For the recipe in English click here
Αν μου έλεγες πριν λίγα χρόνια ότι θα τρώω με τέτοια ευχαρίστηση τα όσπρια, θα σου έλεγα πως δεν με ξέρεις καθόλου καλά. Κι όμως τα όσπρια έχουν πια μια ιδιαίτερη θέση στην διατροφή μου και εννοείται ότι μου αρέσει να τα τρώω μαγειρεμένα διαφορετικά. Το κακό με τα όσπρια είναι ότι μπορεί να μην είναι βραστερά ή να ξεφλουδίζουν, δεν έχω χειρότερο. Τα συγκεκριμένα ρεβύθια που χρησιμοποίησα σε αυτή την συνταγή ήταν από το λατρεμένο μου ηλεκτρονικό κατάστημα yolenis που για άλλη μια φορά μου απέδειξε ότι πραγματικά έχει τα καλύτερα προϊόντα Ελλήνων παραγωγών και έρχονται στην πόρτα μου άμεσα, σήμερα το παραγγέλνω αύριο το έχω. Αν δεν με πιστεύετε τσεκάρετε το και αν δεν εκπλαγείτε από την ταχύτατη εξυπηρέτηση, την πολύ προσεγμένη συσκευασία και τα εξαιρετικά προϊόντα εγώ να κρεμάσω τις κουτάλες μου!
Τελικά τα ρεβύθια μπήκαν στην μέση ως σαλάτα και το χούμους το τσακίσαμε με κριτσίνια και ζυμωτό ψωμί. Συγνώμη στον κύριο της παρέας που περίμενε υπομονετικά να φάει όσο οι δυο αδερφές μαγείρευαν και έστηναν και φωτογράφιζαν….. Το αποτέλεσμα τον αποζημίωσε.
Υλικά:
για το χούμους
1,5 φλ. ρεβύθια χονδρά Φαρσάλων “Αχελώος”, βρασμένα
2 κσ ελαιόλαδο έξτρα παρθένο “Threpsi”
3 κσ σάλτσα ντομάτα – φέτα “Simply Greek”
2 κσ νερό
10 φύλλα δυόσμου
για την σαλάτα
2,5 φλ ρεβύθια χονδρά Φαρσάλων “Αχελώος”, βρασμένα
8 ελιές Καλαμών “Threpsi”, ψιλοκομμένες
1/2 φλ. ψιλοκομμένες πιπεριές φλωρίνης
15 φέτες ημίλιαστα ντοματίνια “Spitiki”
2κγ μηλόξυδο
3 κσ ελαιόλαδο έξτρα παρθένο “Threpsi”
1 κγ πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο “Δρίσκα”
20 φύλλα δυόσμου
αλάτι θαλασσινό σε νιφάδες “Threpsi”
Εκτέλεση:
Βάζω τα ρεβύθια σε νερό για 12 περίπου ώρες, τα σουρώνω και τα βράζω μέχρι να μαλακώσουν, τα συγκεκριμένα ρεβύθια έβρασαν πολύ εύκολα (σε 40 περίπου λεπτά) και χωρίς να ξεφλουδίσουν.
για το χούμους
Βάζω στο μπλέντερ τα βρασμένα ρεβύθια μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάω μέχρι να γίνει μια ωραία κρέμα, αν την θέλετε πιο απαλή προσθέστε μια κουταλιά νερό ακόμα. Σερβίρεται σε μικρό σκεύος ως άλειμα.
για την σαλάτα
Ψιλοκόβω τις ελιές, τις πιπεριές και τον δυόσμο. Ανακατεύω το μηλόξυδο, με το ελαιόλαδο, τον πολτό σκόρδου και το αλατοπίπερο και περιχύνω τα ρεβύθια . Στην συνέχεια προσθέτω τις ημίλιαστες ντομάτες και τις ψιλοκομμένες ελιές, πιπεριές και δυόσμο. Μπορείτε να το σερβίρετε είτε σαν σαλάτα είτε ως κυρίως πιάτο.
I take both! So many good flavors…
ela h.
Πολύ ωραία σαλάτα και μόλις έβγαλα έτοιμα βρασμένα ρεβύθια από τη κατάψυξη!
Το χόμους άπαιχτο!!
Καλημέρα!!
Yummy! I love the products from Yoleni’s. The sundried tomato paste is so good. Thanks again for the voucher. Hugs!
You are right,dear Katarina!Yoleni’s products are amazing!
Thank you for your sweet comments!
A big kiss from Zakinthos!
Great food! Both the salad and dip look fantastic.
Cheers,
Rosa
Η σαλάτα φαίνεται εξαιρετική! Τα ρεβίθια είναι από τα πολύ αγαπημένα μου όσπρια!
Αλλά και το χούμους πρέπει να είναι φανταστικό με την προσθήκη αυτής της σάλτσας με την ντομάτα και τη φέτα.
Τα φιλιά μου!
Τα ρεβίθια είναι από τα αγαπημένα μου! Ως σαλάτα είναι πάντα ευπρόσδεκτα! Το χούμους το ζήλεψα πραγματικά γιατί έχω καιρό να το φτιάξω. Εξαιρετικά πρέπει να είναι τα υλικά που χρησιμοποιήσατε!