For the recipe in English click here
Άλλη μια συνταγή, αγαπημένοι μας φίλοι, με Ελληνικά ποιοτικά προϊόντα από την αγαπημένη μας Yoleni’s. Στα 32 μου χρόνια έχω γνωρίσει μόνο έναν άνθρωπο που δεν τρώει ζυμαρικά, οι περισσότεροι τα αγαπάνε. Εγώ τα λατρεύω, θα μπορούσα να τρέφομαι καθημερινά με ζυμαρικά. Υπάρχει τόση μεγάλη ποικιλία ζυμαρικών και τόσα παντρέματα που μπορείς να κάνεις που δεν τα βαριέσαι ποτέ. Από τότε που δοκίμασα για πρώτη φορά ζυμαρικά παραγωγών και όχι των μεγάλων βιομηχανιών -αυτά με τα οποία οι περισσότεροι μεγαλώσαμε, κατάλαβα την πραγματική τους υπόσταση, πολλά από αυτά δεν χρειάζονται σάλτσες μυρωδικά και μπαχάρια έχουν τόσο γεμάτη
γεύση που μόνα τους με λίγο τυρί ικανοποιούν και τον απαιτητικό ουρανίσκο. Για μένα που αγαπάω και τα μανιτάρια, οι ταλιατέλες λεντινούλας της Δίρφυς ήταν ένα δώρο Θεού στο πιάτο μου, πόσο νόστιμες και μυρωδάτες ήταν!
Να είστε καλά!
Υλικά (για 2 άτομα):
300γρ Ταλιατέλα Λεντίνουλας (Shii-Take) “Δίρφυς”
1 φλ πιπεριά Φλωρίνης
1/4φλ πράσινη πιπεριά
1/4 φλ φρέσκο κρεμμυδάκι
2 κσ κουκουνάρι
2κγ Πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο “Δρίσκα”
170γρ ντοματίνια
4 κσ ελαιόλαδο
80γρ Λαδοτύρι Άνδρου “Ασούτη”
για συνοδεία
ντοματίνια
Λαδοτύρι Άνδρου “Ασούτη”
Βασιλικός φρέσκος κομμένος σε λάδι “Amvrosia Gourmet”
Εκτέλεση:
Κόβω σε ροδέλες – μπαστουνάκια τις κόκκινες και πράσινες πιπεριές, σε ροδέλες το φρέσκο κρεμμύδι. Σε ένα τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο και σοτάρω το φρέσκο κρεμμυδάκι και τις πιπεριές με τον πολτό σκόρδου, στην συνέχεια προσθέτω τα ντοματίνια ολόκληρα (αν είναι πολύ μεγάλα κόψτε
τα στην μέση) και το κουκουνάρι, τα αφήνω 2-3 λεπτά και μεταφέρω το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά (αν το τηγάνι σας δεν μπαίνει στον φούρνο, βάλτε το μείγμα σε ένα ταψάκι). Κόβω το λαδοτύρι σε κυβάκια και 10 λεπτά πριν βγάλω το τηγάνι από τον φούρνο το προσθέτω . Εν τω μεταξύ βράζω τις ταλιατέλες με την λεντινούλα (θα μοσχομυρίσει !!!) , θέλουν περίπου 5 λεπτά βράσιμο. Ενώνω το μείγμα του τηγανιού με τις ταλιατέλες και σερβίρω. Φτιάξτε λίγη σάλτσα παραπάνω και κρατήστε την για να την βάλετε πάνω σε ζυμαράκι με λίγο μοτσαρέλα …. απλά τέλειο.
Συνοδέψτε το φαγητό σας με κομμένα ντοματίνια που τα έχετε περιχύσει
με βασιλικό σε λάδι και κομματάκια λαδοτύρι.
Συμφωνώ Δήμητρα πως τα ζυμαρικά παραγωγών είναι άλλο πράγμα.
Κι όταν έχεις τόσο ωραία υλικά δεν γίνεται να μην βγει ένα νόστιμο πιάτο.
Πολύ ωραία συνταγή .. ελαφριά και πεντανόστιμη
Καλό μήνα 🙂
I’d be all over this pasta! Looks fantastic…
ela h.
Τι υπέροχα υλικά και τι όμορφα χρώματα! Εκπληκτικό φαγητό!
Ε μα τόσες όμορφες γεύσεις σε ένα πιάτο μόνο τέλειο θα ήταν το αποτέλεσμα. Καλό τριήμερο^^