For the recipe in English click here
Όσοι με παρακολουθείτε καιρό, θα θυμάστε ότι πριν 5 χρόνια βρήκα στα σκουπίδια ένα νεογέννητο κουταβάκι, το οποίο υιοθέτησα και από τότε γίναμε αχώριστες! (διαβάστε εδώ). Πριν παντρευτώ μου έλεγαν συχνά “Κάτσε να παντρευτείς κ θα ξεχάσεις τη Τζόγια!” Πριν φέρω στον κόσμο τον πρίγκηπά μου, το ίδιο τροπάριο ηχούσε μονότονα στα αυτιά μου!”Κάτσε να κάνεις ένα παιδί κ θα σου πω εγώ αν θα σε νοιάζει το σκυλί!” Ε, λοιπόν μετά από 2 χρόνια γάμου κ τον ερχομό του μπεμπούλη μας, η Τζόγια εξακολουθεί να έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου κ ΟΧΙ, δεν την έχω ξεχάσει/αμελήσει… Εψές έκανε μια επέμβαση κ οι στιγμές που την άφησα στον κτηνίατρο κ που πήγα να την παραλάβω ήταν πολύ οδυνηρές…Αχ, νομίζω ότι όσοι έχετε σκυλιά με καταλαβαίνετε…Είναι έρωτας αυτά τα πλάσματα…Την βλέπω τώρα ξαπλωμένη στην γωνίτσα της, ταλαιπωρημένη από το χειρουργείο και κάτι με πιάνει…Ευτυχώς όλα πήγαν καλά, απλά τώρα θέλει πολλή προσοχή, ακινησία κ ξεκούραση για να συνέλθει.
Ας περάσουμε στη συνταγούλα μας! Από καιρό ήθελα να φτιάξω σκορδαλιά με ψωμί κ καρύδια. Είναι μια παραλλαγή της αγαπημένης σκορδαλιάς που δεν είχα δοκιμάσει στο σπίτι. Η ευκαιρία μου δόθηκε μια μέρα που είχα μπαγιάτικο ψωμί κ σκεφτόμουν πώς να το αξιοποιήσω. Το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό! Το μόνο κακό είναι ότι ήταν τόσο νόστιμο που δεν μπορούσα να σταματήσω! Ταιριάζει πολύ με παντζάρια. Απολαύστε την με κριτσινάκια, παξιμαδάκια, βραστά λαχανικά. Είναι ό,τι πρέπει για τους λάτρεις του σκόρδου!
Κάπου εδώ σας χαιρετώ! Πάω να δώσω αντιβίωση στην ασθενή! Φιλάκια πολλά κ καλό Σ/Κ! Μουάτς!
Υλικά για 1 βαζάκι:
160 γρ. μπαγιάτικο ψωμί (ζυμωτό κατα προτίμηση)
3/4 φλ. (80 γρ.)καρύδι
2 (10 γρ.) σκελίδες σκόρδο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. νερό
αλάτι κ πιπέρι
Σκορδαλιά με ψωμί
Εκτέλεση:
Μουλιάζω το ψωμί σε νεράκι για 10′. (έβαλα κ την κόρα), Κατόπιν πολτοποιώ στο μπλέντερ το καρύδι με το σκόρδο κ όλα τα υπόλοιπα υλικά. Στίβω καλά το ψωμί. Το προσθέτω και αυτό κ ξαναχτυπώ στο μπλέντερ ώσπου να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Αν το θέλω πιο αραιό, προσθέτω λίγο νερό ακόμη. Φυλάσσω στο ψυγείο, Διατηρείται για μέρες στο ψυγείο. Καλή σας απόλαυση!
Πολύ όμορφη η συνταγούλα σου! Το καλοκαίρι δοκίμασα πρώτη φορά σκορδαλιά με καρύδια σε ένα εστιατόριο και μου άρεσε πολύ αλλά απέφυγαν να μου δώσουν επακριβώς την συνταγή, οπότε θα φτιάξω την δικιά σου την επόμενη φορά που θα θέλουμε σκορδαλιά. Περαστικά στην μικρούλα σας – να είναι πάντα γερή και χαρούμενη!!!
Βίκυ μου, σε ευχαριστώ πολύ! Είναι πανεύκολη κ απίστευτα νόστιμη! Με το κουταλάκι την έτρωγα! Χαχαχα! Σε ευχαριστώ και για τις ευχές! Είναι ήδη καλύτερα το Τζογουλίνι. Φιλάκια πολλά!
Εφοσον εχει λιγο σκορδακι, θα τη δοκιμαζα ανετα!
Καλημερα και καλή συνέχεια!
Αριάδνη μου, αν το αγαπάς το σκόρδο, τότε θα την λατρέψεις!
Φιλάκια πολλά!!!
Και με αμυγδαλο είναι ωραία γιατί διατηρεί το λευκό της χρώμα.
BTW έφτιαξα τα vegan κεμπάπ σας με την σως πιπεριάς κ ήταν ΤΕΛΕΙΑ Congrats
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και για την συμβουλή! Θα το δοκιμάσω!
Φιλιά πολλά!