόνου! Περίεργο,ε; Για άλλες μανιταροσυνταγές πατήστε εδώ!
Αυτά τα λίγα από το νησί! Δοκιμάστε αυτά τα ελαφριά σκορδομακάρονα με ψίχουλα μανιταριού και μάραθου και πείτε μου τις εντυπώσεις σας! Πολλά φιλιά! Μουάτς!
Υλικά για 3-4 άτομα:
500 γρ. μακαρόνια
250 γρ. μανιτάρια λευκά
35 γρ. μάραθο, ψιλοκομμένος
5 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 καυτερές πιπερίτσες
60 γρ. λεμόνι
50 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση:
Πολτοποιώ τα μανιτάρια στο μπλέντερ ώσπου να γίνουν σαν ψίχουλα. Τα στίβω με τα χέρια μου και τα αφήνω στην άκρη. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνω το λάδι και βάζω τις πιπερίτσες για 1-2 λεπτά. Τις αποσύρω και κατόπιν σοτάρω το σκόρδο, τα μανιτάρια και τον μάραθο. Σβήνω με τον χυμό λεμονιού, αλατίζω και χαμηλώνω την φωτιά. Στο μεταξύ βράζω τα μακαρόνια. Πριν τα σουρώσω, κρατώ ένα φλιτζάνι από τον ζωμό μέσα στον οποίο έβρασαν. Τα αδειάζω στο τηγάνι, ανακατεύω και προσθέτω και τον ζωμό. Σερβίρω αμέσως. Καλή σας απόλαυση!