For the recipe in English click here
Αγαπημένοι μας φίλοι, καλή εβδομάδα! Οι εκλογές επιτέλους τελείωσαν, κάποιοι πανηγυρίζουν, κάποιοι πενθούν, κάποιοι αγχώνονται γιατί ξεκινούν οι πανελλήνιες και η αγωνία τους χτυπά τα κόκκινα… Εγώ, ως εκπαιδευτικός θέλω να ευχηθώ από καρδιάς καλή επιτυχία στα παιδιά και μακάρι να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους! Κι εσείς, γονείς, το ξέρω ότι αγωνιάτε, αλλά προσπαθήστε να το δείξετε για να δίνετε δύναμη στα παιδιά σας!
Ας περάσουμε στη συνταγή μας, με την οποία μάλιστα είμαι και πολύ ενθουσιασμένη! Οι ξηροί καρποί παίζουν πολύ βασικό ρόλο στη διατροφή μου και συνηθίζω να τους προσθέτω κ στις σαλάτες. Αν φτιάξουμε ένα μείγμα βρώμης, σπόρων κ ξηρών καρπών, το αρωματίσουμε και το ψήσουμε στο φούρνο, το αποτέλεσμα είναι τραγανιστό και πεντανόστιμο, το οποίο απλά απογειώνει τη σαλάτα! Οι σαλάτες σας ποτέ δεν θα είναι οι ίδιες μετά από αυτό! Πραγματικά, αξίζει τον κόπο να το φτιάξετε (η ποσότητα αντιστοιχεί σε ένα κλασικό βάζο μελιού) κ να το φυλάξετε στο ψυγείο για μελλοντική χρήση. (Προσαρμογή από εδώ)
Σε λίγες μέρες θα σας παρουσιάσω την πρώτη μου σαλάτα που πάντρεψα μα αυτόν τον τραγανιστό παράδεισο! Μείνετε συντονισμένοι! Σας φιλώ γλυκά!
Υλικά:
1 φλ. νιφάδες βρώμης
1/2 φλ. αμύγδαλα
1/2 φλ. φιστίκια Αιγίνης
1/4 φλ. ηλιόσπορος
1/4 φλ. κολοκυθόσπορος
1/4 φλ. σουσάμι
2 κ.σ. παπαρουνόσπορος
1 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
1 ασπράδι αυγού (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω όλους τους σπόρους, τους καρπούς, αλατοπιπερώνω, προσθέτω τη ρίγανη. Σε μπολάκι χτυπώ το ασπράδι με το λάδι και το μέλι. Ρίχνω το υγρό μείγμα στα στέρεα υλικά και μεταφέρω σε ταψάκι που έχω καλύψει με λαδόκολλα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 17-18 λεπτά στους 180C, ανακατεύοντας τακτικά. Βγάζω από τον φούρνο, αφήνω να κρυώσει και αποθηκεύω σε γυάλινο βάζο. Φυλάσσεται στο ψυγείο.
Σημ. αν παραλείψετε το ασπράδι, μπορεί να αλλάξει ο χρόνος ψησίματος.
Τέλειο!!
This looks so good. I love everything about it. Hugs from a rainy Amsterdam!
I’d like to see that in my fridge … and on my salad! Thanks!
ela h.
They look so crunchy…nice as a snack too.
Πράγματι τραγανιστός παράδεισος!Θα το κάνω πολύ σύντομα!
crunchy ! I love it !
Great flavors in this nutty granola! I bet it would make any salad taste better.
This one looks good . Any substitute for egg?
You could just skip it.It might be done a couple of minutes early, so keep an eye on it so taht it doesnt get burnt! Hope you like it!
Cheers!
Το έφτιαξα τελικά και είναι απίθανο! Μπράβο κορίτσια!
Αχ, πόσο χαιρόμαστε που σου άρεσε! Είναι όντως μια πολύ νόστιμη τσαχπινιά στις σαλάτες μας!
Πολλά πολλά φιλάκια κ από τις δυο μας!