For the recipe in English click here
Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι! Σήμερα φτιάχνουμε σαλάτα, αλλά τι σαλάτα; Όχι μια απλή, συνηθισμένη, αλλά μια υπέροχη σαλάτα, ιδιαίτερη που συνδυάζει αρμονικά πολλές γεύσεις κ υφές. Φυλλώδη λαχανικά παντρεύονται με φακές κ κολοκύθα ψημένη με μπαχαρικά κ δημιουργούν ένα πιάτο όμορφο, χρωματιστό κ πολύ γευστικό. Είναι πολύ χορταστική κ φυσικά υγιεινή, αφού συνδυάζει τα λαχανικά με τα όσπρια. Αξίζει να τη δοκιμάσετε κ είμαι σίγουρη ότι θα εντυπωσιάσετε, αν τη φτιάξετε σε ένα τραπέζι.
Σας φιλώ γλυκά!
Υλικά για 4 άτομα:
300 γρ. φυλλώδη λαχανικά της αρεσκείας σας (εγώ έβαλα ρόκα, ραντίστιο, μαρούλι)
3/4 φλ. φακές (εγώ χρησιμοποίησα beluga)
400 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε κύβους
2+2 κ.σ. μουστάρδα
2+4 κ.σ. ελαιόλαδο
3+2 κ.σ. λεμόνι
από 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα, κουρκουμά, σκόνη σκόρδου
αλάτι κ πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση:
Βράζω τις φακές κ τις σουρώνω. Μην τις παραβράσετε, πρέπει να κρατάνε. Σε ένα μπολ ανακατεύω 2 κ.σ. μουστάρδα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 3 κ.σ. λεμόνι, την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδο, τον κουρκουμά, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Βάζω σε ένα μπολ τα κυβάκια της κολοκύθας κ τα περιχύνω με το μείγμα αυτό. Τα απλώνω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα κ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 περίπου λεπτά. Τα αφήνω να κρυώσουν. Σε ένα μπολάκι χτυπώ το dressing της σαλάτας, δηλ. 2 κ.σ. μουστάρδα, 4 κ.σ. ελαιόλαδο κ 2 κ.σ. λεμόνι. Αναμειγνύω σε ένα μεγάλο μπολ τα λαχανικά με τις φακές κ την ψητή κολοκύθα. Περιχύνω με τη σάλτσα και ανακατεύω καλά. Σερβίρω σε πιατέλα, πασπαλίζω με ρίγανη κ φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Καλή σας απόλαυση!
Such a glorious salad! I wish I could still get some pumpkin at this time of year.
a tasty salad perfect for summertime, yummy !
Καλημέρα από Θεσσαλονίκη.Ήθελα να ρωτήσω πως θα πρέπει να διαχειριστώ την κολοκύθα αν είναι κατεψυγμένη.Είναι ήδη κομμένη σε κομμάτια.
Ευχαριστώ.
Δεν νομίζω να μπορείς να ψήσεις την κατεψυγμένη κολοκύθα με τον ίδιο τρόπο. Θα βγάλει νερά. Θα σου συνιστούσα να βάλεις φρέσκια. Φιλιά πολλά από Ζάκυνθο!